askinjew Posted December 23, 2013 Share Posted December 23, 2013 (edited) Herkese merhaba Seo arkadaşca url de başlık olarak yazdığım mesela NAKIŞ kelimesinin Ş harfi ve Ğ harfleri çıkmıyor. naki-dume (nakis-dugme) olarak çıkıyor ve elle düzeltme yapmam gerekiyor. Bu harflerin bulunduğu oldukça çok ürün atacağım. Bu konuda Bilgisi olan arakadaşların yardımını rica ediyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim. Hayırlı İşler Bol Kazançlar Diliyorum... Herkese merhaba Seo arkadaşca url de başlık olarak yazdığım mesela NAKIŞ kelimesinin Ş harfi ve Ğ harfleri çıkmıyor. naki-dume (nakis-dugme) olarak çıkıyor ve elle düzeltme yapmam gerekiyor. Bu harflerin bulunduğu oldukça çok ürün atacağım. Bu konuda Bilgisi olan arakadaşların yardımını rica ediyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim. Hayırlı İşler Bol Kazançlar Diliyorum... Edited December 23, 2013 by askinjew (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted December 23, 2013 Share Posted December 23, 2013 prestashop sürümü nedir...son sürümde böyle bir sorun yok...daha önce bazı sürümlerde böyle bir sorun vardı... Ayrıca aşağıdaki dosyayı ana dizindeki js klasöründeki ile değiştirim deneye bilirisiniz.. js.zip 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
askinjew Posted December 23, 2013 Author Share Posted December 23, 2013 prestashop sürümüm 1.5.4.1 bu sorun güncelleme ile eski sürümden gelmiş olabilir. göndermiş olduğunuz dosyayı şimdi yüklüyorum. Teşekkür ederim.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
askinjew Posted December 23, 2013 Author Share Posted December 23, 2013 Düzeldi tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar bol kazançlar dilerim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
askinjew Posted December 23, 2013 Author Share Posted December 23, 2013 Bu seferde ürün kayıt sayfasında dil seçenekleri yok oldu. İngilizce düzenlemesini yapamıyorum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted December 23, 2013 Share Posted December 23, 2013 (edited) demek ki uyum göstermedi...verdiğim dosya kaynak kodları ile sizin ki arasındaki farkları manüel olarak düzenleyeceksiniz yapacağınız fazlada bir şey yok bu durumda Edited December 23, 2013 by ServerBilgisayar (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
askinjew Posted December 23, 2013 Author Share Posted December 23, 2013 ok.. tekrar teşekkürederim.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 Aşkın Bey Selamlar, Nasılsınız? Umarım iyisiniz ve her şey yolunda gidiyordur. Yaşamış olduğunuz problemin çözümü çok basit: Yönetim Paneli -> Tercihler sayfasını açınız, "Accented URL" parametresini kapatıp tekrar deneyiniz lütfen. Görüşmek üzere: tekrar selamlar Herkese merhaba Seo arkadaşca url de başlık olarak yazdığım mesela NAKIŞ kelimesinin Ş harfi ve Ğ harfleri çıkmıyor. naki-dume (nakis-dugme) olarak çıkıyor ve elle düzeltme yapmam gerekiyor. Bu harflerin bulunduğu oldukça çok ürün atacağım. Bu konuda Bilgisi olan arakadaşların yardımını rica ediyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim. Hayırlı İşler Bol Kazançlar Diliyorum... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
askinjew Posted January 5, 2014 Author Share Posted January 5, 2014 Şahin Bey merhaba Teşekkür ederim umarım sizde iyisinizdir.Epeydir görüşemiyoruz. İşleriniz umarım iyi gidiyordur. Benim sorunum türkçe url değilde , urlarda türkçe karekter kullanmak istememeden kaynaklanıyor. Benim düşüncem google türkçe karekterli urları pek desteklemiyor diye. Böyle olunca sizin latin karekter setini kullanmayınca bu sefer sadece ş ve ğ leri s ve g yapması gerekirken komple kaldırıyor. yukardaki js.zip dosyasını attığım zaman düzeliyor ama bu seferde ürünün giriş kartında dil bayrakları yok oluyor ingilizce tercümesini ve açıklamasını giremiyorum. arayı soğutmayalım görüşmek üzere.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 Aslında bunun göz zevkinden başka seo 'ya bir artı ekleyeceğini düşünmüyorum. google için / - nakis /- naki linklerinin arasında herhangi bir artı değer vermesini beklemek bana göre yanlış geliyor. türkçeye göre "nakis" ve "nakış" yazılımları ve okunumları bize aynı şey görünebilir. ama google için "nakis- nakia-nakiz" arasında "nakış" kelimesine en yakınını seçemeye kalksa 3 kelimede aynı seviyede yaklaşır. bunun seo 'ya artı bir şey eklemeyeceği düşüncem bundan kaynaklanıyor. bir başka değişle türkçe alfabedeki bütün harflere bilgisayarlar aynı gözle bakar hiçbir harfi bir diğerine benzetmez. ama insan gözü s,ş,c,ç,g,ğ, gibi harfleri birbirine benzetir. belki yanılıyorumdur , google arama algoritması birçok çeşit bazıları bildiğimiz standart yapay zeka modelleri olmayan , google tarafından gizli tutulan yapay zeka modellerine göre çalışıyor, belkide zamanla bu yapay zeka modelleri ile "s" ile "ş" harflerini birbine yakın tutmuştur. ama pek ihtimal vermiyorum , böyle bir yakın tutma başka kelime sıralamarında yanlışlıklara yol açabilir. benim teorim budur. bu konuda düşünceleri olan yazmakan çekinmesin. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
askinjew Posted January 6, 2014 Author Share Posted January 6, 2014 Safa Bey Merhaba Nasılsınız ? Benim takıldığım eksik harfti teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla bunun google aramalarında herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Bu kapsamlı açıklama için tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar bol kazançlar dilerim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts