goblin306 Posted November 22, 2013 Share Posted November 22, 2013 Witam, Jak w temacie szukam jakiegoś dobrego, płatnego newslettera ale nie chciał bym wtopić kasy więc prosił bym o jakieś sprawdzone propozycje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 moja rada: nie korzystaj z własnego serwera do rozsyłania newslettera, można szybko wylądować w filtrach antyspamowych a wtedy zapomnij o jakiejkolwiek wysyłce maili... co w takim przypadku? standardowy moduł, eksport listy kontaktów zapisanych do newslettera i korzystanie z zewnętrznych usług do rozsyłania newsletterów Link to comment Share on other sites More sharing options...
And63 Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Wszystko trzeba robić z głową - ja wysyłam co poniedziałek ok. 3000 maili i wszystko gra - nie trafiam na listy antyspamowe(korzystam z phplist). Wracając do tematu - zupełnie darmowy bardzo fajny moduł do mailingu znajduje się na forum: http://www.prestashop.com/forums/topic/145802-free-download-emailing-newsletter-2013-update-42/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 tylko najgorsze jest to, że jak już się trafi na takiego rbl to niekiedy bardzo ciężko z niego się wydostać ale fakt faktem, wszystko trzeba robić z głową korzystasz z tego modułu? czy z jakiegoś własnego/innego rozwiązania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
goblin306 Posted November 25, 2013 Author Share Posted November 25, 2013 moja rada: nie korzystaj z własnego serwera do rozsyłania newslettera, można szybko wylądować w filtrach antyspamowych a wtedy zapomnij o jakiejkolwiek wysyłce maili... co w takim przypadku? standardowy moduł, eksport listy kontaktów zapisanych do newslettera i korzystanie z zewnętrznych usług do rozsyłania newsletterów Ok to w takim przypadku jakie polecił byś "zewnętrzne usługi" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 jeżeli to ma być niewielki mailing tj powiedzmy, że do 1000 maili jednorazowo, to moim zdaniem korzystanie z zewnętrznych usług nie ma sensu, przy takiej ilości wiadomości możesz na spokojnie korzystać ze swojego serwera, aczkolwiek jeżeli to jest zwykły shared - możesz mieć jakieś limity nałożone przez hosting. jak w grę wchodzą większe ilości, np. 10-20 tys to ... ja korzystałem z freshmail zadowolony byłem, zrezygnowałem z mailingu bo nie przynosił mi korzyści Link to comment Share on other sites More sharing options...
goblin306 Posted November 25, 2013 Author Share Posted November 25, 2013 Tylko przy zewnętrznym newsleterze nie ma możliwości dodania tam maila przy rejestracji klienta chyba. Przykład: Mam już baze klientów w np. freshmailu ale nabierząco rejestrujący sie klienci nie są tam dopisywani więc musiał bym ich importować nabierząco co powoduje spore problemy. Prawda? Bo w np. newsletter pro odrazu widzi nabierząco liste i mogę z niej kożystać, zwłaszcza jak tym ma się zająć laik tylko do wysyłania maili. Dlatego chyba w tym przypadku lepszy bedzie moduł do presty ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts