Jump to content
  • 0

Zamówienie w 3 krokach zamiast 5

marcelluka

Question

Są dwie możliwości złożenia zamówienia, albo w 5 krokach, albo na jednej stronie. Według mnie żadna z tych metod nie jest "user friendly".

Czy jest jakiś moduł, lub czy ktoś modyfikował kiedyś sklep, aby można było złożyć zamówienie bardziej intuicyjnie, np jak jest w http://salewasklep.pl

Chciałbym, żeby zamawianie wyglądało w następujący sposób:

Krok 1. Koszyk + wybór rodzaju przesyłki + wybór metody płatności + warunki korzystania z usługi

Krok 2. Logowanie, rejestracja, lub zakup jako gość

Krok 3. Podsumowanie + zapłać (w przypadku płatności online lub kartą)

Jestem początkujący i chciałbym się dowiedzieć, czy bardzo skomplikowane byłyby takie modyfikacje, lub czy ktoś już robił takie coś?

• Like 1

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

niestety marcelluka - raczej bym w  to nie wierzył

Obawiam się że społeczność presty w Polsce się wypaliła (a na pewno na tym forum). Ci, którzy są dobrzy już nie udzielają się na forum - nie mają czasu a może przede wszystkim ochoty. Młode wilki, które piszą cokolwiek w odpowiedziach mają wiedzę co najwyżej podstawowa - więc nawet jakby chcieli to nie pomogą w sprawach modyfikacji kodu. Nawet szef wszystkich szefów Vekia woli rozwiązywać błahe sprawy na zagranicznych stronach (bez urazy,wiem, biznes jest biznes).

Także bratku, umiesz liczyć licz na siebie ;) lub szukaj po zagranicznych forach...