Jump to content

Türkçe harf Ş-Ğ sorunu

Recommended Posts

Herkese merhaba

Seo arkadaşca url de başlık olarak yazdığım mesela NAKIŞ kelimesinin Ş harfi ve Ğ harfleri çıkmıyor. 

naki-dume (nakis-dugme) olarak çıkıyor ve elle düzeltme yapmam gerekiyor. Bu harflerin bulunduğu oldukça çok ürün atacağım. Bu konuda Bilgisi olan arakadaşların yardımını rica ediyorum.

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Hayırlı İşler Bol Kazançlar Diliyorum...

Herkese merhaba

Seo arkadaşca url de başlık olarak yazdığım mesela NAKIŞ kelimesinin Ş harfi ve Ğ harfleri çıkmıyor. 

naki-dume (nakis-dugme) olarak çıkıyor ve elle düzeltme yapmam gerekiyor. Bu harflerin bulunduğu oldukça çok ürün atacağım. Bu konuda Bilgisi olan arakadaşların yardımını rica ediyorum.

Edited by askinjew (see edit history)

• 2 weeks later...

Aşkın Bey Selamlar,

Nasılsınız? Umarım iyisiniz ve her şey yolunda gidiyordur. :)

Yaşamış olduğunuz problemin çözümü çok basit:

• Yönetim Paneli -> Tercihler sayfasını açınız,
  • "Accented URL" parametresini kapatıp tekrar deneyiniz lütfen.

Görüşmek üzere: tekrar selamlar :)

Herkese merhaba

• Like 1

Şahin Bey merhaba

Teşekkür ederim umarım sizde iyisinizdir.Epeydir görüşemiyoruz. İşleriniz umarım iyi gidiyordur.

Benim sorunum türkçe url değilde , urlarda türkçe karekter kullanmak istememeden kaynaklanıyor. Benim düşüncem google türkçe karekterli urları pek desteklemiyor diye. Böyle olunca sizin latin karekter setini kullanmayınca bu sefer sadece ş ve ğ leri s ve g yapması gerekirken komple kaldırıyor. yukardaki js.zip dosyasını attığım zaman düzeliyor ama bu seferde ürünün giriş kartında dil bayrakları yok oluyor ingilizce tercümesini ve açıklamasını giremiyorum. arayı soğutmayalım :) görüşmek üzere..

Aslında bunun göz zevkinden başka seo 'ya bir artı ekleyeceğini düşünmüyorum.

google için

/ - nakis

/- naki

linklerinin arasında herhangi bir artı değer vermesini beklemek bana göre yanlış geliyor.

türkçeye göre "nakis" ve "nakış" yazılımları ve okunumları bize aynı şey görünebilir. ama google için

"nakis- nakia-nakiz"  arasında "nakış" kelimesine en yakınını seçemeye kalksa 3 kelimede aynı seviyede yaklaşır. 

bunun seo 'ya artı bir şey eklemeyeceği düşüncem bundan kaynaklanıyor.

bir başka değişle türkçe alfabedeki bütün harflere bilgisayarlar aynı gözle bakar hiçbir harfi bir diğerine benzetmez.

ama insan gözü s,ş,c,ç,g,ğ, gibi harfleri birbirine benzetir.

belki yanılıyorumdur , google arama algoritması birçok çeşit bazıları bildiğimiz standart yapay zeka modelleri olmayan , google tarafından gizli tutulan yapay zeka modellerine göre çalışıyor, belkide zamanla bu yapay zeka modelleri ile "s" ile "ş" harflerini birbine yakın tutmuştur. ama pek ihtimal vermiyorum , böyle bir yakın tutma başka kelime sıralamarında yanlışlıklara yol açabilir.

benim teorim budur. :)

bu konuda düşünceleri olan yazmakan çekinmesin.

• Like 1

Safa Bey Merhaba

Nasılsınız ?

Benim takıldığım eksik harfti teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla bunun google aramalarında herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Bu kapsamlı açıklama için tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar bol kazançlar dilerim.

• Create New...