props Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 Skończył się produkt, ale wciąż jest wyświetlany. Coś mi się roiło, że gdzieś włącza się opcję, że jak jest 0 produktów to można je wyświetlać lub nie. 3x przeczesałem opcje i nic. Czyżby mi się tylko roiło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PMaster Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 Nie ma takiej opcji Możesz tylko pozwolić lub nie na zamawianie produktu z zerowym stanem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 opcji takiej domyślnie nie ma ale można to objeść tworząc triggery w mysql, które produkty takie wyłączą, opcjonalnie moduł disableoutofstock.zip (darmowy) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PMaster Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 Tylko musisz pamiętać, że produkt może zniknąć też z indeksu wyszukiwarek (błąd 404) i potem gdy znów będzie w sklepie dostępny może mieć problem z "powrotem"... Rozważ czy nie lepiej zrobić przekierowanie 302 jeśli kiedyś ma powrócić... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 And63 Posted January 1, 2014 Share Posted January 1, 2014 (edited) Można też w product-list.tpl dodać warunek w stylu: {if $product->quantity==0 style="display:none"} - nie będzie wyświetlany na liście produktów tyle, że wyszukiwarka sklepu i tak je pokaże. Edited January 1, 2014 by And63 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 1, 2014 Share Posted January 1, 2014 na liście dodatkowo pojawią się "dziury" tj. w przypadku gdy mamy ustawione wyświetlanie 10 produktów na stronie, jeżeli 2 znich spełnią powyższy warunek - strona wyświetli 8 produktów, aż strach pomyśleć, co będzie gdy na stronie przypadnie 10 produktów, które spełnią powyższy warunek Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Thorn76 Posted February 20, 2015 Share Posted February 20, 2015 witam chciał bym odświeżyć temat dla Prest 1.6.0.11 dopisanie tego warunku {if $product->quantity==0 style="display:none"} zmienia na tyle że nie wyświetla nic Może znacie szybki sposób na nie wyświetlanie produktów o stanie 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 luki4ever Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 znalazłem taki moduł, może to Ci pomoże http://codecanyon.net/item/auto-hide-outofstock-products-and-more/8296754?WT.oss_phrase=&WT.oss_rank=115&WT.z_author=doopiempd&WT.ac=search_list Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
props
Skończył się produkt, ale wciąż jest wyświetlany. Coś mi się roiło, że gdzieś włącza się opcję, że jak jest 0 produktów to można je wyświetlać lub nie. 3x przeczesałem opcje i nic. Czyżby mi się tylko roiło?
7 answers to this question
Recommended Posts