Postanowiłem założyć topic ze względu takiego ,że moja cierpliwość sięga zenitu.
Mam problem system nie wysyła mi potwierdzenia o zamówieniu na maila - jak klient złoży zamówienie. Zobaczyłem wszystkie pliki w mails, milalerts nawet wgrałem oryginalne z czystej instalki i nic do klienta idą wszystkie wiadomości (prócz tych z obsługi ) do mnie niestety nie dochodzą powiadomienia o nowym zamówieniu już chyba z 10 fikcyjnych zamówień zrobiłem to dochodzą tylko informacje które otrzymuje klient.
Co zrobiłem: - wyczyściłem samrty i autoloady - ponownie zgenerowalem robots jaki i url - przestawiłem sie na SMTP - powiadomienia mail włączone poprawnie - Wszystkie szablony przejżałem jeszcze raz i nic nie zuważyłem nic ciekawego - po prostu szablon potwierdzenia dokonania zamówienia przez klienta jest dostępny ale do mnie on nie przychodzi. Czy coś może jeszcze wpływać na to ??
Jakaś pomoc ?? Może z tematem się nie powtórzyłem - wersja dotyczy Presta 1.5.6.1
Question
RSI-SHOP
Witam
Postanowiłem założyć topic ze względu takiego ,że moja cierpliwość sięga zenitu.
Mam problem system nie wysyła mi potwierdzenia o zamówieniu na maila - jak klient złoży zamówienie. Zobaczyłem wszystkie pliki w mails, milalerts nawet wgrałem oryginalne z czystej instalki i nic do klienta idą wszystkie wiadomości (prócz tych z obsługi ) do mnie niestety nie dochodzą powiadomienia o nowym zamówieniu już chyba z 10 fikcyjnych zamówień zrobiłem to dochodzą tylko informacje które otrzymuje klient.
Co zrobiłem:
- wyczyściłem samrty i autoloady
- ponownie zgenerowalem robots jaki i url
- przestawiłem sie na SMTP
- powiadomienia mail włączone poprawnie
- Wszystkie szablony przejżałem jeszcze raz i nic nie zuważyłem nic ciekawego - po prostu szablon potwierdzenia dokonania zamówienia przez klienta jest dostępny ale do mnie on nie przychodzi.
Czy coś może jeszcze wpływać na to ??
Jakaś pomoc ?? Może z tematem się nie powtórzyłem - wersja dotyczy Presta 1.5.6.1
17 answers to this question
Recommended Posts