piotrrek7 Posted January 3, 2014 Share Posted January 3, 2014 Pierwsze pytanie jak wyłączyć wyszukiwarkę w menu (nawigacji) A teraz już zgodnie z tytułem tematu chciałbym, jak przesunąć menu w prawo, tak aby obok niego zmieściło się logo, w tej chwili wygląda to tak: a chciałbym mniej więcej taki efekt: Czy jest to do zrobienia? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 3, 2014 Share Posted January 3, 2014 pierwsze pytanie moduły > moduły > top horizontal menu jest tam opcja do wyłaczenia wyszukiwarki: drugie pytanie odpowiedź na nie nie jest prosta. możliwości jest kilka. najprostsze: przesunięcie lewej kolumny w dół za pomocą css, przesunięcie menu w prawo za pomocą css i wgranie większego logo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrrek7 Posted January 3, 2014 Author Share Posted January 3, 2014 (edited) Dzięki wielkie za odpowiedź na pierwsze pytanie. drugie pytanieodpowiedź na nie nie jest prosta. możliwości jest kilka. najprostsze: przesunięcie lewej kolumny w dół za pomocą css, przesunięcie menu w prawo za pomocą css i wgranie większego logo. Hmm, również dziękuję, ale zrobiłem inaczej, jak by sie ktoś pytał jak: W klasie sf-menu (linia 71) zmieniłem float: left; na float: right; i ta sama klasa, tym razem linia 15: zmieniamy szerokość, w moim przypadku z 980 na 750 px. Przesunięcie lewego bloku w dół: #left_column (linia 44) dodać: margin-top:20px; Edited January 3, 2014 by piotrrek7 (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 3, 2014 Share Posted January 3, 2014 bardzo podobne rozwiązanie do zasugerowanego, są marginesy, jest przesunięcie w prawo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts