Jump to content
  • 0

Błąd w BO tylko w niektórych zakładkach - nadpisujący się plik

tyszek

Question

Witam!

Od kilku dni bo bliżej nie określonym moim zapewne działaniu w BO pokazuje mi się taki błąd:

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: /config/xml/default_country_modules_list.xml:1: parser error : Document is empty in /classes/controller/AdminController.php on line 1542

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: in /classes/controller/AdminController.php on line 1542

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: ^ in /classes/controller/AdminController.php on line 1542

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: /config/xml/default_country_modules_list.xml:1: parser error : Start tag expected, '<' not found in /classes/controller/AdminController.php on line 1542

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: in /classes/controller/AdminController.php on line 1542

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: ^ in /classes/controller/AdminController.php on line 1542

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /classes/controller/AdminController.php on line 1544

Pojęcia nie mam co zrobiłem że się pokazuje.

Sprawdzając na localhost wyłączyłem wszystkie moduły i nadal to samo.

Coś wywala zawartość tego pliku /config/xml/default_country_modules_list.xml. Gdy go wgram z innej instalacji to pierwsze wejście do BO jest bez błędów ale już przejście na inną zakładkę wywala błąd i kasuje zawartość pliku.

Z tego za zauważyłem to błędy są w zakładce katalog zamówienia klienci.
Pojawiają się też w momencie przypisywania produktu do magazynu tuż nad tabelką

Poniżej screen:

https://s3.amazonaws.com/diigo/7521408_190345794_12131612?AWSAccessKeyId=0R7FMW7AXRVCYMAPTPR2&Expires=1386067400&Signature=9WYkrR%2F8A%2BLr9oUdBQnzaCP6X4w%3D

Ktoś ma jakiś pomysł co się dzieje że zawartość tego pliku znika??
Jak to naprawić??

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

to działa tak, że prestashop łączy sie z sererami presty i pobiera informacje o modułach, następnie nadpisuje ten xml

przypuszczam, że na twoim serewerze nie działają funkcje takie jak: get_file_contents (łączy się z serwerami prestashop) lub cURL

cały proces sprowadza się do tego, że Twój sklep próbuje pobrać te informacje, niestety funkcje są wyłaczone, więc nie pobiera nic i tworzy pusty plik xml

możesz to zweryfikować? w sensie dostępność cURL i get_file_contents

• 0

hmmmmmm

tutaj jest trochę kłopot jeśli chodzi o sprawdzenie bo nie mam dostępu jako admin do serwera ;/
Jest jakaś opcja sprawdzenia poprzez jakiś plik jak w przypadku funkcji phpmail? Gdzie się tworzy plik i potem na zasadzie jego wykonania?

Co do funkcji to stało się to po jakimś czasie jak już presta działała sobie poprawnie. W wersji 1.4 tej funkcji nie było??

Któregoś dnia zaraz po napisaniu posta zniknęły te komunikaty na jakieś bliżej nie określony czas ale niestety powróciły ;/

Edited by tyszek (see edit history)