mentalspot Posted December 16, 2013 Share Posted December 16, 2013 Witajcie, problem jak w tytule nie dochodzą emaile na główny adres sklepu min. po złożeniu zamówienia nie wiem gdzie może być problem. Sprawdziłem bazę : ps_configuration i ps_contact adres jest podany prawidłowo. Ciekawostką jest to, że email sprawdzający konfigurację jest wysłany poprawnie i dochodzi do adresata: Po złożeniu zamówienia na adres z którego złożyłem zamówienie również dochodzą emaile, natomiast na adres główny sklepu już nie. Jakiś pomysł co może być nie tak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted December 16, 2013 Share Posted December 16, 2013 a z jakiej wersji modułu mail alert korzystasz? z tego co pamiętam wersja 2.4 i chyba 2.5 miała dość istotne problemy z wysyłką tego maila. dodatkowo warto sprawdzić czy jest komplet tłumaczeń maili dla tego modułu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentalspot Posted December 16, 2013 Author Share Posted December 16, 2013 (edited) Ten moduł w ogóle nie jest zainstalowany. O ten chodzi tak ? Poza tym cała paczka emaili, która mam to paczka Piotra, którą pobrałem tu z forum. Edited December 16, 2013 by mentalspot (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted December 16, 2013 Share Posted December 16, 2013 tak, chodzi o ten moduł i jest on niezbędny zainstaluj i skonfiguruj go Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
mentalspot
Witajcie, problem jak w tytule nie dochodzą emaile na główny adres sklepu min. po złożeniu zamówienia nie wiem gdzie może być problem.
Sprawdziłem bazę :
ps_configuration i ps_contact
adres jest podany prawidłowo.
Ciekawostką jest to, że email sprawdzający konfigurację jest wysłany poprawnie i dochodzi do adresata:
Po złożeniu zamówienia na adres z którego złożyłem zamówienie również dochodzą emaile, natomiast na adres główny sklepu już nie.
Jakiś pomysł co może być nie tak ?
3 answers to this question
Recommended Posts