vekia Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Wersja testowa 1.6 została wydana, jest to wczesna wersja Alfa 1.6.0.1 wersja testowa prestashop 1.6.0.1 Pamiętaj! Ta wersja nie jest stabilna! Ale jest doskonała do przetestowania nowego środowiska zarówno dla developerów jak i zwykłych użytkowników Proces rozwoju możesz śledzić na stronie: http://www.prestashop.com/en/progress-1-6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 selljus.pl Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Widzę, że będzie do czego się przyzwyczajać. @vekia jak sądzisz, jak będzie wyglądała kompatybilność modułów / szablonów do tej wersji biorąc pod uwagę wersję 1.5 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tyszek Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Jest gdzieś zainstalowana wersja do testów?? Jakieś demo ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted November 20, 2013 Author Share Posted November 20, 2013 szablony raczej same z siebie responsywne się nie zrobią Z technicznego punktu widzenia, modułu powinny działać (wszak to zmiana tylko templatek). jedyną niedogodnością jaka może nas spotkać, to konieczność dostosowania ich do nowych "responsywnych" templatek, czyli kwestia CSS Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 swiatsmoka Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 jedyną niedogodnością jaka może nas spotkać, to konieczność dostosowania ich do nowych "responsywnych" templatek, czyli kwestia CSS i jeszcze trzeba będzie się zastanowić gdzie je wyświetlić (np. ten http://addons.prestashop.com/pl/zarzadzanie-zawartoscia/1226-events-module.html) oj będzie się działo Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PawelJacekZ Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Dla mnie bomba...czekam na stabilną wersję... Jestem pod wielkim wrażeniem ... PawełJZ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 selljus.pl Posted November 22, 2013 Share Posted November 22, 2013 Wrzucam wgląd do wersji demo: Demo Prestashop 1.6 Dostęp do zaplecza sklepu: Prestashop 1.6 zaplecze Logowanie (prawa wyłącznie do przeglądania): [email protected] / selljus123 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 wzr1one Posted November 22, 2013 Share Posted November 22, 2013 To jest szablon frontoffice domyslny? bo widzę "default" i "default-bootstrap" Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted November 22, 2013 Author Share Posted November 22, 2013 Wrzucam wgląd do wersji demo: Demo Prestashop 1.6 Dostęp do zaplecza sklepu: Prestashop 1.6 zaplecze Logowanie (prawa wyłącznie do przeglądania): [email protected] / selljus123 chyba coś Ci się wysypało z z nagłówkiem, normalnie powinno wyglądać tak: a jest: Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 selljus.pl Posted November 22, 2013 Share Posted November 22, 2013 (edited) @vekia już zerkam <-- edit: ok zmniejszyłem logo / coś musiałem zmienić. Edited November 22, 2013 by selljus.pl (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted November 22, 2013 Author Share Posted November 22, 2013 kurcze ale sam powiedz, nowa templatka jest doskonała Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 selljus.pl Posted November 22, 2013 Share Posted November 22, 2013 Standardowa szata jest mega, dużej części osób podejdzie bezpośrednio pod branże Ogólnie całość sprawia wrażenia dopracowania / do zaplecza nie mogę się przyzwyczaić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Tler Posted November 22, 2013 Share Posted November 22, 2013 Ciekawe jakie tam też będą niespodzianki, skoro 1.5 waży 17 mb, a 1.6 już 46 mb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Brudinho Posted November 23, 2013 Share Posted November 23, 2013 Nie wiecie czy moduł payu i sendit będą działały pod tą wersją? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted November 23, 2013 Author Share Posted November 23, 2013 1.6 to brak zmian core, tylko templatki więc powinno wszystko działać. to co może być do dopracowania, to style css aby te moduły również były "responsywne" Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 Nie będzie problemu z modułami, dla modułów z layoutem bootstrapowym będzie trzeba dać w pliku modułu odpowiedni warunek, a w przeciwnym wypadku bootstrap zostanie zresetowany w taki sposób by można było spokojnie utrzymać wygląd z poprzedniej wersji. Selljus mógłbyś jeszcze włączyć Quick View i parę innych rzeczy w konfiguratorze... to także świetne dodatki. Jako że szablon jest stworzony przez chłopaków z templatemonster to w końcu PrestaShop zyska na elastyczności jeśli chodzi o tworzenie szablonów, hook dla listy produktów w celu pokazywania ocen, opinii, atrybutów i wiele innych udogodnień stricte pod tworzenie szablonów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted November 25, 2013 Author Share Posted November 25, 2013 ten hook w product list będzie zamulał sklep, dam se jaj.. rękę uciąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 A dlaczego? On także podlega cache, jak ktoś go zamuli niepoprawnie napisanym modułem to pewnie tak ,a ogółem wymuszanie regenerowania product-list.tpl będzie tylko gdy ten cache będzie trzeba odtworzyć Robiłem jakiś czas temu rozwiązanie które pozwalało na kompletny wybór atrybutów w raz ze zdjęciem, kilkoma listami rozwijalnymi... ogólnie pełna personalizacja już na liście - działało bardzo dobrze, a cache odświeżał się tylko w przypadku zmian na produktach, atrybutach etc. + i tak szedł automatyczny request by .tpl'a wygenerować nawet bez interakcji pierwszego użytkownika. Wszystko kwestia developerów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PrestaShark Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 Pobrałem, zainstalowałem i szczękę zebrałem Super! Wrapbootstrap i ogień! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 wzr1one Posted November 26, 2013 Share Posted November 26, 2013 Już rozmawiałem o tym ze znajomym - niestety, ale po tym szablonie, niektórzy stracą pracę Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PrestaShark Posted November 26, 2013 Share Posted November 26, 2013 Już rozmawiałem o tym ze znajomym - niestety, ale po tym szablonie, niektórzy stracą pracę To bardzo mylna opinia. Na poczatku i owszem bedzie zachwyt ale z czasem jak pojawi sie wysyp takich samych sklepow to kazdy z wlascicieli uzna jak bardzo sie mylil nie inwestujac w indywidualny wizerunek. No chyba ze robi sklep nie na powaznie. Ot odskocznia i ew. zdobycie nowych klientow. Na zasadzie a noz sie uda. Do takich zastosowan na probe bedzie jak znalazl ale nie na dluzsza mete. To samo bylo z OSCommerce i wejsciem Prestashop. Byl opad szczeki i multum sklepow na tym samym templacie z tym samym ukladem. Baaa nawet z tymi samymi bledami w tlumaczeniach. Ja sie nie martwie wogole lecz ciesze jak dziecko bo bootstrap to nie tylko frontend lecz i backend. Pole do popisu podwojne! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted November 26, 2013 Author Share Posted November 26, 2013 Robiłem jakiś czas temu rozwiązanie które pozwalało na kompletny wybór atrybutów w raz ze zdjęciem, kilkoma listami rozwijalnymi... ogólnie pełna personalizacja już na liście - działało bardzo dobrze, a cache odświeżał się tylko w przypadku zmian na produktach, atrybutach etc. + i tak szedł automatyczny request by .tpl'a wygenerować nawet bez interakcji pierwszego użytkownika. Wszystko kwestia developerów. obstawiam, że przy kilku modułach kompilacje templatki będzie wywalać (a kilka modułów pewnie będzie bo klient nasz Pan - Osobne buttony pod like na fejsie, osobne pod twittera, pewnie jakieś oceny tak jak wspominałeś, jakieś cuda wyświetlające ostatnie komentarze w tooltipie etc.) Wyobraźmy sobie, że jest 20 produktów, dajmy na to z 4 zapytania do sql to już się robi niezbyt ciekawie. Dodaj jeszcze ładowanie w tle buttonów z like, twitterem i innymi kwiatkami, będzie muł, nawet po skompilowaniu czarno to widzę, aczkolwiek tak jak zaznaczyłes, wszystko zalezy od developerów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PawelJacekZ Posted November 26, 2013 Share Posted November 26, 2013 Na kiedy jest przewidziana wersja produkcyjna... Czekam z zapartym tchem... Chcę już działać pod 1.6... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted November 26, 2013 Author Share Posted November 26, 2013 oficjalnego terminu nie ma, na barcampie wspominali w kuluarach, że luty Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 luki4ever Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 witam, planuję wdrożenie Prestashop oraz integrację z SubiektGT dla sprzedaży B2B i B2C. Z uwagi na to, że nie mogę czekać do wydania pełnej wersji w lutym chciałbym zapytać czy jest możliwość oraz sens wdrożenia wersji alfa 1.6.0.1 z późniejszą możliwością upgrade do wersji finalnej? czy lepiej wdrożyć wersję obecną stabilną, a potem się martwić? z góry dziękuję za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted December 7, 2013 Author Share Posted December 7, 2013 nie ma sensu stawiać sklepu na niestabilnej wersji, sama nazwa wskazuje, że jest niestabilna lepiej postawić 1.5 i później, po oficjalnym wydaniu zrobić upgrade do 1.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rekram Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 Dalej checkout jest koszmarny i mega zniechęcający Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted December 20, 2013 Author Share Posted December 20, 2013 zamykam temat. pojawiła się wersja alfa2 szczegóły: http://www.prestashop.com/forums/topic/297117-prestashop-1602-wersja-alfa-2-wydana/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
vekia
Wersja testowa 1.6 została wydana, jest to wczesna wersja Alfa 1.6.0.1
wersja testowa prestashop 1.6.0.1
Pamiętaj! Ta wersja nie jest stabilna! Ale jest doskonała do przetestowania nowego środowiska zarówno dla developerów jak i zwykłych użytkowników
Proces rozwoju możesz śledzić na stronie: http://www.prestashop.com/en/progress-1-6
27 answers to this question
Recommended Posts