RogerThat Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 1.5.4 Hej, nie wiem jak to opisać ale w produktach polecanych na stronie głównej mam problem gdyz teksty nachodzą na siebie. Zauważyłem jednak że niektóre opisy produktów gdy jest więcej linijek kończą się kropkami co zapobiega ich nachodzeniu na siebie a niektóre nie. Nazwy niektóre skracają sie do 2 linijek i jest ok, a niektóre maja juz 3 linikji i nachodzą na tekst opisu. Opisy również niektóre skracają się do 3 linijek, a niektóre maja 4 linijki i też jakos nachodzą na siebie. najlepiej odda to zdjęcie poniżej Jak to poprawić by było dobrze. Gdzie mozna zmienić ilość wyświetlanych znakow w produktach polecanych? Lub więcej miejsca na opis (zwiększenie rozmiaru pola na poszczególne produkty polecane.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 trzeba zwiększyć wysokość pola z nazwą produktu (w css), lub nieco skrócić ją za pomocą polecenia truncate (w pliku .tpl) możesz podać url do sklepu? podam kod do pierwszego rozwiązania Link to comment Share on other sites More sharing options...
RogerThat Posted December 24, 2013 Author Share Posted December 24, 2013 www.dentalpartners.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiKr Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 W module polecanych musisz znaleźć plik .css i edytować te pole: #featured-products_block_center_2 .s_title_block, #featured-products_block_center_2 h5 i w nim ustawić wartość height na np 50px teraz masz 30px jeszcze żeby całość się rozciągła w doł musisz w tym miejscu: #featured-products_block_center_2 li zmienić wartość height na np 260px Link to comment Share on other sites More sharing options...
RogerThat Posted December 24, 2013 Author Share Posted December 24, 2013 Dzięki, jest teraz ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wildcatPL Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 trzeba zwiększyć wysokość pola z nazwą produktu (w css), lub nieco skrócić ją za pomocą polecenia truncate (w pliku .tpl) możesz podać url do sklepu? podam kod do pierwszego rozwiązania To ja również poproszę... http://www.regionalnaprasa.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 To ja również poproszę... http://www.regionalnaprasa.pl nie natrafiłem na żaden produkt z nachodzącymi na siebie napisami: Link to comment Share on other sites More sharing options...
wildcatPL Posted January 15, 2014 Share Posted January 15, 2014 nie natrafiłem na żaden produkt z nachodzącymi na siebie napisami: Niestety w przypadkach dłuższego tytułu wystepuje :-( np. Wedrowiec Świętokrzyski Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 16, 2014 Share Posted January 16, 2014 w tym wypadku trzeba zwiększyć parametr height, z 30 na 40 #featured-products_block_center_2 .s_title_block, #featured-products_block_center_2 h5 { padding-top: 5px; height: 30px; font-size: 12px; color: #222; padding-bottom: 0; font-weight: bold; } 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wildcatPL Posted January 17, 2014 Share Posted January 17, 2014 Dziekuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenaxx Posted February 17, 2014 Share Posted February 17, 2014 Witam, ja tez proszę o pomoc. U mnie na stronie jest problem w opisie towaru. Wszystko nachodzi na siebie, nazwy są zbyt blisko siebie.W niektórych przypadkach słowa się łączą. http://brandsvestis.pl/oprawki-do-okular-w/22166-oprawki-do-okularow-fendi-kobiety-fs768603.html Proszę o szybka odpowiedź Renata Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 17, 2014 Share Posted February 17, 2014 nie widać problemu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenaxx Posted February 17, 2014 Share Posted February 17, 2014 Witam, wiem, że nie w tym miejscu powinnam to napisac ale nie mogę znaleźć właściwego miejsca. W back office/zaawansowane/e-mail zmieniłam nazwę e-mail ale wraca poprzednia nazwa i nie wiem gzie to zmienić w MyAdmin. Natomist w sekcji preferencje/adresy sklepów zmieniam nazwę sklepu i e-mail i tak samo wszystko wraca do starej nazwy Moj sklep Proszę o pomoc,jestem laikiem i trudno mi to wszystko ogarnąć. Renata Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 dzieje siętak prawdopodobnie dlatego, że te wartości w tabeli ps_configuration są zduplikowane. sprawdź proszę tę tabelę pod względem zduplikowanych wpisów np. ps_shop_email jeżeli są dwa takie pola, usuń jedno. zrób to samo z pozostałymi Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenaxx Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Byłabym wdzięczna wyjaśnić mi metoda łopatologiczną jak tego szukać i gdzie? czy mam wejść na DirectAdmin ? Jeżeli tak to gdzie mam tego szukać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bzyk666 Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 Witajcie, a czy orientuje się ktoś może, jak uniknąć problemu rozszerzania się elementów przycisku "dodaj do koszyka" oraz "ceny", gdzie tego odszukać i jak to zmienić? link do strony i drugie pytanie: dlaczego formatując tekst w opisie produktu w backoffice'ie, nie są widoczne zmiany na stronie sklepu, jakby nie uwzględniał znaczników html, jedynie efekt zmian jest widoczny jak ręcznie się wpisze znaczniki do opisu produktu. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 9, 2014 Share Posted October 9, 2014 2. w pliku product.tpl opis sklepu najprawdopodobniej korzysta z modyfikatora usuwającego znaczniki html |strip_tags należy ten modyfikator usunąć. 1. przycisk jest w normalnej wielkości, przy zwężeniu centralnej kolumny trzeba ten przycisk (zwłaszcza czcionkę) po prostu zmniejszyć, np: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bzyk666 Posted October 10, 2014 Share Posted October 10, 2014 Dzięki za odpowiedź. 2. Usunięcie strip_tags pomogło ale nie do końca, bo Enter dalej nie powoduje przejścia do następnej linii, natomiast Shift+Enter już tak nie wiem czy to normalne, ale tylko tak działa 1. Jakbyś mógł jeszcze napisać w którym pliku mam szukać zmniejszenia tego przycisku i czcionki to byłbym wdzięczny i czy to zmniejszenie czcionki zmniejszy również cenę widniejącą wyżej?a jeszcze jedno pytanko, jak na mojej stronie dodasz jakiś produkt do koszyka i dasz realizacje zamówienia to rozjeżdża się tabela zamówienia. Gdzie mam zmniejszyć tę tabelkę (w którym pliku) żeby mieściła się normalnie, bo ile nie szukam to nie mogę znaleźć? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 Witam, podbijam problem. Mój sklep to zprzyjemnoscia.pl Jak ustawić tam : coś takiego proszę o pomoc. Dodatkowe pytanie czy da radę usunąć napis brutto przy cenie i zaokrąglić cenę tak jak w załączniku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts