wojtopole Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 (edited) hej Zachęcony nowymi ficzerami zmigrowałem moje poczciwe GA do GUA. Dużo rzeczy rzeczywiście pokazuje lepiej (w końcu pokazuje prawdę) Oczywiście moduł który jest w Prestashop darmowy do GA nie współpracuje z GUA (inny kod śledzenia) - w sensie działa, ale dalej pokazuje dane starego typu. Odinstalowałem więc i z palca w header.tpl dodałem nowy kod śledzenia (dla potomnych, pamiętajcie o dodaniu {literal} inaczej nie zadziała, ja się na wkurzałem przy tym ) niestety nowy gógiel nie ma podobno zaimplementowanego z założenia e-commersu (odkąd mam nowy kod śledzenia nie zbiera mi zamówień w ogóle do panelu analiz, ruch super, zamówień zero) czy ktoś rozkminiał temat i wie jak ogarnąć e-commerce w nowych Universal Analytics ? może jest już jakiś moduł - gotowiec ? ps. tak, mam włączony e-commerce w konfiguracji GA/GUA Wojtek Edited December 14, 2013 by wojtopole (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtopole Posted December 14, 2013 Author Share Posted December 14, 2013 znalazłem na forum google taki wątek http://productforums.google.com/forum/#!searchin/analytics/e-commerce$20universal/analytics/L6bWIxPtNbA/MaN65wtrxicJ czyli trzeba się jeszcze narobić aby mieć tracking e-commerce 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts