KKMT Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 Witam,Postawiłem PrestaShop w ostatniej wersji i chciałbym skorzystać z przyjaznych linków SEO. W tym celu uruchomiłem w Apache moduł mod_rewrite i wygląda, że sam moduł działa poprawnie, widać także, że jest załadowany w modułach Apache. W sklepie Presta w panelu administracyjnym też już nie wywala błędu, że rewrite nie jest zainstalowany. Ponadto zaznaczyłem "Przyjazne adresy URL", ale po probie wejściu w jakiś produkt mam: Not Found The requested URL /shops/presta/prestashop/muzyczne-ipod/1-ipod-nano.html was not found on this server. Co może być przyczyną? Czy muszę mieć np. http://addons.prestashop.com/pl/seo/175-seo.html?utm_source=v1trunk_api&utm_content=seohelping ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 w zakładce ustawienia > seo & urls zmień opcję apache multiviews (tzn włącz ją) i spróbuj ponownie, gdy nie pomoże, spróbuj ręcznie usunąć plik .htaccess i odśwież stronę. (na wszelki wypadek zrób backup tego pliku) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KKMT Posted November 27, 2013 Author Share Posted November 27, 2013 Niestety to nie pomogło. Czy ma znaczenie to, że używam defaultowego szablonu u nie dodawałem żadnych produktów, kategorii etc.. mam tylko to co na "dzień dobry"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanleyek Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 Czy ma znaczenie to, że używam defaultowego szablonu Jeżeli najnowsza presta to nie ma znaczenia. Dziś instalowałem i wszystko śmiga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 kategorie działają poprawnie? i inne elementy sklepu jak np. strony cms ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts