kaczor18 Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Witam tak jak w temacie: 1. Czy można określić ilość wyświetlania produktów na stonie np 5 lub 6 produktów? 2. Czy istnieje możliwość zmiany wyświetlania tych produktów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 1 zależy o jakiej stronie mówisz, bo storna główna - to moduł homefeatured, na stronie konifugracyjnej modułu możesz ustalić ile produktów ma być wyświetlonych. jeżeli mówisz o liście produktów w kategoriach: zakładka w back office: ustawienia > produkty jest tam opcja do zdefiniowania ilości produktów: 2 2. Czy istnieje możliwość zmiany wyświetlania tych produktów? tzn? sposób wyświetlania? trochę tutoriali jest, np: - grid prestashop - grid / list switcher Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaczor18 Posted December 6, 2013 Author Share Posted December 6, 2013 Próbowałem zrobić ta opcję: http://mypresta.eu/en/art/developer/grid-and-list-products-view-switcher.html ale niestety coś nie cyka mógłbyś sprawdzić co jest nie tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 daj linka jeżeli gdzieś już go podałeś, wybacz - nie pamiętam, przerabiam tyle postów, linków dziennie, że nie jestem w stanie tego spamiętać Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaczor18 Posted December 6, 2013 Author Share Posted December 6, 2013 www.lidia-horti.pl/sklep Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyszek Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 wygląda jak byś krok czwarty pominął. sprawdź czy w dobrym pliku dopisałeś ten kod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 brakuje skryptu js jak również obrazków: http://www.lidia-horti.pl/sklep/themes/greenstore/img/mypresta/button_minilist.png, załaduj je tam skrypt z kroku nr. 4 umieść w pliku: http://www.lidia-horti.pl/sklep/js/tools.js Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaczor18 Posted December 6, 2013 Author Share Posted December 6, 2013 (edited) Ok działa ale jak ustawić aby pierwsza opcja patrząć od lewej strony była opcją domyślną? Edited December 6, 2013 by kaczor18 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 w pliku product-list.tpl jako domyślny id wykorzystaj product_list_grid taki kod powinien wystarczyć: <ul id="product_list{if isset($smarty.cookies.switchercookie) && $smarty.cookies.switchercookie=="grid"}_grid{/if}{if (isset($smarty.cookies.switchercookie) &&$smarty.cookies.switchercookie=="list") OR !isset($smarty.cookies.switchercookies)}{/if}{if isset($smarty.cookies.switchercookie) &&$smarty.cookies.switchercookie=="minilist"}_mini{/if}{if !isset($smarty.cookies.switchercookie)}_grid{/if}" class="clear prdlist"> Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaczor18 Posted December 6, 2013 Author Share Posted December 6, 2013 Ale wypas thx:d dziala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Posted March 11, 2018 Share Posted March 11, 2018 (edited) Panowie, u mnie po zmianie ilości produktów wyświetlanych na stronie, często wyświetla się komunikat brak produktów na stronie. Mam wrażenie. że pojawia się problem z aplikacją advanced search 4. Rozwijana lista sortuj wg. nie pokazuje wszystkich opcji. Brakuje producenta. Zarówno w Preferencje -> Produkty jak i advanced search 4 występują. Dodatkowo raz pojawia się możliwość wyświetlania 12 / 24 / 60 a po odświeżeniu 12 / 24 / 60 / wszystkie. Rozważam usunięcie możliwości wyboru liczby produktów i sposobu sortowania. Szablon standardowy. Wersja 1.6.1.18 Edited March 11, 2018 by Jacek (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 11, 2018 Share Posted March 11, 2018 Moduł advanced search bazuje na module filtrów nawigacyjnych? Jeśli tak to należ ponownie zaindeksować w nim produkty i sprawdzić. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Posted March 11, 2018 Share Posted March 11, 2018 33 minutes ago, endriu107 said: Moduł advanced search bazuje na module filtrów nawigacyjnych? Jeśli tak to należ ponownie zaindeksować w nim produkty i sprawdzić. Dzięki za pomoc. Usunąłem blok filtrów nawigacyjnych, ponieważ szukałem rozwiązania problemu. Sądziłem, że występuje miedzy nimi konflikt. Instaluję ponownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 13 hours ago, endriu107 said: Moduł advanced search bazuje na module filtrów nawigacyjnych? Jeśli tak to należ ponownie zaindeksować w nim produkty i sprawdzić. Zainstalowałem blok filtrów nawigacyjnych i jest jeszcze gorzej, Początkowo nie reaguje na zmiany, dopiero wybranie jednego filtrów as4 sprawia, że pozwala zmieniać sortowanie. Ilość produktów na stronie zupełnie inna niż wcześniej, inna niż deklarowana. Momentami pojawiają się zdublowane moduły od sortowania i porównania. as4 wyświetla w opcjach do wyboru: - name - price - position inside category - producent - ilość - dana dodania - data modyfikacji - sprzedaż preferencje / produkty wyświetla - nazwa - cena - data dodania - data modyfikacji - position inside category - producent - ilość - indeks Na liście tylko - cena - nazwa - index - sprzedaż Po odświeżeniu na liście - cena - nazwa - index i pojawiają się inne wartości do wyboru (w temacie liczby produktów na stronę) Przy błędzie pojawia się na końcu # i GŁÓWNA - jakby próbował szukać w kategorii głównej https://www.budowlana-planeta.pl/schody# Szablon standardowy. W poprzednim sklepie miałem dokładnie ten sam problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 (edited) Witam panowie, odinstalowałem blok filtrów, ale link bezpośredni do ich konfiguracji działa. Indeksuje, odbudowuje, ale nie znam rezultatów takiego rozwiązania. Sprawdziłem sortowanie i nie zauważyłem problemów z wyświetlaniem. Dodam, iż wcześniej nie zauważyłem problemu, kiedy as4 działał bez udziału bloku filtrów. Edited March 23, 2018 by Jacek (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 Panowie, w mapie serwisu "główna" linkuje do dostawa. Może to ma związek z sortowaniem, które odwołuje się również do głównej kategorii? Załączam zdjęcia https://www.budowlana-planeta.pl/mapa-strony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magena Posted March 14 Share Posted March 14 Podpinam się pod temat sposobu wyświetlania produktów Presta 1.7.8 , mam zainstalowany który informuje o ilości produktów dopiero po wejściu w zakładkę szczegóły opisu poniżej zdjęcia (na stronie produktów). Chciałabym aby stan magazynowy widoczny był także obok lub poniżej numeru Indexu (na zdjęciu Index 525) pod nazwą produktu. Klient wchodzi na stronę produkt i nie widzi czy jest on dostępny czy nie. Proszę o jakąś poradę, od strony admina nic nie mogę znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiem Posted March 14 Share Posted March 14 w katalogu szablonu musisz znaleźć plik product.tpl i go edytować, szukaj sekcji if $product->quantity <= 0 && !$allow_oosp Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComGrafPL Posted March 14 Share Posted March 14 1 hour ago, Magena said: Podpinam się pod temat sposobu wyświetlania produktów Presta 1.7.8 , mam zainstalowany który informuje o ilości produktów dopiero po wejściu w zakładkę szczegóły opisu poniżej zdjęcia (na stronie produktów). Chciałabym aby stan magazynowy widoczny był także obok lub poniżej numeru Indexu (na zdjęciu Index 525) pod nazwą produktu. Klient wchodzi na stronę produkt i nie widzi czy jest on dostępny czy nie. Proszę o jakąś poradę, od strony admina nic nie mogę znaleźć. A w preferencje - > Produkty, masz zaznaczone "Wyświetl dostępne ilości na stronie produktu"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thn_ Posted March 19 Share Posted March 19 Szukam sposobu, aby wyświetlać ilość produktu koło symbolu/indeksu oraz na liście produktów. Przekleiłem: {block name='product_quantities'} {if $product.show_quantities} <div class="product-quantities"> <label class="label">{l s='In stock' d='Shop.Theme.Catalog'}</label> <span data-stock="{$product.quantity}" data-allow-oosp="{$product.allow_oosp}">{$product.quantity} {$product.quantity_label}</span> </div> {/if} {/block} w odpowiednie miejsce i super, działa, ale po dodaniu określonej ilości do koszyka, zamiast dostępnej ilości na magazynie pojawia się ilość w koszyku, po odświeżeniu strony znowu jest ok, ale ponownie po dodaniu do koszyka zmienia się na ilość w koszyku. Jest jakiś sposób, aby temu zaradzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts