goblin306 Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 (edited) Witam, Zakupiłem szablon presty ale mam problem z przeniesieniem modułu w oglądanym produkcie Moduł: productscategory - mam nad opisem produktu a chciałbym go dać na dół ino nie wiem jak. Próbowałem w pozycjach ale opis produktu jest jakoś inaczej dodawany tam. Może mi ktoś wskazać gdzie szukać? przykład: http://alpagos.pl/apteczki-przemyslowe-metalowe/40-przemyslowa-apteczka-pierwszej-pomocy-vera4-w-szafce-metalowej.html Jeszcze jedno wiecie może czemu tak wolno się ładuje strona? Mam hosting na home.pl Edited November 28, 2013 by goblin306 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 w pliku product.tpl trzeba przenieść hook: hook_product_footer na sam dół pliku, {if isset($HOOK_PRODUCT_FOOTER) && $HOOK_PRODUCT_FOOTER}{$HOOK_PRODUCT_FOOTER}{/if} Link to comment Share on other sites More sharing options...
goblin306 Posted November 28, 2013 Author Share Posted November 28, 2013 Dzięki, Dokładnie oto mi chodziło, ale sam bym nie znalazł tego never;) A do powolnego ładowania się strony masz jakiś pomysł? W presta coś trzeba zmienić czy to już wina dziadowego hostingu ? Zdjęcia optymalizowałem i nie są ciężkie 85kb mniej więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 sprawdź zakładkę: adv. parameters > performance tam są opcje na ustawienie cache, wymuszenie kompilacji itp. od tego trzeba zacząć, następnie jak dalej będzie mulić sprawdzić logi, profilowanie db ewentualnie przetestować stronę jakimś gmetrixem i zobaczyć gdzie leży problem często, nawet bardzo często problemem jest dziadowy hosting Link to comment Share on other sites More sharing options...
goblin306 Posted November 28, 2013 Author Share Posted November 28, 2013 Ok dzięki, będę kombinował To może jeszcze jedno bym podpytał. Obecny moduł co mam na dole strony inne produkty z tej kategorii jest nieedytowalny. Jest jakiś moduł żebym sam decydował co tam ma być tzn. jakaś większa kontrola nad tym żeby była. np. jak mam 20 innych produktów to żebym mógł wybrać 6, 10 , 12 ale tylko tyle i te co chce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 niestety nie znam takiego modułu a ten standardowy nie ma takiej funkcjonalności Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts