lisz55 Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Na stronie mam formularz kontaktowy i klientka napisała przez niego wiadomość okolo 16, a potwierdzenie na maila dostałem dopiero po 22 Dlaczego przyszło tak późno? Idzie to jakoś zmeinić? wersja 1.5.4.1 adres strony http://www.gufi.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 mail powinien dojść natychmiast po wysłaniu, jeżeli były jakieś obsuwy w dostarczeniu emaila, mogłobyć to spowodowane problemami w działaniu poczty, zarówno po stronie SMTP (czyli wysyłka maili), jak i po stronie odbiorcy (np. dovecot) innego problemu nie dostrzegam, wiadomość pewnie była zakolejkowana i jak przyszła na nią czas, to została wysłana. jak masz dostep do logów maila, odpowiedź zapewne znajduje się tam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lisz55 Posted November 21, 2013 Author Share Posted November 21, 2013 mail na który przychodzi potwierdzenie jest w tej samej domenie na tym samym hostingu. Czyli rozumiem, że to jakiś błąd ze strony hostingu, a nie samego prestashopa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 trudno cokolwiek więcej na ten temat powiedzieć bez dostępu do logów, szczególnie dostarczyciela poczty (smtp) jak i odbiorcy Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lisz55 Posted November 21, 2013 Author Share Posted November 21, 2013 dowiedziałem sie od hostingu, że skrypt został wykonany o 22:21 i wtedy też został mail wysłany. Czy w takim razie jest mozliwe, że w backoffice jest po prostu zła godzina zapisana? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
lisz55
Na stronie mam formularz kontaktowy i klientka napisała przez niego wiadomość okolo 16, a potwierdzenie na maila dostałem dopiero po 22
Dlaczego przyszło tak późno? Idzie to jakoś zmeinić?
wersja 1.5.4.1
adres strony http://www.gufi.pl
4 answers to this question
Recommended Posts