Davidmax Posted December 19, 2013 Share Posted December 19, 2013 (edited) Witam ! Jak mogę sprawdzić co mam naprawić w konfiguracji sklepu. wszystko było OK. Dziś zaglądam i jest czerwono: Parametry wymagane: Napraw proszę następujące błędy tylko że nie ma żadnej informacji co naprawić ? od czego zacząć ? Help ! Informacja o serwerze Informacja o serwerze: Linux #1 SMP Tue Apr 17 23:56:34 BST 2012 x86_64 Wersja oprogramowania serwera: Apache Wersja PHP: 5.2.17 Limit pamięci: 128M Maksymalny czas wykonywania: 120 Informacja o bazie danych Wersja MySQL: 5.1.72-cll Silnik MySQL: MyISAM Prefiks tabel: ps_ Informacja o sklepie Wersja PrestaShop: 1.5.6.1 URL sklepu: http://naughtystore.es/ Obecnie używany szablon: toplingerie Konfiguracja poczty Metoda obsługi poczty: Używasz funkcji PHP mail(). Informacje Twoja przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:25.0) Gecko/20100101 Firefox/25.0 Sprawdź konfigurację Parametry wymagane: Napraw proszę następujące błędy Parametry opcjonalne: OK Edited December 19, 2013 by Davidmax (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Sharak Posted December 23, 2013 Share Posted December 23, 2013 Być może to jeden z modułów które ostatnio instalowałeś. Zwykle chodzi o prawa zapisu. Co właściwie nie działa na sklepie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Davidmax Posted December 23, 2013 Author Share Posted December 23, 2013 wszystko działa, z tego co udało mi się sprawdzić. Czy napewno wszystko dobrze działa to nie wiem jak sprawdzić. Nie instalowałem nic nowego, ale prawa zapisu plików w cach-u zmieniałem według instrukcj w internecie. czyli cache/smarty na 777 Możesz napisać jak to powinno być dobrze z tymi prawami zapisu i gdzie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Sharak Posted December 23, 2013 Share Posted December 23, 2013 Skoro działa to nie masz się czym przejmować Mi to trochę wygląda jakby któryś z modułów był źle zainstalowany. Być może przez przypadek zmieniłeś nazwę jakiegoś katalogu w /modules. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Davidmax Posted December 23, 2013 Author Share Posted December 23, 2013 tak masz racje, widzę zmieniona nazwe, ludzie od kupionego modułu theme robili poprawkę i teraz widzę że jest zmieniona nazwa jednego z modułów . Mam nadzieje że tak ma być Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Gedokawa Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Ja też mam problem, ale nie wiem jakie parametry mam naprawić, nie pisze jaki jest problem. Jak mogę zobaczyć co to za problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Ja też mam problem, ale nie wiem jakie parametry mam naprawić, nie pisze jaki jest problem. Jak mogę zobaczyć co to za problem. co dokładnie i gdzie jest napisane? możesz zrobic screenshot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lunara Posted November 3, 2014 Share Posted November 3, 2014 ja tez mam ten problem wyświetlana jest informacja Parametry wymagane: Napraw proszę następujące błędy, U mnie nie działa: Wyświetla mi znak zapytania zamiast zdjęcia jak chcę dodać zdjęcia przez filemanager do opisu przedmiotu. ścieżka do pliku na serwerze wygląda prawidłowo zdjęcia fizycznie są na serwerze w odpowiednim katalogu a na stronie i w back office wyświetlają się jako znak zapytania. Sklep postawiłem z automatycznej instalacji przez cpanel. jest tak od samego początku sprawdzałem działanie filemanager zaraz po instalacji nie zmieniałem ustawień ani nie instalowałem nowych wtyczek. Wydaje mi się że jest to wina ustawień serwera ponieważ w ten sam sposób postawiłem sklep na dwóch różnych hostingach na jednym działa a na drugim nie działa Jakie parametry ma zmienić obsługa Hostingu jeśli to coś z ustawieniami serwera? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Davidmax
Witam !
Jak mogę sprawdzić co mam naprawić w konfiguracji sklepu. wszystko było OK. Dziś zaglądam i jest czerwono:
Parametry wymagane: Napraw proszę następujące błędy
tylko że nie ma żadnej informacji co naprawić ?
od czego zacząć ? Help !
Informacja o serwerze
Informacja o serwerze: Linux #1 SMP Tue Apr 17 23:56:34 BST 2012 x86_64
Wersja oprogramowania serwera: Apache
Wersja PHP: 5.2.17
Limit pamięci: 128M
Maksymalny czas wykonywania: 120
Informacja o bazie danych
Wersja MySQL: 5.1.72-cll
Silnik MySQL: MyISAM
Prefiks tabel: ps_
Informacja o sklepie
Wersja PrestaShop: 1.5.6.1
URL sklepu: http://naughtystore.es/
Obecnie używany szablon: toplingerie
Konfiguracja poczty
Metoda obsługi poczty: Używasz funkcji PHP mail().
Informacje
Twoja przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:25.0) Gecko/20100101 Firefox/25.0
Sprawdź konfigurację
Parametry wymagane: Napraw proszę następujące błędy
Parametry opcjonalne: OK
Edited by Davidmax (see edit history)Link to comment
7 answers to this question
Recommended Posts