looksha Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Sziasztok! Kezdő felhasználó vagyok és tanácsot szeretnék kérni. Az árak megjelenésével van probléma, amivel elakadtam. Szeretném, ha bruttó árak jelennének meg, de nettó árak jelennek meg, amire csak a kosárban kerül rá az áfa. A hiba itt látható: kerekparbolt.com Minden segítséget megköszönök. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 a pénznemnél be kell kapcsolni az áfát (tax) és az adószabályoknál (tax rules) hozzá kell adni Magyarországot át kell állítani 27%-ra az áfát. utána be kell állítani a termékeknél is Link to comment Share on other sites More sharing options...
looksha Posted December 8, 2013 Author Share Posted December 8, 2013 Köszönöm Feri! Részben megvan, viszont ha a pénznem-re kattintok a következők jelennek meg: Valuta neme ISO kód Szimbólum Formázás Tizedes jegyek Engedélyezés Viszont az áfa (tax) bekapcsolást a pénznem-nél nem látom Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 vmi helyi sajátosságon belül keresd az áfát nekem 1.4 van és ott máshogy hívják 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PapaDoc Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Customers Groups EditPrice display method választó : Áfával, vagy nettó közül lehet választani vevőcdoportra. Ott kell beállítani, ha a többi beállítás (lásd fenn) már rendben 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
looksha Posted December 8, 2013 Author Share Posted December 8, 2013 Customers Groups Edit Price display method választó : Áfával, vagy nettó közül lehet választani vevőcdoportra. Ott kell beállítani, ha a többi beállítás (lásd fenn) már rendben Nagyon köszönöm PapaDoc!!! Erre nem gondoltam, nagyon sokat segítettél! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PapaDoc Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Szolgálunk és védünk :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarlaX Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 Sziasztok! Nálam is hasonló eset történt a napokban. A vásárló jelezte, hogy más árakat lát, ha nincs bejelentkezve és magasabb árakat látott regisztráció után, így nem mert rendelni. Kiderült, hogy alapban a nettó árakat látta, regisztráció után pedig a bruttó árakat. Minden rendben be van állítva, idáig senki nem panaszkodott ilyen problémára. Csináltam egy próbavásárlást, de nálam nem jött elő ilyesmi. Később kiderült, hogy a hölgy külföldről akart rendelni, Magyarországi átvétellel. Most, ahogy olvasom ezt a témát, pont jó példa a problémámra. Ezek szerint erre felkészülve be kéne állítanom valahol azt, hogy bármely országból megnézik a shoppot, akkor bruttó árakat lássanak??? Köszi előre is. PrestaShop™ 1.5.4.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 Localization => Tax Rules Itt nézz körbe. Ha nem látsz problémát akkor próbáld meg ezt: HU Standard Rate (27%) -hez (vagy valami hasonló lesz a neve ugye) adj hozzá minden országot. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PapaDoc Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 Hát igen, van egy csomó ország, ha ott nem kereskedsz, kapcsold ki, vagy állítsd be őket (zónával is megteheted). E 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarlaX Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 Köszönöm mindkettőtöknek a választ. Délután megcsináltam az összes ország hozzáadását, bár nem maradnak bekapcsolva, ha visszamegyek, de gondolom hozzáadódtak így is. Majd valahogy megpróbálom leteszteltetni, hogy tényleg működik-e így, bár ez egy egyedi eset volt. Még egyszer köszönöm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 Tesztelni nem nehéz. Regelsz egy külföldi országgal és kész is A napokban pont egy ügyfelemnek volt ugyanez a problémája ugyanezzel a verzióval. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarlaX Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 Ez se rossz ötlet, de lehet, hogy megkérem az illetőt, hogy nézze meg most bejelentkezés nélkül. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts