zintegrowałem dwa oddzielne sklepy działające na PresatShop 1.5.6.1 i 1.5.4.1. Są to oddzielne sklepy nie związane ze sobą. Stoją one na różnych płatnych hostingach. Integruje je z różnymi hurtowniami poprzez program do integracji A2C.
Program A2C pobiera zdjęcia z serwera hurtowni i pomniejsza je do danych rozmiarów podanych w ustawieniach Presty i kopiuje na FTP. Problem polega na tym, że bardzo często brakuje miniatury produktu w panelu admina. Miniatury zapisywane są w katalogu img/tmp. Myślałem na początku, że to problem z CHMOD dlatego katalog tmp i jego podkatalogi i pliki zmieniłem na 777. Wygląda to tak, że katalog tmp ma CHMOD 777, dobrze utworzone ikony mają CHMOD 664, a źle utworzone ikony CHMOD 644. O dziwo zdjęcia źle utworzone istnieją, ale mają wielkość 0B. Producent oprogramowania mówi, że
Odnośnie tych uprawnień, to program A2C nie nadaje żadnych uprawnień na FTP, program działa w kontekście użytkownika z jakiego korzysta i to on to robi (ten użytkownik), jeżeli jest jak Pan mówi to oznacza że ustawienia na hostingu są inne niż powinny być.
natomiast firma hostingowa twierdzi
nie widzimy żadnej możliwości w których to serwer sam zmieniał by prawa dostępu do plików. Podejrzewam iż problem związany jest bezpośrednio z kwestią tworzenia miniatur. Zapewne oprogramowanie tworzące miniatury z powodu jakiegoś błędu nie dokończy jej tworzenia (0KB) lecz zdąży wcześniej założyć plik - stąd chmod inny aniżeli na poprawnych plikach.
Gdzie leży problem? Co powoduje, że CHMOD zdjęć jest różny?
Question
jlo30
Witam,
zintegrowałem dwa oddzielne sklepy działające na PresatShop 1.5.6.1 i 1.5.4.1. Są to oddzielne sklepy nie związane ze sobą. Stoją one na różnych płatnych hostingach. Integruje je z różnymi hurtowniami poprzez program do integracji A2C.
Program A2C pobiera zdjęcia z serwera hurtowni i pomniejsza je do danych rozmiarów podanych w ustawieniach Presty i kopiuje na FTP. Problem polega na tym, że bardzo często brakuje miniatury produktu w panelu admina. Miniatury zapisywane są w katalogu img/tmp. Myślałem na początku, że to problem z CHMOD dlatego katalog tmp i jego podkatalogi i pliki zmieniłem na 777. Wygląda to tak, że katalog tmp ma CHMOD 777, dobrze utworzone ikony mają CHMOD 664, a źle utworzone ikony CHMOD 644. O dziwo zdjęcia źle utworzone istnieją, ale mają wielkość 0B. Producent oprogramowania mówi, że
natomiast firma hostingowa twierdzi
Gdzie leży problem? Co powoduje, że CHMOD zdjęć jest różny?
7 answers to this question
Recommended Posts