vekia Posted April 14, 2014 Share Posted April 14, 2014 zgadzam się, dla "zwykłych" właścicieli sklepów, zmiany w szablonie z 1.6 to koszmar w porównaniu do tego, jak łatwo wprowadzało się zmiany w 1.5, wszystko przez bootstrap który dla wielu jest wciąż jednym wielkim znakiem zapytania cóź, przybędzie nam pracy ;P to chyba dobrze z punktu widzenia naszych portfeli Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted April 14, 2014 Share Posted April 14, 2014 1.6 to ogólnie spora zagadka jest. Moim zdaniem to taki wylizany czekoladowy cukierek zapakowany w nowe opakowanie... Trochę dosadnie ale tak jest - nowy wygląd, stare flaki. Jest nieco ujednoliceń w kodzie dzięki czemu pewne widoki edytuje się w jednym pliku zamiast powielać te same zmiany w kilku plikach. Ale już sam CSS potrafi spłatać figle największym wyjadaczom! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanleyek Posted April 14, 2014 Share Posted April 14, 2014 Właśnie czekam na realizacje mojego projektu na 1.6.x zobaczymy co to będzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted April 14, 2014 Share Posted April 14, 2014 Po prostu teraz aby zrealizować modyfikacje na 1.6 potrzeba więcej wiedzy i doświadczenia w webdeveloperce, gdy silnik przejdzie ewolucje to będzie to samo bo jak ktoś by zobaczył jak wygląda w środku Magento, a pracował tylko przy PrestaShop i ledwo dawał radę to... kompletnie tego nie ogarnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robakowski Posted April 15, 2014 Share Posted April 15, 2014 to teraz moje sklepiki które wykonałem, na wersji 1.5 www.annamalyszek.pl www.afh24.pl www.brooklynbutik.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tler Posted April 16, 2014 Share Posted April 16, 2014 @up: i to jest dobre podejście, żeby mieć kilka sklepików z małą ilością produktów, a nie robić dropshippingowe supermarkety. Jest idea, spójny charakter sklepu (pomimo średniego wykonania), więc całkiem ciekawe do sprzedaży. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanleyek Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 @2x up: Zgadzam się sklepy bardzo fajnie zrobione i przejrzyście Link to comment Share on other sites More sharing options...
And63 Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Zapraszam do oceny i konstruktywnej krytyki ostatniej realizacji - duży mod themsa ze "stajni" Leo znajduje się pod adresem http://www.fortec.pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwild Posted May 2, 2014 Share Posted May 2, 2014 Widzę że nie ma chętnych do skomentowania.Mamy kilka dni wolnych i pewno dlatego.W skrócie kilka moich spostrzeżeń do przemyślenia.Strona nie ma tytułu.Strona nie ma opisu. Ten w stopce powtarzany na każdej stronie uważam za niewłaściwyTitle brak , niewłaściwe, powtarzaneH1- h2 niewłaściwe, ale to chyba wina szablonu.Nie przechodzi walidacji, to też chyba wina szablonuStrona ma wysoki PageRank. Pewno ma duży ruch na stronie.Więc moje uwagi są pewno bezwartościowe. Ja jednak przewiduje spadek ruchu i rankingu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 Wiem że to pewnie stary kotlet ale sklep Burneiki to presta Ale fuj jakaś stara wersja www.burneikasports.com Ot ciekawostka bo pierwsze wrażenie to że jakiś dedyk. Ale wystarczy zobaczyć koszyk aby mina spadła Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 jakoś specjalnie ten sklep skokszony nie jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
NutHeme Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 (edited) No to może i ja sie pochwale prze współpracy z kolegą z forum kisweb :D:D udało sie cos takiego zrobić : http://kreatywnedekoracje.pl/ Jeszcze na tip top nie jest zrobione 1. Brakuje fotek 2. Wredny Slider jest do poprawy ( niestety autor nie odpisuje na e-maile ) :/ Edited June 5, 2014 by NutHeme (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
And63 Posted June 14, 2014 Share Posted June 14, 2014 (edited) No to może i ja sie pochwale prze współpracy z kolegą z forum kisweb :D:D udało sie cos takiego zrobić : http://kreatywnedekoracje.pl/ Jeszcze na tip top nie jest zrobione 1. Brakuje fotek 2. Wredny Slider jest do poprawy ( niestety autor nie odpisuje na e-maile ) :/ Hmm, szczerze mówiąc nie widzę nic szczególnego w drobnej przeróbce themsa zensation - wszystko działa, sklep jest ok, ale nie ma tego wow. Miałem okazję wprowadzać wiele poprawek i modyfikacji w sklepie opartym na tym samym temacie http://shopsdesign.pl Zaskocz mnie czymś ekstra w Twoim sklepie Edited June 14, 2014 by And63 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted June 14, 2014 Share Posted June 14, 2014 Hehe, szablon za 65 USD, lekko przerobiony pod wymagania klienta, ciekawe jaka była całkowita kwota realizacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 koledzy zapewne sądzą że klient nie wie co sam kupił na themeforrest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 Hmm, szczerze mówiąc nie widzę nic szczególnego w drobnej przeróbce themsa zensation - wszystko działa, sklep jest ok, ale nie ma tego wow. Miałem okazję wprowadzać wiele poprawek i modyfikacji w sklepie opartym na tym samym temacie http://shopsdesign.pl Zaskocz mnie czymś ekstra w Twoim sklepie Kolega nie wie nawet jakie themko modował http://themeforest.net/item/millenium-prestashop-16-theme-blog/3865279 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 Hehe, szablon za 65 USD, lekko przerobiony pod wymagania klienta, ciekawe jaka była całkowita kwota realizacji Hehe, tysiąć pińcset, dwa dziewińćset... ręce mi opadły. No takiego komentarza to bym się nie spodziewał po Tobie Krystianie. Ten dział schodzi na psy. Polecam każdemu nie chwalić się tu żadnymi realizacjami. Przed ekspertami nic się nie ukryje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 (edited) Praca na szablonie z TF to nic złego, to dobry biznes zarówno dla wykonawcy jak i klienta końcowego o ile jest przerobiony w dobry sposób i na plus. Edited June 15, 2014 by Krystian Podemski (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
NutHeme Posted June 16, 2014 Share Posted June 16, 2014 Hmm, szczerze mówiąc nie widzę nic szczególnego w drobnej przeróbce themsa zensation - wszystko działa, sklep jest ok, ale nie ma tego wow. Miałem okazję wprowadzać wiele poprawek i modyfikacji w sklepie opartym na tym samym temacie http://shopsdesign.pl Zaskocz mnie czymś ekstra w Twoim sklepie mój szablon jest inny mój : http://zensation16.polcoder.com/en/ Twój : http://millenium16.polcoder.com/en/ hmmmmm coś extra ??? 1. Czytelna strona główna... 2. Czytelne i intuicyjne Menu... nie ściśnięte jak na http://shopsdesign.pl Dalej porównywać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NutHeme Posted June 16, 2014 Share Posted June 16, 2014 Hehe, szablon za 65 USD, lekko przerobiony pod wymagania klienta, ciekawe jaka była całkowita kwota realizacji A co to znaczy "lekko Przerobiony " ?? myślisz że szablon za 65 dolców jest gorszy od robionego na zamówienie?? większość darmowe przerabia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwarantanna Posted June 16, 2014 Share Posted June 16, 2014 Realizacja na presta 1.5.6.1 - na 1.6 raczej nie przejdę czytając komentarze http://www.e-tobak.pl Wiem, że szału nie ma ale ma być jasny i czytelny dla usera Link to comment Share on other sites More sharing options...
RybnySklep Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 Witajcie!Od września startuje mój innowacyjny pomysł jakim jest dostarczanie w 24h świeżej ryby z kutrów od mojego kuzyna do wszystkich miast w Polsce za pośrednictwem firmy kurierskiej Aby nie ograniczać się tylko do allegro postanowiłem stworzyć prywatny sklep postawiony na PrestaShop.RybnySklep.plPiszę tutaj ponieważ chciałbym abyście wytknęli palcami co wam się podoba, a co nie Również to co wg was jest konieczne aby poprawić. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i za cenne rady!Przyjmę również każde słowa krytyki Pozdrawiam,Artur Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 jak już wiesz, mi się bardzo podoba ;-) 10/10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafik Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 (edited) Sklep rybny - rewelacja Ja postawilem cos takiego, ale jeszcze pracuje nad ostatecznym szlifem. Dodam, ze jestem amatorem... abcdomu.com.pl Pzdr, Marcin. Edited July 4, 2014 by mafik (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Sklep rybny - rewelacja Ja postawilem cos takiego, ale jeszcze pracuje nad ostatecznym szlifem. Dodam, ze jestem amatorem... abcdomu.com.pl Pzdr, Marcin. Ciekawie się zapowiada, zmień link w menu - zakładkę główna przekieruj na stronę startową, w 1.6 nie wyświetlisz produktów z głównej kategorii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Sklep rybny - rewelacja Ja postawilem cos takiego, ale jeszcze pracuje nad ostatecznym szlifem. Dodam, ze jestem amatorem... abcdomu.com.pl Pzdr, Marcin. Proponowałbym zmianę doboru logo, ponieważ aktualne nie jest charakterystyczne i łatwe do kojarzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafik Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Ciekawie się zapowiada, zmień link w menu - zakładkę główna przekieruj na stronę startową, w 1.6 nie wyświetlisz produktów z głównej kategorii. Kurcze szukam tej opcji i szukam i nie moge znalesc - jakas podpowiedz ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Moduł blocktopmenu czyli górne poziome menu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Podsyłam link do sklepu zajmującego się sprzedażą opon samochodowych: http://oponowo24.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafik Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Moduł blocktopmenu czyli górne poziome menu. To to znalazlem, ale nie mam mozlwosci zmiany przekierowania, przesylam zrzut ekranu Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 chyba chodziło o to, że musisz utworzyć ręcznie link do strony głównej i umieścić go w menu. jak przesuniesz stronę w dół zobaczysz formularz do definiowania własnych linków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafik Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 chyba chodziło o to, że musisz utworzyć ręcznie link do strony głównej i umieścić go w menu. jak przesuniesz stronę w dół zobaczysz formularz do definiowania własnych linków. Dzieki vekia, ale albo jestem za cieki albo czegos nie rozumiem, chcialbym, zeby na stronie startowej pojawial sie od razu pasek po lewej stronie tak jak przy kliknieciu jakiejkolweik kategorii, jak zmienic strone startowa ??? bo chyba o to sie tu rozchodzi ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Kategoria Home też robi dobrze za link do strony głównej. Nazwę Home można zmienić w zarządzaniu kategoriami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tukey.pl Posted July 5, 2014 Share Posted July 5, 2014 (edited) Witam wszystkich. Prosiłbym o ocenę funkcjonalnosci i wyglądu mojego sklepu dla dzieci na www.tukey.pl Sklep jest po przebudowie i przejściu na preste 1.6 Wszelkie opinie mile widziane Pozdrawiam Edited July 5, 2014 by sebaochajoo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 5, 2014 Share Posted July 5, 2014 Witam wszystkich. Prosiłbym o ocenę funkcjonalnosci i wyglądu mojego sklepu dla dzieci na www.tukey.pl Sklep jest po przebudowie i przejściu na preste 1.6 Wszelkie opinie mile widziane Pozdrawiam Wchodzę przeglądam dodaje produkt do koszyka, wszystko ładnie elegancko, klikam na jakiś artykuł z bocznej lewej kolumny, czytam ten artykuł, potem następny i... ....chwila gdzie jest koszyk? W jakim ja właściwie sklepie robiłem zakupy że teraz jestem na inne stronie? Linki ustaw aby się otwierały w nowej karcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tukey.pl Posted July 5, 2014 Share Posted July 5, 2014 (edited) Wchodzę przeglądam dodaje produkt do koszyka, wszystko ładnie elegancko, klikam na jakiś artykuł z bocznej lewej kolumny, czytam ten artykuł, potem następny i... ....chwila gdzie jest koszyk? W jakim ja właściwie sklepie robiłem zakupy że teraz jestem na inne stronie? Linki ustaw aby się otwierały w nowej karcie. Witam Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi hmmm Koszyk jest zawsze po lewej i u góry. Skąd cie przeniosło na inną strone? Niektóre produkty mają linki do reklam na yuotuba A może chodzi o te kanały rss? Edited July 5, 2014 by sebaochajoo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafik Posted July 5, 2014 Share Posted July 5, 2014 Dobra - wroce na chwile do swojej realizacji jeszcze, podejrzewam, ze to jakas banalna sprawa, ale nie moge sobie z tym poradzic. Po otwarciu strony glownej, brakuje mi lewej kolumny, mimo ze mam wlaczone wyswietlanie takowej, przynajmniej tak mi sie wydaje, chcialbym zeby po otwarciu strony glownej, wyglad tej przypominal schematem wyglad strony kolegi sebachajoo ze strony www.tukey.pl Probowalem podhookowac moduly pod rozne sekcje, ale nic z tego, ktos cos podpowie ??? W zasadzie brakuje mi juz tylko paru pieszczot, zeby powiedziec, ze sklep moze zaczac funkcjonowac... Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 5, 2014 Share Posted July 5, 2014 A może chodzi o te kanały rss? Dokładnie o to, dużo klientów pójdzie nieświadomie gdzieś indziej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tukey.pl Posted July 6, 2014 Share Posted July 6, 2014 Dobra - wroce na chwile do swojej realizacji jeszcze, podejrzewam, ze to jakas banalna sprawa, ale nie moge sobie z tym poradzic. Po otwarciu strony glownej, brakuje mi lewej kolumny, mimo ze mam wlaczone wyswietlanie takowej, przynajmniej tak mi sie wydaje, chcialbym zeby po otwarciu strony glownej, wyglad tej przypominal schematem wyglad strony kolegi sebachajoo ze strony www.tukey.pl Probowalem podhookowac moduly pod rozne sekcje, ale nic z tego, ktos cos podpowie ??? W zasadzie brakuje mi juz tylko paru pieszczot, zeby powiedziec, ze sklep moze zaczac funkcjonowac... A w konfiguracji szablonu właczyłeś funkcje w lewej kolumne? preferencje/szablony/edytuj Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafik Posted July 6, 2014 Share Posted July 6, 2014 wydaje mi sie, ze mam powlaczane wszystko, czy to ma byc w edycji wygladu kolumn, czy szablonu, bo jak tak, to mam domyslnie obie kolumny wlaczone? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 6, 2014 Share Posted July 6, 2014 wydaje mi sie, ze mam powlaczane wszystko, czy to ma byc w edycji wygladu kolumn, czy szablonu, bo jak tak, to mam domyslnie obie kolumny wlaczone? W 1.6 na stronie głównej domyślnie prawa i lewa kolumna jest wyłączona, tak jak powyżej sebaochajoo pisał w preferencje/szablony/edytuj trzeba ją włączyć przy pozycji index. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafik Posted July 6, 2014 Share Posted July 6, 2014 W 1.6 na stronie głównej domyślnie prawa i lewa kolumna jest wyłączona, tak jak powyżej sebaochajoo pisał w preferencje/szablony/edytuj trzeba ją włączyć przy pozycji index. Oooo i to mi sie podoba, do mnie trzeba lopatologicznie... Dziekuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tukey.pl Posted July 6, 2014 Share Posted July 6, 2014 Witam wszystkich. Prosiłbym o ocenę funkcjonalnosci i wyglądu mojego sklepu dla dzieci na www.tukey.pl Sklep jest po przebudowie i przejściu na preste 1.6 Wszelkie opinie mile widziane Pozdrawiam Nikt więcej sie nie wypowie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 6, 2014 Share Posted July 6, 2014 @sebaochajoo Nie wiem czy to tylko u mnie ale np. w produkcie: http://tukey.pl/artykuly-szkolne/2228-plecak-szkolny-ever-after-high-59032351526.html rozjechały się strzałki od miniaturek pod zdjęciem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafik Posted July 6, 2014 Share Posted July 6, 2014 potwierdzam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tukey.pl Posted July 6, 2014 Share Posted July 6, 2014 (edited) @sebaochajoo Nie wiem czy to tylko u mnie ale np. w produkcie: http://tukey.pl/artykuly-szkolne/2228-plecak-szkolny-ever-after-high-59032351526.html rozjechały się strzałki od miniaturek pod zdjęciem. no prosze jakieś niedociągnięcie sie znalazło prosze sprawdzić - poprawione czekam na więcej a jakie wrażenie na pierwszy rzut oka ? jak ktoś popatrzy z zewnątrz to szybciej coś wychwyci Edited July 6, 2014 by sebaochajoo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafik Posted July 6, 2014 Share Posted July 6, 2014 ale co lepsze - u mnie tez sie rozjechaly, to chyba jakis ogolny blad - prosze o instrukcje, jak poprawic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tukey.pl Posted July 6, 2014 Share Posted July 6, 2014 ale co lepsze - u mnie tez sie rozjechaly, to chyba jakis ogolny blad - prosze o instrukcje, jak poprawic themes/default-bootstrap/css/product.css znienilem: ============ #view_scroll_right { float: none; } #view_scroll_right:before { content: "\f138"; } ============ float:left na float:none Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanleyek Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Sklepik już stoi proszę o ocenę: http://www.sterkowski.pl Myślę, że został wykonany w miarę rzetelnie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Sklepik już stoi proszę o ocenę: http://www.sterkowski.pl Myślę, że został wykonany w miarę rzetelnie Ja niemam nic do dodania. Bardzo wypieszczony sklep nic dodać nic ująć Wysmakowany sklep dla dżentelmenów. Ostro, wyraźnie, z detalami, zdjęciami, opisami. Brawo! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanleyek Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Ja niemam nic do dodania. Bardzo wypieszczony sklep nic dodać nic ująć Wysmakowany sklep dla dżentelmenów. Ostro, wyraźnie, z detalami, zdjęciami, opisami. Brawo! Dziękuję za tak miłe słowa. Cały czas będę nad nim pracował zarówno jeżeli chodzi o grafiki jak i o sprawy techniczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Dziękuję za tak miłe słowa. Cały czas będę nad nim pracował zarówno jeżeli chodzi o grafiki jak i o sprawy techniczne. Czekam na kolejne realizacje PP! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwild Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Sklepik ładny tylko źle się go ogląda. Strona nie wyświetla się centralnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanleyek Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Taki był zamysł tak aby zastosować po prawej stronie jakąś grafikę, lecz praca w toku zobaczymy co uda nam się tam wdrożyć. Weźcie pod uwagę, że jest to sklep z RWD Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 dawno nie widzialem , tak dobrze zrobionego, polskiego sklepu na prescie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 20, 2014 Share Posted August 20, 2014 sklep ładny, mi sie podoba, trzyma klimat a chyba o to najbardziej chodziło, czyż nie ? już gdzieś widziałem kilka sklepów z tym przyczepionym menu z lewej strony, wyglądało IDENTYCZNIE :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazunarii Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Mam do zaprezentowania o to taki sklep: http://owlite.pl Proszę o ocenę mam nadzieje, że się podoba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 fajnie dobrane kolory, jest responsywny, czytelny, jest ok jedyne co mi przeszkadza to fakt, że slider nie jest responsywny :-) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazunarii Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 To właśnie będzie do zmiany nad tym między innymi pracuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 (edited) Mam do zaprezentowania o to taki sklep: http://owlite.pl Proszę o ocenę mam nadzieje, że się podoba. Poleciłbym zmianę nagłówków w blokach lewej kolumny, ponieważ jest nieczytelnie. Edited September 1, 2014 by selljus.pl (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanleyek Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 http://scr.hu/2gnu/jpux7Wywal to ze stopki albo daj atrybut rel="nofollow" Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazunarii Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 http://scr.hu/2gnu/jpux7 Wywal to ze stopki albo daj atrybut rel="nofollow" Zrobione, dzięki za przypomnienie, bo w sumie o tym zapomniałem, żeby się tym zająć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwarantanna Posted September 8, 2014 Share Posted September 8, 2014 Pierwszy z serii sklepów meblowych http://adidarmeble.pl/ wraz z uruchomionym na testy blogiem w domenie http://adidarmeble.pl/smartblog.html. Kategorie jak np. te http://adidarmeble.pl/8-zestawy-do-jadalni są proste ale mam nadzieję czytelne Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwild Posted September 9, 2014 Share Posted September 9, 2014 Wchodząc do sklepu miałem dziwne wrażenie że przez pomyłkę wszedłem na jakąś stronę allegro z elektroniką a tu sklep z meblami. Zmieniłbym kolejność zdjęć w sliderze to z allegro umieścił bym na końcu jako podsumowanie. Poza tym sklep ładny prosty i czytelny. Można by jeszcze uzupełnić brakujące opisy kategorii. Popracować nad nazwami podkategorii i opisami i powinno być OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwarantanna Posted September 9, 2014 Share Posted September 9, 2014 W sumie tak, ten slider jako pierwszy powinien być meblowy - dzięki za uwagę. Co do opisów dlatego podałem tę kategorię http://adidarmeble.pl/8-zestawy-do-jadalni jako przykład, bo jest najwięcej opisana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanleyek Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 W sumie tak, ten slider jako pierwszy powinien być meblowy - dzięki za uwagę. Co do opisów dlatego podałem tę kategorię http://adidarmeble.pl/8-zestawy-do-jadalni jako przykład, bo jest najwięcej opisana. Czy slider ze zdjęciamy jest ważniejszy niż nawigacja sklepu? Zastanowił bym się nad tym. Pozatym wszystko na oko prezentuje sie dla mnie ładnie i klarownie, ciekawe jak z flakami Tymczasem ja zaktualizowałem u siebie strone główną mojego sklepu z kapeluszami http://www.sterkowski.pl Wprowadziłem tzw. tabsy, które mają usprawnić przeglądanie kluczowego asortymentu sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
capitanweed Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 http://medic-shop.pl/ <- jakieś pomysły jak zmienić/zmodyfikować w celu osiągnięcia bardziej przejrzystego wyglądu dla kupujących? Będę wdzięczny za ciekawe propozycję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matsu Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 No to ja też się podepnę pod temat - http://www.erfarb.com.pl Wszystkie uwagi mile widziane Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 Witajcie, Oba sklepy bardzo podobne i w mojej opinii wymagają nadal dużo pracy aby nabrać indywidualnego wyrazu (bolączka nowego szablonu bootstrap-default... nienawidzę go za to i będę aż po grób!) Efarb - problem z polskimi znaczkami np w Bądź na bieżąco - np w mapei-fuga-ultracolor-plus-259-orzech-5kg - ostatnie egzemplarze (raczej sztuki?) Medic - rozjechana stopka - favicon presty - np w oblozenie-serweta-operacyjna-folio-drape-75-x-90-2-warstwowa-1-szt - tytuł przedmiotu taki sam jak jego krótki opis (wygląda tak samo a powinno się trochę różnić) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matsu Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 Efarb - problem z polskimi znaczkami np w Bądź na bieżąco Możesz coś jaśniej? Na wszystkich komputerach, na których sprawdzałem, a także na mobilkach wszystko jest w jak najlepszym porządku. Jaka przeglądarka? Dzięki za opinię, domyślny szablon również według mnie nie jest dziełem sztuki, ale to sklep dla znajomego, na razie nie chce wydawać na niego za dużo pieniędzy, bo nie wiemy czy w ogóle sklep internetowy z takim inwentarzem się sprawdzi - ale pracuję żeby mimo wszystko "jakoś" to wyglądało Tłumaczenie poprawione Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 http://webaukcje.info/ - Kupiony szablon, ale odpowiednio zmodyfikowany. Wszystkie uwagi mile widziane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matsu Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Fajny pomysł na sklep - całkiem możliwe, że sam niedługo skorzystam Pochodziłem, popatrzyłem - śmiga aż miło. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić, to na środku na górze strony tekst o rejestracji (ten ze strzałką) - wygląda na pierwszy rzut oka jak tekst reklamowy, i łatwo jest przeoczyć przyciski Zaloguj/Zarejestruj. Pogrubiłbym je lub podkreślił, albo ewentualnie zmienił kolor na bardziej rzucający się w oczy. Taka luźna uwaga z mojej strony 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MammothtankPL Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 CzysteMydlo.pl uwagi i opinie mile widziane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matsu Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Usunąłbym link z górnego bannera - nie jest potrzebny, skoro i tak przenosi do strony domowej, a także zmieniłbym jego "alt" - aktualnie po przytrzymaniu myszy nad bannerem wyświetla się "Obsługa płatności transferuj.pl" Dodatkowo zmiana faviconki - do niektórych sklepów pasuje domyślna, do Twojego ani trochę No i albo zwiększyłbym wysokość slidera, albo zmniejszył wysokość obrazków po jego prawej. Nie wygląda to ładnie jak jest nierówno. Ale ogólnie - sklep zacny. Jaki masz ruch/sprzedaż? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MammothtankPL Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Usunąłbym link z górnego bannera - nie jest potrzebny, skoro i tak przenosi do strony domowej, a także zmieniłbym jego "alt" - aktualnie po przytrzymaniu myszy nad bannerem wyświetla się "Obsługa płatności transferuj.pl" Dodatkowo zmiana faviconki - do niektórych sklepów pasuje domyślna, do Twojego ani trochę No i albo zwiększyłbym wysokość slidera, albo zmniejszył wysokość obrazków po jego prawej. Nie wygląda to ładnie jak jest nierówno. Ale ogólnie - sklep zacny. Jaki masz ruch/sprzedaż? Matsu dzięki za opinię. Sklep robiony trochę na kolanie (bo była duża potrzeba otwarcia) Na razie to początki, ciągle więcej sprzedaję przez znajomości i moje umiejętności sprzedawcy (sklepy stacjonarne u mnie w mieście) niż na sklepie. Chociaż nie powiem ten miesiąc trzeba będzie zapisać in plus. Liczę że jeszcze kilka fajnych akcji marketingowych się spróbuje rozkęcić bo pomysły są. Dużo klientów przychodzi z fejsa. Trochę marketingu szemranego. Jak na razie w górę. Co do favikonki nie mam kurczę pomysłu na nią ani troszkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matsu Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 To tak na szybko, w edytorze online Jeśli Ci się podoba, to możesz wykorzystać 2316a00874610c6cabb03296873e66ab.ico 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MammothtankPL Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 To tak na szybko, w edytorze online Jeśli Ci się podoba, to możesz wykorzystać Wygląda ok Wrzucę jak już uwolnię się od szpiegowskiego internetu w firmie . Masz u mnie rabat Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Fajny pomysł na sklep - całkiem możliwe, że sam niedługo skorzystam Pochodziłem, popatrzyłem - śmiga aż miło. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić, to na środku na górze strony tekst o rejestracji (ten ze strzałką) - wygląda na pierwszy rzut oka jak tekst reklamowy, i łatwo jest przeoczyć przyciski Zaloguj/Zarejestruj. Pogrubiłbym je lub podkreślił, albo ewentualnie zmienił kolor na bardziej rzucający się w oczy. Taka luźna uwaga z mojej strony Dzięki serdeczne za opinię. Pogrubię teksty o rejestracji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matsu Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Cieszę się, że mogłem pomóc chłopaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 http://webaukcje.info/ - Kupiony szablon, ale odpowiednio zmodyfikowany. Wszystkie uwagi mile widziane. Bardzo ładny jedyna rzecz , ktora mnie razi to ten dotpay przy produkcie - za duzy, za bardzo, zamien 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MammothtankPL Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 http://webaukcje.info/ - Kupiony szablon, ale odpowiednio zmodyfikowany. Wszystkie uwagi mile widziane. masz literówkę na górze w banerze Już dziś zarejestruj się i sprawdź "do" (myślę że miało być "co") zyskujesz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giraffex Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Nie idzie włączyć też przyjazych urli. Home jedynie odpowiednik mod rewrite Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 masz literówkę na górze w banerze Już dziś zarejestruj się i sprawdź "do" (myślę że miało być "co") zyskujesz Faktycznie - wprawne oko. Dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sympatic Posted November 17, 2014 Share Posted November 17, 2014 http://medic-shop.pl/ <- jakieś pomysły jak zmienić/zmodyfikować w celu osiągnięcia bardziej przejrzystego wyglądu dla kupujących? Będę wdzięczny za ciekawe propozycję Myślę, że uzupełnienie regulaminu danymi wymaganymi ustawą też się przyda ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glorfi Posted December 8, 2014 Share Posted December 8, 2014 No to i ja się podepnę. http://chantico.pl/. To czego brakuje to na pewno wielu opisów i dodatkowych zdjęć. Blog póki co do uzupełnienia treścią. Wrzuciłem, żeby zobaczyć jak wygląda layout. Banery też tylko do testu wrzucone. Zobaczcie jak funkcjonalność i użyteczność działa. Jeszcze nie startujemy więc mam czas na poprawki. Wyłączyłem tryb katalogu póki co Później włączę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkb Posted December 11, 2014 Share Posted December 11, 2014 Witajcie, chciałbym wam przedstawić mój pierwszy sklep jaki kiedykolwiek zrobiłem. Dużą pomocą były różne wątki z tego forum, za co dziękuję wszystkim którzy udzielają się tutaj i dzielą rozwiązaniami. Sklep jest niemalże gotowy, brakuje jeszcze niektórych opisów i funkcjonalności jak np. szybkie przelewy. Będę wdzięczny za waszą ocenę i wszelkie sugestie, co można byłoby poprawić albo czego nie robić . http://www.domopunkt.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glorfi Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 @pkb Wygląda schludnie Na pierwszy rzut oka z rzeczy, które możesz zmienić to widzę tylko faviconę presty. Zmień na swoją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giraffex Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Uwielbiam duże slider'y, kuszenie oczu dobrymi fotami produktów. Nie mam zastrzeżeń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glorfi Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 @giraffex do którego sklepu się odnosisz? No i proszę o jakieś ożywienie Ponawiam prośbę o ocenę http://chantico.pl/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giraffex Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 @giraffex do którego sklepu się odnosisz? No i proszę o jakieś ożywienie Ponawiam prośbę o ocenę http://chantico.pl/. do domopunkt.pl, choć właśnie oglądam też Twój sklep i też mi się bardzo podoba. Jest czysty, responsywny. Jednak w sklepach internetowych moim zdaniem najważniejsze są obrazy i u Ciebie widzę że traktujesz to zagadnienie poważnie. Produktu nie można dotknąć, ale można klienta kusić super obrobionymi zdjęciami. Jedyne co to mi troche ten szary nie leży na oku prawidłowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glorfi Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Z tym szarym będziemy walczyć. Dzięki za opinię! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkb Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Dziękuję za wasze odpowiedzi. @Giraffex - najtrudniej dobrać zdjęcie do takiego dużego slidera. Próbowałem też rozciągnąć slider na cały ekran, ale wtedy pojawiał mi się biały cienki pasek po prawej stronie, na całą wysokość strony. @Glorfi - dzięki za przypomnienie, ta faciconka zupełnie mi uciekła. U Ciebie na stronie zauważyłem rozjeżdzanie się własnego bloku cms (wystaje poza, śledź nas na facebooku i wczoraj na dużym ekranie (dziś już tego nie widzę) najeżdżało na pasek "latest news"- ps tu trzeba zmienić tłumaczenie. Może warto jeszcze zmienić kolor adresu e-mail na o ton ciemniejszy niż te "czerwone" napisy w stopce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giraffex Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Próbowałem też rozciągnąć slider na cały ekran, ale wtedy pojawiał mi się biały cienki pasek po prawej stronie, na całą wysokość strony. To znaczy że slider wystawał po za kontener strony. Albo szerokość była powyżej 100%, albo była 100%, a bloki np posiadały padding, lub margines. Możesz spróbować wyzerować wszystkie paddingi i marginesy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glorfi Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 @Glorfi - dzięki za przypomnienie, ta faciconka zupełnie mi uciekła. U Ciebie na stronie zauważyłem rozjeżdzanie się własnego bloku cms (wystaje poza, śledź nas na facebooku i wczoraj na dużym ekranie (dziś już tego nie widzę) najeżdżało na pasek "latest news"- ps tu trzeba zmienić tłumaczenie. Może warto jeszcze zmienić kolor adresu e-mail na o ton ciemniejszy niż te "czerwone" napisy w stopce. Rozumiem, że mówisz o rozjeżdzaniu się przy oglądaniu strony na urządzeniach mobilnych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Jeśli chodzi o wskazówki to ja mam takie dla obu stron https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=http%3A%2F%2Fdomopunkt.pl%2F&tab=mobile oraz https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=http%3A%2F%2Fchantico.pl%2F&tab=mobile każdy problem jest dokładnie opisany i spokojnie można wygooglać jak poprawić wszelkie aspekty Dużą rolę grają owszem zdjęcia ale nie należy przesadzać z ich jakością w sliderach oraz kartach produktów. Odpowiednie wyważnie kompresji lub wybrania innego formatu to klucz do zwycięstwa.Jedyne co mnie razi w tym stardardowym szablonie to niesamowita powtarzalność sklepów w których powiela się te same błędy, te same bloki, te same czcionki przy zmienionej nieco kolorystyce. Dysponując takim fajnym unikalnym towarem jak w sklepie Chantico trzeba popracować więcej nad indywidualnym charakterem sklepu aby zoptymalizować jego przekaz do klienta. Uderzyć nietuzinkownością i czymś zaskoczyć. Tu jest wszystko schludnie ale brakuje tej szczypty pieprzu moim zdaniem. Błędem moim zdaniem jest brak linków na stronie głównej do tych napisów do ciast. Bardzo fajny produkt kreatywny ale zonk. Nie podlinkowany. Straciłem kilka chwil aby odszukać na telefonie w menu sklepu odpowiedniej pozycji kategorii. A tam? Brak cen. Ok - pewnie włączony tryb katalogu tylko. Kolejna sprawa to blog (ten od smartdata). Nie przetułmaczony, styl rozjechany. Tu trzeba poświęcić też czas aby blog zachęcał do zrzucenia okiem. Tekst "pozycjonerski" pod blogiem. Dodany na siłę. Nie sformatowany - nie ułożony. Czarna stopka - nie podoba mi się (nie pasuje moim zdaniem do stylu produktów) Domopunkt - schludnie i czysto, ale bez rewelacji również. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glorfi Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 @PrestaShark Super odpowiedź. Dzięki. Co oryginalności to jeszcze nad tym posiedzę. Brak linków jest wynikiem tego, że banery są tylko testowe. Do zobaczenia pełnego layoutu. Ale to raczej drobiazg. Tryb katalogu - włączony. Póki co jeszcze nie sprzedajemy. Blog jeszcze nie jest w pełni "zrobiony". Tłumaczenia pewnie w ten weekend. Co masz na myśli mówiąc rozjechany styl? Czarna stopka nam też się nie podoba i... brak pomysłów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giraffex Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Jeśli chodzi o wskazówki to ja mam takie dla obu stron https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=http%3A%2F%2Fdomopunkt.pl%2F&tab=mobile oraz https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=http%3A%2F%2Fchantico.pl%2F&tab=mobile każdy problem jest dokładnie opisany i spokojnie można wygooglać jak poprawić wszelkie aspekty Kiedyś brałem to na poważnie jednak Google sugeruje przeniesienie do Footer również arkuszy CSS - chore. Trochę przesadzają. Samo Google z jednym inputem nie może sprostać swoim własnym wymaganiom. Co do użyteczność dla urządzeń mobilnych, niestety trzeba się dostosować. Jest to jeden z czynników mający wpływ na pozycję w Google. Luknąłem na http://chantico.pl/ i ma 98/100 to dobry wynik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkb Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 @ prestashark Dziękuję za link. Jestem jeszcze świeży w zagadnieniach związanych ze sklepem online, a każda taka wskazówka dużo wnosi do zrozumienia tych wszystkich narzędzi. @glorfi Rozjeżdżało mi się na komputerze (w dół najeżdżało na pasek "latest news")- przeglądarka Firefox. Na mobilnych nie mam jak sprawdzić na tę chwilę. Teraz już wyświetla poprawnie. Co do kolorów to można zmienić np. wstążkę "nowe" z szarego na czerwień/pomarańcz występujący w logo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Pokażę coś od siebie http://preview.tinyurl.com/q9aakgb Zgadnijcie jaka to Presta? Przebudowany całkowicie szablon oraz moduły dostosowane do RWD. Tymczasowo na dzielonym hostingu ale w niedługim czasie będą przenosiny na coś mocniejszego z racji iż tylko jeden dostawca posiada 16 tys produktów, z 3 poziomami cen, atrybutami, zdjęciami itp. Docelowo o ile sobie Presta poradzi to produktów będzie znacznie więcej. Integracja z softem ERP. Będziee SSL. Jakieś napewno certyfikaty typu trusted itp. Do tego przeniesienie z Joomli ponad 600 wpisów do bloga (aktualności).Trochę tego już jest. Więcej jeszcze będzie - ciągle dłubię w kodzie.Wynik googlehttps://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=http%3A%2F%2Fgamma.pl%2Fsklep%2F&tab=mobileMuszę zdecydowanie skrócić czas odpowiedzi serwera - jeden z punktów za przeniesieniem ze współdzielonego serwera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Dodatkowo strona produktu http://preview.tinyurl.com/pq556y2 Oraz Aktualności post http://preview.tinyurl.com/nu6flng Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts