teka07 Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 witam, w zainstalowanym szablonie mam problem z tłumaczeniem invoice address w pliku języka niby jest tłumaczenie ale na stronie źle wyświetla, nie wiem jak było na domyślnym, wersja 1.5.6.1. Z góry dziękuję za informację Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 teka07 Posted January 10, 2014 Author Share Posted January 10, 2014 tłumacz przez back office (lokalizacja > tłumaczenia) być może szablon korzysta z innej frazy, przez co hash w pliku się nie zgadza. Dzięki faktycznie brakowało tam kilku tłumaczeń już jest OK, wielkie dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 address w pliku języka tłumacz przez back office (lokalizacja > tłumaczenia) być może szablon korzysta z innej frazy, przez co hash w pliku się nie zgadza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 teka07 Posted January 10, 2014 Author Share Posted January 10, 2014 Mam jeszcze jeden problem nie mogę modyfikować wszystkich tłumaczeń bo mam błąd Uwaga, Twoja konfiguracja PHP ogranicza maksymalną ilość pól przesyłanych za pomocą formularza1000 dla max_input_vars.Poproś swojego usługodawcę hostingu o zwiększenie tego limitu do 2090 co najmniej lub edytuj plik z tłumaczeniem ręcznie. hosting na home.pl, próbowałem modyfikować config.inc.php dodając ini_set('max_input_vars', '2000') ale bez rezultatu, może macie jakiś pomysł Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 11, 2014 Share Posted January 11, 2014 a pytałeś hosting, czy nie zmienią tej wartości? 1000 to mało, jak na sklep internetowy, zwłaszcza prestę Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 teka07 Posted January 11, 2014 Author Share Posted January 11, 2014 a pytałeś hosting, czy nie zmienią tej wartości? 1000 to mało, jak na sklep internetowy, zwłaszcza prestę w home.pl (przy PHP 5.3) wystarczy dodać do katalogu sklepu plik php.ini i tam ustawić wartość, ustawiłem na 5000 wszystko działa a tak przy okazji ile ustawić max_input_vars żeby było optymalnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 11, 2014 Share Posted January 11, 2014 daj margines 200-300, czyli: hostingu o zwiększenie tego limitu do 2090 co najmniej lub edytuj zrób z 2400-2500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 effectdesign Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Witam.Mam problem z tłumaczeniami.Mimo dodanego tłumaczenia w panelu i w plikach.Tekst jest w języku angielskim.Wydaje mi się że to wina szablonu może być.Moduł Płatnośc przy odbiorze. Jak ktś miał taki problem podobny to prosze o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
teka07
witam,
w zainstalowanym szablonie mam problem z tłumaczeniem invoice address w pliku języka niby jest tłumaczenie ale na stronie źle wyświetla, nie wiem jak było na domyślnym, wersja 1.5.6.1.
Z góry dziękuję za informację
7 answers to this question
Recommended Posts