sh0wtek Posted November 26, 2013 Share Posted November 26, 2013 Witam, Od kilku dni mam problem z modułem płatności w moim sklepie: http://ogrzewanie-domu.pl Niestety, żaden z klientów nie jest w stanie złożyć zamówienia, po wybieraniu metody dostawy wyskakuje komunikat: "Moduł płatności nie jest zainstalowanyn" Moduły są zainstalowane. Próbowałem wyszukać informacje na ten temat, niestety żadna z podpowiedzi na tą chwile nie pomaga. Dysponuję modułami: Płatność przy odbiorze Rozkład sposobu dostawy Przelew bankowy Payments to carriersCzy przeinstalowanie któregos z modułów, może w czymś pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 26, 2013 Share Posted November 26, 2013 a te moduły płatności powiązane są z dostawcami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sh0wtek Posted November 26, 2013 Author Share Posted November 26, 2013 tak, są powiązane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sh0wtek Posted November 27, 2013 Author Share Posted November 27, 2013 wiecie może który moduł odpowiada temu zdarzeniu? moze odinstalowanie i zainstalowanie go coś pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 nie ma takiego modułu gdyż jest to funkcjonalność prestashop. dla pewności sprawdź moduł > płatności jest tam szereg ustawień np powiązanie płatności z walutą, z grupą klienta, restrykcje związane z krajami być może tam jest coś odznaczone (w innych postach ktoś wspominał, że mu się samo odznaczyło, więc może i tutaj jest podobnie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sh0wtek Posted November 28, 2013 Author Share Posted November 28, 2013 Wszystko jest na swoim miejscu, no nic sprobuje w weekend coś pokombinować z tymi modułami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShRon Posted February 21, 2014 Share Posted February 21, 2014 I jak sh0wtek udało się Ci coś ustalić? Właśnie jeden klient napisał, że mu się takie coś pokazało. Ja jak sprawdzam na różnych kontach i przeglądarkach to jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sh0wtek Posted February 22, 2014 Author Share Posted February 22, 2014 tak, w module payments to carries samoczynnie odznaczyły się opcje płatności i w tym tkwił problem. Spróbuj poszukać w modułach odpowiedzialnych za metody płatności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 czyli jednak płatności nie były powiązane z dostawą Link to comment Share on other sites More sharing options...
sh0wtek Posted February 22, 2014 Author Share Posted February 22, 2014 tak, jednak musiałem odinstalować moduł shiptopayment, zastąpiłem go własnie payments to carries który o ile sie nie myle, jest modułem standardowym. Po czym problem zniknal, btw. dzieki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 jakiś czas temu zaobserwowałem, że nawet najdrobniejsza zmiana ustawień dostawcy powoduje, że musimy na nowo powiązać płatności z dostawcą. więc może w tym był problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
sh0wtek Posted February 23, 2014 Author Share Posted February 23, 2014 dokładnie tak, dodałem nowego dostawcę, po czym wszystko się posypało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts