agland Posted November 26, 2013 Share Posted November 26, 2013 (edited) Witam,Poszukuję modułu do konfiguracji sposobów wysyłki w taki sposób aby w zależności od wybranego dostawcy móc również wyznaczyć próg cenowy uprawniający do darmowej wysyłki. Przykładowo dla poczty polskiej przy wyborze płatności na konto darmowa wysyłka zaczyna się od 100 złotych. Przy wyborze kuriera przy wpłacie na konto 300 złotych, przy płatności za pobraniem pocztą polską 200 złotych, itd, itp.Takie możliwości mam przy obecnej platformie sklepowej i brakuje mi tego w preście.Zna ktoś taki moduł czy trzeba to pisać od zera ? Jeśli nie ma czegoś takiego to chętnie zlecę napisanie takiego modułu. Edited November 26, 2013 by agland (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxxxi Posted November 26, 2013 Share Posted November 26, 2013 Z tego co zapoznałem się z presta to ustala się w backoffice zakres cen i wysyłki przy jakiej kwocie ma być darmowa sam to ustawiałem ostatnio zakładka wysyłka i tam sposoby dostawy tworzysz i np tworzysz kuriera nazwa ile dni dostarcza logo i 2 zakładka jest lokalizacja i koszt i na samym dole ustawia się wagę lub kwotę przy jakiej ma być darmowa wysyłka i jak tam już stworzysz to już później dodajesz w zakładce przy dodawaniu produkty i po problemie Link to comment Share on other sites More sharing options...
agland Posted November 27, 2013 Author Share Posted November 27, 2013 Próbowałem w backoffice ale z tego co się orientuję to można ustalić próg darmowej wysyłki tylko raz ogólnie dla wszystkich płatności. a ja chciałbym to rozbić na pocztę polską, kuriera - dla każdego rodzaju wysyłki różne progi darmowej wysyłki. Ma dla mnie znaczenie jedynie wartość zamówienia od której będzie taka wysyłka. Waga nie ma znaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojdala Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 A jaka masz wersje PS? Ja w 1.5 mam opcje ustalenia dowolnych zakresow cenowych dla wszystkich dostepnych przewoźników, Link to comment Share on other sites More sharing options...
mahali Posted August 14, 2014 Share Posted August 14, 2014 (edited) Podbijam, ogarnął to ktoś? Dobra ogarnąłem, darmową wysyłkę się wyłącza i ustawia do konkretnego przewoźnika zakresy cenowe. Edited August 14, 2014 by mahali (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts