shaolin33 Posted January 5, 2014 Share Posted January 5, 2014 witam, czy ja skopiuje wszystko na nowy serwer , i wprowadze nowe dany bazy mysql to bedzie działać normalnie? albo inaczej czy same produkty i kategorie da sie jakos przenies? bo nie chce mi sie ich na nowo przenosic:) prosze o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 aby przenieść prestę na nowy serwer trzeba: 1) przenieść pliki 2) przenieść bazę danych 3) zmodyfikować dane bazy danych w pliku konfiguracyjnym 4) jeżeli zmieniamy również domenę, w back office edytujemy ustawienia domeny w preferences > seo & url da się przenieść same kategorie i produkty, jednak w tym przypadku trzeba zaimportować część starej bazy danych do nowej. chodzi o część zawierającą informacje o: produktach, kategoriach czyli wszystkie tabele ps_category_*, ps_product_* nie należy zapominać o tabeli z językami, numery ID języków muszą odpowiadać (być takie same) jak w starej bazie. dodatkowo, nie należy zapomnieć o plikach, czyli zdjęciach kategorii / produktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 shaolin33 Posted January 6, 2014 Author Share Posted January 6, 2014 rozumiem dzieki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
shaolin33
witam,
czy ja skopiuje wszystko na nowy serwer ,
i wprowadze nowe dany bazy mysql to bedzie działać normalnie?
albo inaczej
czy same produkty i kategorie da sie jakos przenies?
bo nie chce mi sie ich na nowo przenosic:)
prosze o pomoc
2 answers to this question
Recommended Posts