tamburyniarz Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 Witam,Jako, że znowu stanąłem w miejscu prosiłbym o pomoc. Na pewno będzie to dla Was banalne.Otóż chcę wyświetlić w swoim module dane które mam zapisane w tabeli "tabela" w DB presty. 1. Stworzyłem funkcję w FrontController.php public static function grupa() { return Db::getInstance()->executeS('SELECT grupa FROM tabela'); } 2. W pliku test.php mojego modułu dodałem $grupa=FrontController::grupa(); $smarty->assign('grupa',$grupa); 3. I na końcu w test.tpl {$grupa[0]} ...i wwyświetla 'Array', tak jakby była to tablica dwuwymiarowa, a kolumna "grupa" jest typu INT NOT NULL i zawiera 2 rekordy 1, 2. Próbowałem też {$grupa[0][0]}, ale nic nie wyświetla wtedy. Czyli wszystko działa, po prostu nie wiem jak wygląda ta tablica co się zapisała i jak ją wyświetlić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 {$grupa|print_r} wyświetli Ci się zrzut całej tablicy, będziesz wiedział jak wygląda jej struktura 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tamburyniarz Posted December 13, 2013 Author Share Posted December 13, 2013 (edited) Jak zwykle szybka i zwięzła odpowiedź. Dzięki, tego potrzebowałem. Okazało się że wygląda tak: Array ( [0] => Array ( [grupa] => 1 )[1] => Array ( [grupa] => 2 )) 1 a więc {$grupa[0]['grupa']} dzięki wielkie. Pozdrawiam. Edited December 13, 2013 by tamburyniarz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts