Jacek Dyrc Posted January 2, 2014 Share Posted January 2, 2014 Mam jeszcze jeden problem. Szczegółowy opis produktu w niektórych przypadkach jest za szeroki i wychodzi poza środkową kolumnę w prawo pod prawy sidebar. Widok w załączniku. Opis szczegółowy był wgrywany z pliku CSV. Czy jest możliwość, aby opis (mimo różnej szerokości był dostosowywany do wymiarów środkowej kolumny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
And63 Posted January 2, 2014 Share Posted January 2, 2014 Na pierwszy rzut oka wychodzi na to, że grafika w opisie jest zbyt szeroka - dlatego wychodzi poza kolumnę, ale bez linka do strony ciężko coś konkretnego powiedzieć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Dyrc Posted January 2, 2014 Author Share Posted January 2, 2014 Na pierwszy rzut oka wychodzi na to, że grafika w opisie jest zbyt szeroka - dlatego wychodzi poza kolumnę, ale bez linka do strony ciężko coś konkretnego powiedzieć Tak zgadza się, część opisów jest za szeroka (niestety nie mam tego jeszcze na serwerze żeby podejrzeć, tylko w xamppie na komputerze). Czy jest jakiś sposób, aby opis dostosowywał się do szerokości środkowej kolumny. W przeciwnym razie czeka mnie edycja kilkuset produktów :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
And63 Posted January 2, 2014 Share Posted January 2, 2014 Na załączonym zrzucie widać, że napisy są w kolumnie i się w niej mieszczą - jedynie grafika wychodzi poza kolumnę. Czy we wszystkich produktach masz taką samą grafikę u góry opisu produktu? - jeśli tak, to może wystarczy ją wyskalować i podmienic na serwerze - obeszłoby się bez edycji wszystkich produktów. Czy ta grafika ma zdefiniowane wymiary w opisie? - może tam je zmniejszyć? Tyle mi przychodzi do głowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 2, 2014 Share Posted January 2, 2014 w tym przypadku wszystko przez ten obrazek dodaj takie style do css: #more_info_sheets img {max-width:535px!important; height:auto;} powinno pomóc, jestem niemal pewien.... ale kto wie co z tego będzie bez urla do strony ciężko 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts