Peryhelium Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Witam, Bawie się Prestą od prawie 2 miesięcy i co raz bardziej mi się podoba. Jednakże nigdy mi nie odpowiadał wygląd BackOffice i już w Preście 1.6 zrobili o niebo lepiej. Niemniej 1.6 jeszcze się nie pojawia w wersji stabilnej, więc zacząłem coś działać na wersji 1.5.x. Jestem ciekaw, czy znajdzie się jakać osoba, która ogarnia SVN na poziomie podstawowym, HTML5 zaawansowanym, CSS3 zaawansowanym, jQuery podstawowym, Frameworka CSS Bootstrap (RWD) oraz chciałaby się pobawić razem? Gwarantuję dobrą zabawę, wymianę doświadczeń i autorstwo modyfikacji BackOffice. Trochę o mnie; 17 lat doswiadczenia FrontEnd HTML zaawansowany CSS zaawansowany jQuery podstawowy PHP podstawowy Photoshop zaawansowany Założyciel eXtreme-fusion.pl Po zakończeniu modyfikacji zostanie ona udostępniona.. PS. Moja Presta; http://moto-team.szczecin.pl/ Pozdrawiam, ~ Peryhelium Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 wygląda super 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 na jakiej preście działasz? jakaś konkretna wersja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peryhelium Posted January 9, 2014 Author Share Posted January 9, 2014 (edited) Stopka z BackOffice: PrestaShop™ 1.5.6.1 Próbowałem podmienić pliki z katalogu "admin" z wersji 1.6 RC2, ale nie wczytywały się style CSS - podejrzewam, że po sporej ingerencji w OOP i tak by nie działało stabilnie. Pozdrawiam, ~ Peryhelium Edited January 9, 2014 by Peryhelium (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peryhelium Posted January 9, 2014 Author Share Posted January 9, 2014 Pozostawiam jeszcze podglad modyfikacji jednego pliku (HTML5); http://www.diffchecker.com/riw6rlwa Pozdrawiam, ~ Peryhelium Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Wygląda super. Możesz udostępnić efekty online? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peryhelium Posted January 10, 2014 Author Share Posted January 10, 2014 Wygląda super. Możesz udostępnić efekty online? Witam, Na razie nie ma co oglądać, gdyż zrobiłem kilka stron, a jest tego około setki. Mniejsze, większe i najgorsze formularze. Przerażające jest to, że część kodu nie jest oddzielona od PHP - HTML jest także w controlers/admin/AdminProductsController.php; 3265 // Reindex array starting from 0 3266 $specific_price_priorities = array_values($specific_price_priorities); 3267 3268 $content .= ' 3269 <h4>'.$this->l('Priority management').'</h4> 3270 <div class=separation></div> 3271 <div class="alert alert-info"> 3272 <span class="glyphicon glyphicon-info-sign"></span> '.$this->l('Sometimes one customer can fit into multiple price rules. Priorities allow you to define which rule applies to the customer.').' 3273 </div> 3274 3275 <table class="table table-hover"> ...co wiele utrudnia. Niemniej przyzwyczaiłem się do optymalizacji HTML - mam nadzieję, że generowanie stron wypadnie o niebo lepiej, bo jak na razie to cały system BackOffice zamula - przeważnie dodawanie produktów. Jak wszystko się uda, to może jeszcze dorobie wczytywanie widoków Ajaxem. http://pastebin.com/print.php?i=1CD9QhUK - cały plik admin/themes/default/template/controllers/products/prices.tpl Pozdrawiam, ~ Peryhelium Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts