hatrick Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 (edited) Jak załatwiacie temat zwrotów? Z tego co mi wiadomo, klient do zwracanego towaru powinien dołączyć formularz zwrotu towaru. Jak ten temat jest u Was załatwiany? Oczywiście jest możliwość zwrotu w prescie, ale to nie dość że jest mocno ukryte to może klientowi sprawić problem. Poza tym taki uzupełniony zwrot na swoim koncie nie generuje żadnego dokumentu który powinien znaleźć się w dokumentach firmy. Chyba że gdzieś coś przeoczyłem. Edited December 6, 2013 by hatrick (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
And63 Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Jak załatwiacie temat zwrotów? Z tego co mi wiadomo, klient do zwracanego towaru powinien dołączyć formularz zwrotu towaru. Jak ten temat jest u Was załatwiany? Oczywiście jest możliwość zwrotu w prescie, ale to nie dość że jest mocno ukryte to może klientowi sprawić problem. Poza tym taki uzupełniony zwrot na swoim koncie nie generuje żadnego dokumentu który powinien znaleźć się w dokumentach firmy. Chyba że gdzieś coś przeoczyłem. Generalnie rzecz biorąc obecny moduł zwrotów i reklamacji jest do niczego. Wszyscy zachowują się tak jakby tylko sprzedawali i nie mieli reklamacji ani zwrotów... Co z gwarancjami?, co w przypadku kiedy odpaliliśmy sklep dziś, a towar sprzedaliśmy miesiąc temu? - nie ma zakupu w systemie = brak reklamacji i zwrotu towaru. Dokopanie się do opcji zwrotów to droga przez mękę dla klienta, a nie o to chyba chodzi - prawda? Jest to moim zdaniem "pięta Achillesowa" systemu. Prace nad nowymi wersjami Prestashop skupiają się nad fajerwerkami, a nie nad użytecznością, która powinna być IMHO podstawą systemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaczor18 Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 dokładnie obecnie mój znajomy pisze plugin do zwrotów bo niemogę sobie pozwolić w moim nowym sklepie na takie rzeczy jak brak historii zwrotów. Modół będzie darmowy więc napewno po testach się z wami nim podziele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatrick Posted December 7, 2013 Author Share Posted December 7, 2013 dokładnie obecnie mój znajomy pisze plugin do zwrotów bo niemogę sobie pozwolić w moim nowym sklepie na takie rzeczy jak brak historii zwrotów. Modół będzie darmowy więc napewno po testach się z wami nim podziele. To bardzo dobra informacja A na kiedy planujecie ukończenie modułu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaczor18 Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 Ja osobiście nie pisze bo się na tym nie znam ale zleciłem to mojemu dobremu znajomemu:) Myśle że w ciagu miesiąca, Ale nie wiem dokładnie ciagle jakieś pomysły nam dochodza do głowy. Chodzi o to aby system zwrotów przyspieszyć w praktyce do maximum:) przy najmniejszej ingerencji klienta:) ( bedzie to na zasadzie kroków coś jak zamównienia w preście) plus zostanie wdrożony również przy okazji system zwrotów gwarancyjnych (wysyłanie produktów na gwarancje) Obecnie poprawiam cała specyfikacje na nowo bo doszło kilka istotnych i ważnych informacji. Napewno poinformuję o gotowym pluginie i udostęopnie na tym forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
And63 Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 Jeśli mogę pomóc w tworzeniu modułu - jestem do dyspozycji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatrick Posted January 26, 2014 Author Share Posted January 26, 2014 Ja osobiście nie pisze bo się na tym nie znam ale zleciłem to mojemu dobremu znajomemu:) Myśle że w ciagu miesiąca, Ale nie wiem dokładnie ciagle jakieś pomysły nam dochodza do głowy. Chodzi o to aby system zwrotów przyspieszyć w praktyce do maximum:) przy najmniejszej ingerencji klienta:) ( bedzie to na zasadzie kroków coś jak zamównienia w preście) plus zostanie wdrożony również przy okazji system zwrotów gwarancyjnych (wysyłanie produktów na gwarancje) Obecnie poprawiam cała specyfikacje na nowo bo doszło kilka istotnych i ważnych informacji. Napewno poinformuję o gotowym pluginie i udostęopnie na tym forum. Czy coś drgnęło w tym temacie? Czy temat umarł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zolw44 Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Czy wiadomo coś w sprawie tego modułu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatrick Posted October 17, 2014 Author Share Posted October 17, 2014 Temat chyba umarł. Czy ktoś ma coś co rozwiąże ten nieszczęsny problem zwrotów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
N-ENTER Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 (edited) Witam, odkopuję temat ponieważ faktycznie problem ze zwrotami w prestashop jest globalny. Stworzyłem co prawda płatny moduł, ale pozwalający klientowi zwrócić produkty w cywilizowany sposób. Zalety modułu: 1. Możliwość konfiguracji modułu z poziomu zaplecza 2. Wysyłanie wiadomości e-mail ze specyfikacją do klienta i sprzedawcy 3. Pozwala podać powód zwrotu produktu widoczny z zapleczy sprzedawcy ze wszystkimi niezbędnymi danymi 4. Umożliwia klientowi wybranie daty i godziny odbioru paczki przez kuriera z zachowaniem zamówienia w najbliższy dzień roboczy. Pokazuje tylko dni robocze z uwzględnieniem świąt stałych, dni ustawowo wolnych od pracy, świąt ruchomych. 5. Moduł współdziała z panelem administracyjnym zwrotów wbudowanych w PrestaShop do którego wysyła również wypełnione dane. Widoczność z poziomu użytkownika jak widać jest całkowicie intuicyjna. 6. Moduł widoczny tylko w koncie zarejestrowanego klienta w sklepie. 7. Przejście przez proces zwrotu w 4 krokach 8. Zwrot nie zostanie wysłany jeśli ustawione wartości w ZAMÓWIENIA >> ZWROTY PRODUKTÓW się nie pokrywają tj. - została przekroczona ilość dni - zwrot produktu został już wcześniej wykonany Zainteresowanych zapraszam do kontaktu, oceny i ewentualnych nakierowań na wdrożenie dodatkowych rozwiązań. Screen-y moduły i zaplecza przesyłam jako załącznik. Edited December 18, 2016 by N-ENTER (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 Trudno oceniać po samych obrazkach. Chyba jeszcze trochę zostało do dopracowania Tak na szybko to czemu tylko 6 powodów zwrotu i czemu klient nie może podać swojego wyjasnienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sliw Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 Cześć , czy prace nad tym modułem się zakończyły ? czy jest dostępny ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts