j2jt Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 Witam Wszystkich, mam pytanie dotyczące reguł cenowych katalogu i ustawień koszyka. A mianowicie: w którym pliku i co mam edytować aby obniżka z kodu rabatowego nie doliczała mi się do obniżonej ceny z reguły katalogu tylko do ceny bazowej (przed obniżką)? Dokładnie chodzi o to, że gdy ustawiam np:. regułę cenową katalogu na 25% rabatu na wszystkie towary i powiedzmy jeden produkt kosztuje 31,49 a po obniżce 23,62, to gdy udostępniam komuś kod rabatowy na 50% to te 50% odlicza się z 23,62 a nie z 31,49. W jaki sposób mogę osiągnąć taki efekt aby cena z kodu rabatowego nie liczyła się od ceny koszyka po rabacie tylko od ceny "bazowej". Mam nadzieję, że w miarę jasno opisałem co chcę osiągnąć Używam Prestashop 1.5.5.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuras Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 Jasne, bardzo jasne. Ja też jestem ciekaw czy się dam. Gdyż w mojej opinii jest to nie możliwe Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 taka funkcja była w wersji 1.4, niestety nie wiem dlaczego, ale w wersji 1.5 jest już niedostępna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts