ddww Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 Przeniosłem sklep z głównej domeny na domena.pl/sklep/ i teraz jak wchodzę pod ten link to wyskakuje mi takie coś: Zapętlenie przekierowań na stronieStrona http://xxx/sklep/index.php? generowała zbyt wiele przekierowań. Usunięcie ciasteczek tej witryny lub zezwolenie na ciasteczka spoza serwera może rozwiązać ten problem. Jeśli problem nie ustąpi, może to oznaczać problem z konfiguracją serwera, a nie z Twoim komputerem. Zmieniłem link w ps_shop_url ale to nie pomogło. Co robić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 Spróbuj usunąć cache i wyłaczyć i włączyć przyjazne linki. Usuń dla pewności również plik .htaccess, żeby wygenerował się jeszcze raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 Zmieniłem link w ps_shop_url ale to nie pomogło. Co robić? a co dokładnie zmieniłeś w tej tabeli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddww Posted January 10, 2014 Author Share Posted January 10, 2014 (edited) presta4you.com, jak usunąć cache? z ftp czy w panelu gdzieś jest taka opcja? vekia, zmieniłem adres url i ssl na http://xxx/sklep Edited January 10, 2014 by ddww (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 presta4you.com, jak usunąć cache? z ftp czy w panelu gdzieś jest taka opcja? vekia, zmieniłem adres url i ssl na http://xxx/sklep no i tu jest błąd. url pozostaw jako domenę. pole base uri ustaw jako /sklep/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddww Posted January 10, 2014 Author Share Posted January 10, 2014 (edited) Strona działa, ale kategorie i inne linki mają link: xxx/kategoria/ czyli tak jakby idą z głównej domeny, a nie z xxx/sklep/kategoria Edited January 10, 2014 by ddww (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 teraz może przydać zrekompilowanie theme, być moze w pamięci siedzi jeszcze "stary" adres adv. parameters > performance jest tak button do czyszczenia cache - wyczyść i wymuś kompilację Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddww Posted January 13, 2014 Author Share Posted January 13, 2014 Pomogło, linki itd. wszystkie jest niby dobrzy, ale już po wejściu w jakąś podstronę/kategorie wyświetla mi się strona główna (nie sklepu tylko strony z głównej domeny) Link zostaje dobry: xxx/sklep/3-home Teraz zauważyłem, że plik htaccess, który usunąłem nie wygenerował się i nie mam w ogóle tego pliku... Jak to wygenerować na nowo? Albo mógłby ktoś go podrzucić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 13, 2014 Share Posted January 13, 2014 nie ma takiego podrzucania plik najlepiej jak jest wygenerowany przez Twoją prestę. przejdź do preferences > SEO & URLS i włącz przyjazne linki, jeżeli są włączone - po prostu zapisz ustawienia tej strony. plik htaccess powinien się wygenerować na nowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddww Posted January 13, 2014 Author Share Posted January 13, 2014 Miodzio Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts