PrestaShark Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 Witajcie, Mam dziwna zagwozdkę odnośnie konfiguracji Alpha SSL (homeSSL). SSL jest zainstalowane w panelu home.pl i dostępne. Po włączeniu SSL w BO wszystko działa. Natomiast strony FO czyli koszyk i logowanie nie chcą się przełączyć w tryb SSL. Jeśli wpiszę ręcznie https://www.domena.pl/logowanie to "zaskakuje" PS> 1.5.6.0 Domena sklepu: domena.pl Domena SSL: domena.pl Przyjazne adresy URL: Tak Automatycznie przekieruj do kanonicznego URL: Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 wojtopole Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 (edited) możesz spróbować wymusić działania po ssl-u w FO uzywając do tego wpisów w .htaccess albo sprawdź jeszcze raz czy masz ustawione Włącz SSL - tak Podwyższone bezpieczeństwo - tak w ustawieniach głównych lub w Preferencje Dane URL i SEO Domena sklepu = domena ss oraz uri bazowy = / Edited December 4, 2013 by wojtopole (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PrestaShark Posted December 4, 2013 Author Share Posted December 4, 2013 Dziękuję wojtopole Zawracanie gitary z mojej strony. Po przyjściu do domu okazało się że SSL było nie włączone jakimś cudem. FO działa jak należy. Winę zrzucam na Firefoxa. Czasem potrafi niezłe siupy odstawiać z pamięcią podręczną. Ech. W każdym razie do zamknięcia. Wsio działa Home.pl + HomeSSL (Alpha SSL) + 1.5.6.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
PrestaShark
Witajcie,
Mam dziwna zagwozdkę odnośnie konfiguracji Alpha SSL (homeSSL).
SSL jest zainstalowane w panelu home.pl i dostępne.
Po włączeniu SSL w BO wszystko działa.
Natomiast strony FO czyli koszyk i logowanie nie chcą się przełączyć w tryb SSL.
Jeśli wpiszę ręcznie https://www.domena.pl/logowanie to "zaskakuje"
PS> 1.5.6.0
Domena sklepu: domena.pl
Domena SSL: domena.pl
Przyjazne adresy URL: Tak
Automatycznie przekieruj do kanonicznego URL: Tak
2 answers to this question
Recommended Posts