Przygotowuję się do przeniesienia PS w wersji 1.2.2.0 tak wynika z pliku settings.inc.php, może ktoś bardziej doświadczony z PS może udzielić wksazówek.
Ja traktuję sprawę, jako przeniesienie aplikacji z serwera x na y - czyli przerzucenie plików via ftp i dump bazy danych przekopiowanie na nowy serwer a później edycja settings.inc.php na namiary nowej bazy.
Czy czekają mnie niespodzianki i jakie
Śledząc różne posty trafiłem na poradniki typu wyłącz sklep, zrób kopię bazy via panel PS etc - niektóre się wykluczają.
Do tematu zamierzam podejść tak
robię lokalną kopię public_html - dane na starym serwerze) via ftp nie mam ssh
robię dump bazy danych via phpmyadmin
na nowym hostingu tworzę bazę danych user i hasło
przerzucam dane via ftp
przywracam bazę z backupu via phpmyadmin (baza ma ok 50 MB)
edytuję plik z nastawami na bazę danych
modlitwa
Powinno działać?
Wiem, że na obecnym serwerze sa jakieś problemy z wysyłaniem maili - rozwiązane jest to przez jakaś skrzynkę na darmowym hostingu, która niby wysyła na maila typu user@localhost na danym hostingu, bo ponoć normalnie na adresy biurowe formularze nie chciały dochodzić.
Całość chce najpierw pokazać pod tymczasową domeną uservdl.pl (bo hosting to linuxpl.com) a potem jak sobie sprawdzą tylko po ssh przewalić z katalogu jednej domeny do drugiej.
Sugestie mile widziane
///EDit
No i niestety poszło z problemami
Dane kopiowane po FTP za pomocą FileZilla
Baza zaimportowana przez phpmyadmin
i pojawiły się problemy
1 nie można dodać zdjęcia do produktu - mam produkt dodaje nowe foto i strona nie do końca chce się przeładować.
ktoś podpowiadał by podglądnąć w konsoli Chrome
więc dostaje takie coś
Uncaught ReferenceError: fillAccessories is not defined index.php?tab=AdminCatalog&id_category=0&id_category=0&id_product=3652&updateproduct&token=1f6f1238…:3093
(anonymous function) index.php?tab=AdminCatalog&id_category=0&id_category=0&id_product=3652&updateproduct&token=1f6f1238…:3093
Rozwiązany - okazuje się że mimo informacji w panelu ze system przyjmuje jpg, png, gif niestety nie przyjmował png
2 problem to wyszukiwarka, czego nie wpiszę, to dostaję info
Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1802 in /home/bosmann/domains/bosmann.vdl.pl/public_html/classes/Search.php on line 94
dwuwyrazowe opisy łączy w jeden wyraz i też nie znajduje - ale tak też działało na starym hostingu i chyba nikomu to nie przeszkadzało - tez bym chciał poprawić
Question
szymczakpiotr
Przygotowuję się do przeniesienia PS w wersji 1.2.2.0 tak wynika z pliku settings.inc.php, może ktoś bardziej doświadczony z PS może udzielić wksazówek.
Ja traktuję sprawę, jako przeniesienie aplikacji z serwera x na y - czyli przerzucenie plików via ftp i dump bazy danych przekopiowanie na nowy serwer a później edycja settings.inc.php na namiary nowej bazy.
Czy czekają mnie niespodzianki i jakie
Śledząc różne posty trafiłem na poradniki typu wyłącz sklep, zrób kopię bazy via panel PS etc - niektóre się wykluczają.
Do tematu zamierzam podejść tak
Powinno działać?
Wiem, że na obecnym serwerze sa jakieś problemy z wysyłaniem maili - rozwiązane jest to przez jakaś skrzynkę na darmowym hostingu, która niby wysyła na maila typu user@localhost na danym hostingu, bo ponoć normalnie na adresy biurowe formularze nie chciały dochodzić.
Całość chce najpierw pokazać pod tymczasową domeną uservdl.pl (bo hosting to linuxpl.com) a potem jak sobie sprawdzą tylko po ssh przewalić z katalogu jednej domeny do drugiej.
Sugestie mile widziane
///EDit
No i niestety poszło z problemami
Dane kopiowane po FTP za pomocą FileZilla
Baza zaimportowana przez phpmyadmin
i pojawiły się problemy
1 nie można dodać zdjęcia do produktu - mam produkt dodaje nowe foto i strona nie do końca chce się przeładować.
ktoś podpowiadał by podglądnąć w konsoli Chrome
więc dostaje takie coś
Rozwiązany - okazuje się że mimo informacji w panelu ze system przyjmuje jpg, png, gif niestety nie przyjmował png
2 problem to wyszukiwarka, czego nie wpiszę, to dostaję info
dwuwyrazowe opisy łączy w jeden wyraz i też nie znajduje - ale tak też działało na starym hostingu i chyba nikomu to nie przeszkadzało - tez bym chciał poprawić
Jakieś sugestie ?
0 answers to this question
Recommended Posts