ShRon Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 (edited) Witam. Mam takie pytanie jak można w preście przygotować listę towarów pod inwentaryzację. Chodzi mi to by sensowny sposób mieć listę towarów, z indeksem i co ważne atrybutami (u mnie atrybuty to odpowiednie rozmiary) w formie listy. Super by było, gdyby była jeszcze załączone do tego miniatruki zdjęcia. PRowadzę jednocześnie sklepy stacjonarne i internetowy i chciałbym raz na jakiś czas skonfrontować, czy stany się pokrywają się z rzeczywistością. P.S. Aha dodam, że mam włączone zarządzanie magazynem i wyłączone zaawansowane zarządzanie Edited December 17, 2013 by ShRon (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
regnarok Posted January 12, 2014 Share Posted January 12, 2014 Ciekawy temat, sam szukałem odpowiedzi, ale jak na razie nic. Podbijam temat czy ktoś coś wie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 12, 2014 Share Posted January 12, 2014 czyli tak naprawdę potrzebna jest lista wszystkich dostępnych w sklepie kombinacji wraz z ilością na magazynie (w prestashop), zgadza się? Link to comment Share on other sites More sharing options...
regnarok Posted January 13, 2014 Share Posted January 13, 2014 dokładnie domyślam się żę może znajdować się to w bazie phpmyadmin? Link to comment Share on other sites More sharing options...
props Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 Mnie również by interesował wydruk / zgranie do csv, listy towarów z cenami, ale zakupu, bo opcja exportuj z Katalog / Produkty do csv robi się ok, ale tylko z cenami netto i brutto, bez ceny zakupu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 w bazie jest to przedstawione za pomocą cyferek jedynie, dlatego trzeba by było stworzyć zapytanie, które poda wyniki w bardziej przyswajalnej formie, z nazwami produktów / kombinacji itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
props Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 Ale jak rozumiem jak kliknę w ten przycisk "eksportuj" to wykonuje się jakiś select, teraz pytanie gdzie (lokalizacja) jest i do zapytania dodać tylko jeszcze jedno pole "wholesale_price". Wówczas zostanie wyeksportowane również pole zawierające cenę zakupu Tylko gdzie tego selecta znaleźć? w bazie jest to przedstawione za pomocą cyferek jedynie, dlatego trzeba by było stworzyć zapytanie, które poda wyniki w bardziej przyswajalnej formie, z nazwami produktów / kombinacji itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
regnarok Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 Mnie również by interesował wydruk / zgranie do csv, listy towarów z cenami, ale zakupu, bo opcja exportuj z Katalog / Produkty do csv robi się ok, ale tylko z cenami netto i brutto, bez ceny zakupu. A czy w Preście 1.4 jest opcja eksportu produktów z Katalogu Produktów do csv bo jakoś nie widzę ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
regnarok Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 swoją dorgą dobry pomysł na nowy moduł, chyba bym skorzystał Link to comment Share on other sites More sharing options...
props Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 (edited) OK znalazłem. Dziwna sprawa ilość produktów (quantity) występuje w ilości 0 w tabeli z produktami (PS_product), prawdziwa ilość jest w tabeli PS_stock_available Poniżej gotowe zapytanie SELECT id_product, ean13, price, wholesale_price, reference, name, PS_stock_available.quantity FROM PS_product INNER JOIN PS_product_lang USING ( id_product ) INNER JOIN PS_stock_available USING ( id_product ) A może mi jeszcze ktoś wytłumaczyć po co w bazie pole do trzymania ceny jest decimal(20,6) np. wholesale_price 10.700000 Po co aż sześć miejsc po przecinku.... nie powinno być dwóch? Raz że mniej danych dwa ni ema problemów potem z zaokrąglaniem. Czy można to jakoś samemu zmienić w BO lub w bazie np. na decimal(20,2), czy lepiej tego nie ruszać? Edited January 14, 2014 by props (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShRon Posted January 23, 2014 Author Share Posted January 23, 2014 Props: nie pokusiłbyś się o napisanie modułu, który to ładnie formatuje do wydruku i dodaje zdjęcie? Myślę, że było by sporo osób zainteresowanych (nie tylko w Polsce). Link to comment Share on other sites More sharing options...
props Posted January 23, 2014 Share Posted January 23, 2014 Niestety nie mam zielonego pojęcia jak to się robi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts