maposka Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 Ahoj, prosím může mi někdo poradit co s PayPalem? Mám ho všude povolený, když povolím měnu zákazníka, při objednávce hlasí, že nejsou nainstalovány žádné platební moduly. Musím jen na konkrétní měnu - třeba Eura... a to je na nic, potřebuji aby s ním mohl platit kdokoli a byl multiměnový. Prosím poraďte... Díky Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 PayPalem je možné platit jen měnami, které máš k účtu (PayPalu) přiřazené. Žádná konverze mezi měnami, ať už v shopu nebo přímo v PayPalu není možná. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pcurik Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 (edited) x Edited December 5, 2013 by pcurik (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pcurik Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 Modules > Payment > Omezení platebních modulů a tam zaškrtnutí políčka "Měna zákazníka" by nepomohlo? Vlastně špatně čtu. Máte zaškrtnuto ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maposka Posted December 5, 2013 Author Share Posted December 5, 2013 No já mám k PayPal účtu přiřazeny asi 4 měny. V shopu už jsem ze zoufalství nechala jen Eura a Koruny. Měna zákazníka - to mi nefunguje pak vůbec nic. A jde mi zaškrtnou (povolit) PayPal buď jen EUR NEBO Koruny. Nelze obojí- a to mi štve, chtěla bych aby bylo možno platit Paypalem oběma měnami.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaCS.cz Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 (edited) No já mám k PayPal účtu přiřazeny asi 4 měny. V shopu už jsem ze zoufalství nechala jen Eura a Koruny. Měna zákazníka - to mi nefunguje pak vůbec nic. A jde mi zaškrtnou (povolit) PayPal buď jen EUR NEBO Koruny. Nelze obojí- a to mi štve, chtěla bych aby bylo možno platit Paypalem oběma měnami.... Když je správně nakonfigurován modul PayPal a měny, které máte v obchodě, jsou nastaveny i ve vašem účtu PayPal Business, s nastavením na měnu zákazníka by neměl být problém. Doporučuji odstránit původní modul PayPal a nainstalovat nejnovější verzi. Aktuální verzi modulu PayPal 3.6.1 s kompletní českou lokalizaci si můžete stáhnout zde (včetně návodu pro instalaci a konfiguraci): http://wiki.prestacs.cz/index.php?title=PayPal Edited December 6, 2013 by PrestaCS.cz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maposka Posted December 10, 2013 Author Share Posted December 10, 2013 Tak jsem vše přeinstalovala, a ať nastavím PayPal na měnu zákazníka nebo na výchozí, prostě se nenabídne jako možnost platby. Nastavený ho mám správně.... Tak nevím....co s tím.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maposka Posted December 10, 2013 Author Share Posted December 10, 2013 Funguje pouze, když vyberu určitou měnu (lze jen jednu bohužel), v mém případě euro Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaCS.cz Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 Funguje pouze, když vyberu určitou měnu (lze jen jednu bohužel), v mém případě euro S korunami Vám to nefunguje? Hledal bych chybu v nastavení měn pro Kč – Kód ISO: CZK, Číselný kód ISO: 203 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maposka Posted December 11, 2013 Author Share Posted December 11, 2013 Ale to jo, to funguje, ale nefunguje pokud vyberu měnu zákazníka nebo výchozí měnu obchodu - pak se PayPal vůbec nezobrazí při objednávce ve výběru způsobu platby.... Funguje pokud vyberu pouze jednu měnu a to je špatně... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maposka Posted December 18, 2013 Author Share Posted December 18, 2013 Je tady prosím někdo, kdo by mi s tím dokázal poradit?? já už nevím jak dál 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaCS.cz Posted December 18, 2013 Share Posted December 18, 2013 Je tady prosím někdo, kdo by mi s tím dokázal poradit?? já už nevím jak dál Jakou máte verzi PrestaShopu? Nemáte v modulech pozůstatky staré verze modulu PayPalAPI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maposka Posted December 26, 2013 Author Share Posted December 26, 2013 (edited) Prestashop mám 1.6 ale nevím jestli mám nějaké pozůstatky. Kde bych to měla promazat?? Edited December 26, 2013 by maposka (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maposka Posted January 5, 2014 Author Share Posted January 5, 2014 Tak jsem prestu upgradovala na 1.5.6.1, nainstalovala nejnovější modul Paypal 3.6.3, bez úspěchu. Zkusila jsem ještě nainstalovat upravený modul 3.6.1 - viz výše - ale vše bez úspěchu, výsledek stále stejný - mohu vybrat 1 měnu, pak funguje. Jakmile vyberu měnu zákazníka nebo měnu obchodu, tak se nezobrazí ve výběru platby při objednávce. Má ještě někdo nějaký nápad? Vám to vše funguje??? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ripe Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 Modul PayPal Europe 3.7.0 má stejný problém. Pokud je v nastavení plateb u omezení zemí zvolena měna zákazníka, tak funguje pouze Express checkout, ale jako možnost platby se v pátem kroku objednávky platba PayPal neukazuje. Pokud je v omezení měny nastavena konkrétní měna, tak to funguje. Zvláštní také je, že narozdíl od ostatních platebních modulů, nelze v omezení měn zvolit více měn, je tam pouze přepínač, nikoli zaškrtávací políčko. TAk nevím, jestli to je úmysl autorů a nebo chyba. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
www.bio-krby-kamna.cz Posted May 29, 2014 Share Posted May 29, 2014 (edited) Jde to opravit. Kontaktujte PM. Edited May 29, 2014 by www.bio-krby-kamna.cz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maposka Posted May 30, 2014 Author Share Posted May 30, 2014 Omlouvám se, ale koho kontaktovat???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
www.bio-krby-kamna.cz Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 Private Message :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts