PiterKa Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Chciałbym zastosować ten sam moduł dwukrotnie na jednej stronie w dwóch innych pozycjach, z innymi parametrami. Czy można w jakiś w miarę prosty sposób skopiować moduł, musi się pokazywać dwukrotnie w back-end żebym mógł nim zarządzać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 wszystko zależy od tego, jaki moduł chcesz skopiować. dla zwykłych modułów wystarczy zmienić nazwę katalogu oraz głównego pliku .php np. /blockcms/ na /blockcms2/ oraz blockcms.php na blockcms2.php wewnątrz pliku zmieniamy nazwę klasy z blockcms na blockcms2 tyle na początek, reszta zależy od modułu. Np. jak moduł ma pola konfiguracyjne, trzeba też sprawić aby były one indywidualne, jak moduł korzysta z własnej tabeli w bazie danych - trzeba utworzyć nową tabelę, unikalną. jak moduł korzysta z pól konfiguracyjnych, i z własnej tabeli - trzeba pozmieniać również skrypty które zapisują / odczytują dane z danych pól/tabel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Reasumując: nie warto, lepiej zastanowić się nad rozszerzeniem tego jednego modułu i uruchomić go w obrębie dwóch hook'ów Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiterKa Posted December 8, 2013 Author Share Posted December 8, 2013 Reasumując: nie warto, lepiej zastanowić się nad rozszerzeniem tego jednego modułu i uruchomić go w obrębie dwóch hook'ów Nie bardzo mogę. Mam megamenu, które dostałem razem z szablonem. Do tego chcę dać następne menu poniżej z innym kolorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bondar Posted December 14, 2018 Share Posted December 14, 2018 Odkurzam temat Gdzie są te tabele konfiguracyjne abym mógł pozmieniać wszystkie potrzebne dane? Jestem na etapie duplikowania modułu Lof New Product. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts