doktor Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Link to database cannot be established. Arkadaşlar birden böle bir hata almaya başladım db yı kontrol ettim sorun yok ama sureklı bole bır hata alıyorum neden acaba ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 (edited) bu sizin server dan kaynaklanan bi sorun .. install dosyasını tekrar ftp ile at ve www.siten.com/install/ yoluna git tekrar normal kurulum gibi devam et veritabanı adı kullanıcısı gibi isimleri düzgün bir şekilde gir. sana tablolar oluşturulamıyor diye bi uyarı verecek sonra tekrar install klasörünü sil sorunun hallolacak---------------------------bunun nedeni...www.siten.com/config/smarty.config.inc.php dosyasının içinin boş olmasından kaynaklanıyor... bu dosyanın içinde veritabanı yolu -kullanıcı- şifre gibi bilgiler yer alıyor. bu dosyanın içindeki blgiler doğruysa hostting şirketiyle bi görüş istersen... Edited February 3, 2015 by safa (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Presta-TR Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 Bu sıkıntı ile sık karşılaşıyorsan veritabanı yazımı MySQL de problem olabilir. MySQL kapandığında bu hatayı alırsın. Bu hatayı aldığında Sunucu panelinden MySQL durumunu incele.iyi günler Link to comment Share on other sites More sharing options...
makaraci Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 bu benimde başıma geldi hostuma söledim düzelttiler nedne oldu anlamadım. Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 bu benimde başıma geldi hostuma söledim düzelttiler nedne oldu anlamadım. hostinlerde ara sıra saldırı gürüşümi veya bir tane sitenin yopun luğundan dolayı , yada günlük yedekleme sırasında veritabanı bağlantısı kesiliyor. benim başıma genelde çok paylaşımlı sunucularda sık sık geliyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Behc98 Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 veritabanına ulaşamıyor,kullanıcı yanlış veya pass yanlış.kullancıyı silip yeniden tanımlamayı deneyin. cpanelse, kullanıcıyı ayrıca veritabanına bağlamak da gerekiyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted August 3, 2010 Share Posted August 3, 2010 Ben size işi özetleyeyim. Tümleşik sunucu kullanın. External SQL server olan sunucuları kullanmayın. (Eminin bazen SMTP sorunuda oluyordur çünkü o da externaldir.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
furryrc Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 peki arkadaş böyle demişsin Ben size işi özetleyeyim. Tümleşik sunucu kullanın. External SQL server olan sunucuları kullanmayın. (Eminin bazen SMTP sorunuda oluyordur çünkü o da externaldir.) Signature fakat nasıl anlıycağız hosting aldığımımz kişi sölemzzeki bunu bize anlamamnın başka yolu vaarmdıır? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 peki arkadaş böyle demişsin Ben size işi özetleyeyim. Tümleşik sunucu kullanın. External SQL server olan sunucuları kullanmayın. (Eminin bazen SMTP sorunuda oluyordur çünkü o da externaldir.) Signature fakat nasıl anlıycağız hosting aldığımımz kişi sölemzzeki bunu bize anlamamnın başka yolu vaarmdıır? Haklısınız. Fakat satın almadan önce ısrarla sorarsanız büyük ihtimalle söyleyeceklerdir. Benim şimdi buradan hosting firmalarının hangisinin nasıl sunucu verdiğini yazmam etik olmaz. Sektördeki bir firmayı yönetiyorum.En azından hosting almadan önce hosting firmasında bulunan bir siteyi bulup sahibine sorarak öğrenebilirsiniz. Ben daha önce birçok kez yazmıştım, tekrar yazıyorum.Prestashop resmi optimal gereksinimleri PHP > 5.0Mysql 5.xApache veya IIS (lin veya win) Ama bu prestashop sorunsuz çalışacak demek değil. Sorunsuz çalışması için minimum gereksinimler şunlardır (Prestashop 1.2 - 1.4 arası için)Linux (tercihen centos) + Apache (Windows + IIS alırsanız başınız dertten kurtulmaz)PHP > 5.2.8 ve Mysql > 5.2Tercihen Zend Optim. veya benzeri hızlandırıcı,Tümleşik sunucu (tüm servislere "localhost" ismiyle erişebilme)Yüksek anlık bağlantı (çok önemli !) (Aynı anda yapılacak bağlantı sayısı)Yüksek servis bağlantı limiti (Prestashop da tek sayfa gösteriminde 2500-3000 mysql sorgusu yapılabiliyor. 150.000 satırı limit kullanmadan okuduğuna şahit oldum) Link to comment Share on other sites More sharing options...
furryrc Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Kardeş ben bu kadar ayrınıtya girersem bu bana pahalıya patlar bu bahsettiğin öözelliklere sahip bir hosting firması varmıdır kefil olursan alırım.eğer sen satıyorsan böylebirşey Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Kardeş ben bu kadar ayrınıtya girersem bu bana pahalıya patlar bu bahsettiğin öözelliklere sahip bir hosting firması varmıdır kefil olursan alırım.eğer sen satıyorsan böylebirşey Merhaba;Bu işi iyi yapan başka firmalar da var. Ama ben sadece kendi firmama kefil olabilirim. Firmamı size PM olarak gönderiyorum. Görüşmek üzere Link to comment Share on other sites More sharing options...
Presta-TR Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 ayrıntı değil türkiyedeki çoğu "BABA" olmayan host firmaları bu şekilde elini höst diye google'a sallasan onlar seni zaten bulur.. fazla kastırma kendini 100mb host 5$ - 10$ arasında bulabilirsin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
furryrc Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 işte hızlı değil o ucuz olanlar bana hızlı lazım Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 ayrıntı değil türkiyedeki çoğu "BABA" olmayan host firmaları bu şekilde elini höst diye google'a sallasan onlar seni zaten bulur.. fazla kastırma kendini 100mb host 5$ - 10$ arasında bulabilirsin. Evet çok doğru. Biraz daha amacı keskinleştirilmiş hizmet paketleri bulmak lazım. Hızına kalitesine falan bakmak lazım. Yoksa 100mb hosting 5 usd ye bulunur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Presta-TR Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 o zamanda türkiye hostingi bul onların hepsi iyidir her konuda hızlıdır Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ömer ERKAN Posted February 9, 2011 Share Posted February 9, 2011 Mahmutta veya firma adıyla İyonhost bu konuda oldukça iyi çalışan bi arkadaşımız. Kefil kelimesi biraz ağır olabilir ama kendisi için referans olabilirim bi dönem host sağlayıcımdı ve oldukça memnundum içiniz rahat olsun neden hala çalışmıyorsun derseniz şu ara kendi serverema geçmeyi planlıyorum. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bera_ramazan Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 sitenizin adresini veren bakalım Link to comment Share on other sites More sharing options...
omuronline Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 siteyi tekrar yayınladım fakat hiç bir bilgi yok :Sne admin paneline erişebiliyorum nede başka bir yere :Sacil yardımmm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferdem Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 1.6 nın sistem gereksinimleri nedir? Yada şöyle sorayım en uygun php mysql versiyonu ve sunucunun diğer özellikleri ne olmalıdır ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 1.6 nın sistem gereksinimleri nedir? Yada şöyle sorayım en uygun php mysql versiyonu ve sunucunun diğer özellikleri ne olmalıdır ? Selamlar; https://www.prestashop.com/en/system-requirements ne kadar fazla işlemci , ram, bant genişliği vs. o kadar iyi. burdaki bilgiler minimum sistem gereksinimlerine göre düzenlenmiş. ücretsiz sunulan prestashop cloud hosting hizmetide hız bakımından baya iyi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oinomaos Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 (edited) Patronlar yeni database açtım verileri oraya aktardım falan sonra gittim Config/setting.inc ye yeni kullanıcı adı ve database adını yazdım ama olmadı. Çözüm için hosting firmasıyla görüştüm adam DBSERVER yazan kısımda localhost değeri vardı. Oraya kendi sunucu adresini yazınca sorun çözülmüş oldu. Kod aşağıdaki gibi <?php define('__PS_BASE_URI__', '/'); define('_THEME_NAME_', 'prestashop'); define('_DB_NAME_', 'veritabani_adı'); define('_DB_SERVER_', 'mysql.hostinger.web.tr'); define('_DB_USER_', 'kullanıcı_adı'); define('_DB_PREFIX_', 'ps_'); define('_DB_PASSWD_', 'sifre'); define('_DB_TYPE_', 'MySQL'); define('_COOKIE_KEY_', 'Z55WoEisT0y5bWgKqzmnZKBgVGMoIreXdAWAMMKzk1U3Phz1NsyHOb0p'); define('_COOKIE_IV_', 'iCORqmBm'); define('_PS_VERSION_', '1.2.5.0'); ?> Edited February 13, 2015 by oinomaos (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts