ponury_rzniwiarz Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 Witam Panowie, mam niebywały problem, a mianowicie głowię się już 3 dzień..Zainstalowałem Prestashop w katalogu domains/moja.pl/public_htmlChciałbym, aby po wpisaniu adresu "moja.pl" od razu pojawiał się sklep, a nie tak jak to jest obecnie "moja.pl/prestashop"Jestem mega zielony, więc bardzo proszę o łopatologiczne wytłumaczenie co i gdzie mam zmienić..Posiadam konto na hostingu IONIC.PL, tam opcja przekierowania URL wygląda następująco: Dodaj nowe przekierowanieLokalna scieżka URL moja.pl np.: /przekierowanie lub: /Typ przekierowania Docelowy URL np.: http://www.przekierowanie.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 w katalogu /public_html/ masz pliki prestashop czy jeszcze dodatkowo subfolder /prestashop/ ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ponury_rzniwiarz Posted December 13, 2013 Author Share Posted December 13, 2013 Jeszcze dodatkowo subfolder. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 no i tu jest problem. wszystkie pliki z subfolderu /prestashop/ przenieś do głównego katalogu Twojego sklepu. następnie zaloguj się do panelu, przejdź do zakładki PREFERENCES > SEO & URLS w polu: base URI zamiast /prestashop/ wpisz / 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ponury_rzniwiarz Posted December 15, 2013 Author Share Posted December 15, 2013 Próbowałem tak zrobić w totalcmd i otrzymuję zwrotny komunikat: Zdalnie przesyłanie przerwane - prawdopodobnie NIE obsługiwane przez serwer! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 a jak próbujesz przenieść te pliki? masz ustanowione dwa połączenia z FTP i próbujesz je tak zgrać? może nie zadziałać. łatwiej będzie zgrać wszystko na dysk (na swój komputer) i następnie przekopiować to do /public_html/ (na serwerze) najłatwiej by było, gdybyś miał dostęp do powłoki (ssh), wówczas dwa polecenia załatwiły by wszystko bez zbędnego czekania na ściąganie i upload plików. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ponury_rzniwiarz Posted December 15, 2013 Author Share Posted December 15, 2013 Problem został rozwiązany, dziękuję osobiście za pomoc vekia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
ponury_rzniwiarz
Witam Panowie, mam niebywały problem, a mianowicie głowię się już 3 dzień..
Zainstalowałem Prestashop w katalogu domains/moja.pl/public_html
Chciałbym, aby po wpisaniu adresu "moja.pl" od razu pojawiał się sklep, a nie tak jak to jest obecnie "moja.pl/prestashop"
Jestem mega zielony, więc bardzo proszę o łopatologiczne wytłumaczenie co i gdzie mam zmienić..
Posiadam konto na hostingu IONIC.PL, tam opcja przekierowania URL wygląda następująco:
Dodaj nowe przekierowanie
Lokalna scieżka URL moja.pl np.: /przekierowanie lub: /
Typ przekierowania
Docelowy URL np.: http://www.przekierowanie.pl
6 answers to this question
Recommended Posts