at7design Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Witam, Na wstępie witam ponieważ problem jaki napotkałem skłonił mnie do przeczesania forum i zarejestrowania się tutaj, także witam ponownie. Mam problem z koszykiem, mianowicie po utworzeniu własnego szablonu nie potrafię przenieść jego właściwości co wydawałoby się prostym zadaniem. Podążając za logiką i klonując rozwiązania z szablonu default. Zobaczcie na przykładach: Poniżej testowy sklep z usuniętymi global.css oraz grid_prestashop.css, mimo wszystko po najechaniu na koszyk, rozwija się i jego funkcjonalność się sprawdza. http://www.monsterdream.se/.projects/presta/index.php Natomiast poniżej taka funkcjonalność nie działa, koszyk pojawia się poniżej i w ogóle nie ma jakiej kolwiek interakcji javascriptu. Pomimo skopiowania głównym właściwości czy to w header czy w innych miejscach nie mogę tego rozwiązać. Możliwe że jest jakiś haczyk o którym zapomniałem. http://orgasmo.se Mam nadzieję że znacie odpowiedź, także pozdrawiam serdecznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 wysypują Ci się skrypty js to i javascriptowe efekty nie działają: Link to comment Share on other sites More sharing options...
at7design Posted November 21, 2013 Author Share Posted November 21, 2013 (edited) Ok dziękuje, nakierowałeś mnie i teraz JavaScript już działa ale tak jak myślałem że to też nie do końca może być w tym problem. Teraz na orgasmo.se rozwija się fakt, ale jest tak jakby nie w swoim divie. Myślę że mogę poprawić to ręcznie, ale czy to możliwe że skoro nic nie zmieniałem, na orginalnych global.css z wyłączonymi moimi stylami dalej nie wyświetla się tak jak w default theme ? Reinstalacja modułu nic nie zmienia, Blok informacje o użytkowniku jak i Blok koszyk są zahaczone w Page Header, jak i Top of pages. Jak w orginale. Edited November 21, 2013 by at7design (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
at7design Posted November 22, 2013 Author Share Posted November 22, 2013 Witam, przesyłam rozwiązanie jakby ktoś kiedyś miał podobny problem. W css blockcart css odwołuje się do nadrzędnego konteneru o konkretnej nazwie id=header co trochę ukróca swobodę w nazywaniu divów jak w moim przypadki id=div_header, wystarczy podmienić tą nazwę i wszystko wraca do normy, chyba że ktoś woli utrzymywać konwencję narzuconą z góry wtedy div musi mieć nazwę id=header. To na tyle jeśli chodzi o rozwiązanie, natomiast mam kolejny problem. Po kliknięciu na realizuj zamówienie http://www.orgasmo.se, koszyk się wysypuje. Wyskakuje ze produkty (pusty) a sama funkcjonalność koszyka przestaje działać... Kolejne miejsce kiedy problem nie jest dla mnie logiczny, kiedy cała struktura strony się nie zmienia więc czemu przestaje działać ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 dodałem kilka produktów i nie widzę problemu o którym mowa: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts