Jump to content
  • 0

Po potwierdzeniu zamówienia brak produktów w zamówieniu w BackOffice

alex2c

Question

Witam Szanowne Towarzystwo

Mam sklep postawiony na PS 1.4.7. Sklep jest online ~ 2 lata i przez ten czas wykonuję mniejsze lub większe zmiany/poprawki. Przez półtora roku sklep działał z wyłączoną opcją "Włącz zarządzanie stanami magazynowymi". Ostatnio na nasze potrzeby ta funkcja została włączona i okazało się, że gdy Klient wrzuca produkty do kosza to jest wszystko ok, natomiast gdy koszyk zmieni swój status w zamówienie to w BO na karcie zamówienia jest tylko cena, brak produktów, nawet w przesłanych mailach brak produktów (brak ref, opisu produktu, ceny jednostkowej, ilości, jest tylko podsumowanie). Aby dowiedzieć się co jest w zamówieniu to muszę wejść w BO do Klienci->Karty. Na ostatnim kroku zamówienia gubię informacje na temat produktów.

Co może być przyczyną? Czy spotkaliście się z czymś takim? Od czego mógłbym zacząć szukać? Oczywiście zacznę przeglądać pliczki ale może trochę czasu mi zaoszczędzicie ;)

Przed uaktywnieniem opcji "zarządzanie stanami" część produktów miała stan ilościowy =0, teraz mają =0 lub <0 (po kilku zamówieniach). Czy stany te mogą mieć wpływ na błędne działanie sklepu?

----

Dodatkowe info po testach:

W wiadomości do Klienta informacje o produktach docierają, zmienne {products} {discounts} są poprawnie wyświetlane. Załączona proforma jednak nie posiada produktów, jedynie cenę przesyłki. Mail jaki dociera do obsługi sklepu jest pusty - zmienna {items} się nie wyświetla.

Patrząc do DB:

tabela "orders" - po zamówieniu jest dodawany nowy wpis, natomiast w "order_details" już nie jest nic dodawane, gdzie mogę szukać funkcji odpowiadającej za dodawanie wpisu do "order_details" ?

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

pozdrawiam!

post-262826-0-34934700-1385120475_thumb.png

post-262826-0-39633900-1385120540_thumb.png

Edited by alex2c (see edit history)

2 answers to this question

Recommended Posts