imogen Posted January 2, 2014 Share Posted January 2, 2014 Witam, mam ok. 300 produktów na sklepie cchciałabym wyłączyć wszystkie na raz, czy istnieje jakaś moduł do obsługi tego? bo klikanie wyłącz przy każdym produkcie byłby męczące? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 2, 2014 Share Posted January 2, 2014 moduł raczej nie, ale można to zrobić jednym prostym zapytaniem sql: UPDATE ps_product_shop set active = 0 uwaga! pamiętaj, że tym sposobem wyłączysz WSZYSTKIE PRODUKTY Link to comment Share on other sites More sharing options...
imogen Posted January 2, 2014 Author Share Posted January 2, 2014 a tak dokładniej mogłabym prosić o wytłumaczenie? w bazie sql odszukać ps_product_shop i ustwić na 0? .. i czy pożniej mogę aktywować wszystkie na raz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 2, 2014 Share Posted January 2, 2014 chodzi o to, aby uruchomić to zapytanie sql: UPDATE ps_product_shop set active = 0 aby je "uruchomić" trzeba zalogować się np. do phpmyadmin, wybieramy bazę danych i następnie otwieramy zakładkę SQL wklejamy polecenie które zaproponowałem i klikamy GO. aby aktywować później wszystkie produkty zamiast UPDATE ps_product_shop set active = 0 korzystamy z: UPDATE ps_product_shop set active = 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
imogen Posted January 2, 2014 Author Share Posted January 2, 2014 dzięki wielkie:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts