Witam. Postanowiłem osadzić swój stary sklep na platformie prestashop. Dotychczas jestem bardzo zadowolony, ale zauważyłem, że są małe komplikacje z moim pozycjonowaniem.
certyfikat SLL został zarejestrowany na "www.domena.pl"
Zaś w ustawieniach sklepu: domena sklepu: www.domena.pl domena ssl: domena.pl
testując witrynę na seoptimer.com i podając adres "www.domena.pl" jest ok, zaś podając: "domena.pl" wyskakują dziwne błędy, przez które mam obawy ze spada mi pozycja (pierwszy przykład: page title wyświetla mi się jako: 301 Moved. A pozostałe błędy są jak były (te które rzekomo poprawiłem )
W przypadku gdy w ustawieniach Presty zmienię domene certyfikatu sll na www.domena.pl przy próbie testowania na seoptimer.com wyskakuje błąd: this url is http 302.
Moje pytania do forumowiczów: - czy na pierwszy rzut oka widać, że coś jest źle ustawione ? - czy powinienem np. zamówić drugi certyfikat ?
Może wam uda się dojść do ładu z tym, bądź naprowadzicie mnie na rozwiązanie. Z góry dziękuję za odpowiedzi
Question
konrad1cs
Witam.
Postanowiłem osadzić swój stary sklep na platformie prestashop. Dotychczas jestem bardzo zadowolony, ale zauważyłem, że są małe komplikacje z moim pozycjonowaniem.
certyfikat SLL został zarejestrowany na "www.domena.pl"
Zaś w ustawieniach sklepu:
domena sklepu: www.domena.pl
domena ssl: domena.pl
testując witrynę na seoptimer.com i podając adres "www.domena.pl" jest ok, zaś podając: "domena.pl" wyskakują dziwne błędy, przez które mam obawy ze spada mi pozycja
(pierwszy przykład: page title wyświetla mi się jako: 301 Moved. A pozostałe błędy są jak były (te które rzekomo poprawiłem )
W przypadku gdy w ustawieniach Presty zmienię domene certyfikatu sll na www.domena.pl przy próbie testowania na seoptimer.com wyskakuje błąd: this url is http 302.
Moje pytania do forumowiczów:
- czy na pierwszy rzut oka widać, że coś jest źle ustawione ?
- czy powinienem np. zamówić drugi certyfikat ?
Może wam uda się dojść do ładu z tym, bądź naprowadzicie mnie na rozwiązanie.
Z góry dziękuję za odpowiedzi
2 answers to this question
Recommended Posts