noiragneau Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 Witam,robię sklep dla hurtowni spożywczej i oprócz Producenta potrzebuję również dodać dla produktu Rodzaj kuchni czyli głównie kraj pochodzenia.Myślałem że użyję do tego modułu Dostawcy co było by sensowne ale pojawił się problem: sklep jest wielojęzyczny a nazwy Dostawcy nie mogę tłumaczyć :/, a miało by to mniej więcej wyglądać tak; kuchnia azjatycka kuchnia europejska kuchnia amerykańska Kraj pochodzenia musiałby działać jako pozycja menu czyli klikamy na Kuchnię azjatycką i pojawiają się produkty z tego działu.Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyszek Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 Taki pierwszy pomysł może zbyt prosty ale dlaczego nie możesz po prostu zrobić takich kategorii??Zakładając ze masz produkt np konserwy z USA to należałby do kategorii konserwy i do kuchnia amerykańska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noiragneau Posted December 5, 2013 Author Share Posted December 5, 2013 Załóżmy: Mam kategorie Alkohole. To wtedy musiałbym zrobić kategorie Alkohole do każdej nadrzędnej kuchni. A menu ma mniej więcej wyglądać tak: Kategorie: alkohole makarony ryż ... Kraj pochodzenia kuchnia azjatycka kuchnia europejska kuchnia amerykańska Link to comment Share on other sites More sharing options...
wzr1one Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Możesz przypisać Produkt do 2 kategorii na raz Więc robisz kategorię "Produkty: podkategorię alkohole, makarony, ryż i do tego robisz kategorię "Kraj pochodzenia" podkategorię kuchnia azjatycka kuchnia europejska kuchnia amerykańska I myślę że problem masz rozwiązany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
noiragneau Posted December 9, 2013 Author Share Posted December 9, 2013 Dzięki za info - nie zauważyłem że można przypisać jeden produkt do kilku kategorii. Jest w tym sens tylko jak to podzielić na 2 bloki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 coś obrazek nie działa, zakaz hotlinkowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
noiragneau Posted December 9, 2013 Author Share Posted December 9, 2013 http://zapodaj.net/images/668ffd063da8f.png Bezpośredni link do obrazka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wzr1one Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 To samo, dalej nie działa ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
noiragneau Posted December 9, 2013 Author Share Posted December 9, 2013 Nie wiem czemu ale u mnie się wszystko wyświetlało. Teraz powinno być ok. Wyjaśnie jeszcze raz: Pomysł z kategoriami jest ok tylko chciałbym to jeszcze podzielić na 2 różne bloki. Coś takego jak na obrazku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wzr1one Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 Mój pomysł jest taki - masz kategorię jako tam "a href" i do tego listowanie ul/li - stwórz klasę i dodaj w blockcategories chyba w pliku category-tree-branch.tpl (chyba, nie wiem dokładnie). Moja propozycja, jakbym ja to rozwiązał i z tym bym kombinował <li {if isset($last) && $last == 'true'}class="last"{/if}> <a CLASS="NAZWA NOWEJ KLASY2" href="{$node.link|escape:'htmlall':'UTF-8'}" {if isset($currentCategoryId) && $node.id == $currentCategoryId}class="selected"{/if} title="{$node.desc|escape:'htmlall':'UTF-8'}">{$node.name|escape:'htmlall':'UTF-8'}</a> {if $node.children|@count > 0} <ul CLASS="NAZWA NOWEJ KLASY"> {foreach from=$node.children item=child name=categoryTreeBranch} {if $smarty.foreach.categoryTreeBranch.last} {include file="$branche_tpl_path" node=$child last='true'} {else} {include file="$branche_tpl_path" node=$child last='false'} {/if} {/foreach} </ul> {/if} </li> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts