Jump to content
  • 0

Wersja alfa 1.6.0.1 została wydana!

vekia

Question

27 answers to this question

Recommended Posts

• 0

szablony raczej same z siebie responsywne się nie zrobią ;)

Z technicznego punktu widzenia, modułu powinny działać (wszak to zmiana tylko templatek).

jedyną niedogodnością jaka może nas spotkać, to konieczność dostosowania ich do nowych "responsywnych" templatek,

czyli kwestia CSS

• 0

Nie będzie problemu z modułami, dla modułów z layoutem bootstrapowym będzie trzeba dać w pliku modułu odpowiedni warunek, a w przeciwnym wypadku bootstrap zostanie zresetowany w taki sposób by można było spokojnie utrzymać wygląd z poprzedniej wersji.

Selljus mógłbyś jeszcze włączyć Quick View i parę innych rzeczy w konfiguratorze... to także świetne dodatki.

Jako że szablon jest stworzony przez chłopaków z templatemonster to w końcu PrestaShop zyska na elastyczności jeśli chodzi o tworzenie szablonów, hook dla listy produktów w celu pokazywania ocen, opinii, atrybutów i wiele innych udogodnień stricte pod tworzenie szablonów.

• 0

A dlaczego? On także podlega cache, jak ktoś go zamuli niepoprawnie napisanym modułem to pewnie tak ,a ogółem wymuszanie regenerowania product-list.tpl będzie tylko gdy ten cache będzie trzeba odtworzyć :)

Robiłem jakiś czas temu rozwiązanie które pozwalało na kompletny wybór atrybutów w raz ze zdjęciem, kilkoma listami rozwijalnymi... ogólnie pełna personalizacja już na liście - działało bardzo dobrze, a cache odświeżał się tylko w przypadku zmian na produktach, atrybutach etc. + i tak szedł automatyczny request by .tpl'a wygenerować nawet bez interakcji pierwszego użytkownika. Wszystko kwestia developerów.

• 0

Już rozmawiałem o tym ze znajomym - niestety, ale po tym szablonie, niektórzy stracą pracę :D

To bardzo mylna opinia. Na poczatku i owszem bedzie zachwyt ale z czasem jak pojawi sie wysyp takich samych sklepow to kazdy z wlascicieli uzna jak bardzo sie mylil nie inwestujac w indywidualny wizerunek. No chyba ze robi sklep nie na powaznie. Ot odskocznia i ew. zdobycie nowych klientow. Na zasadzie a noz sie uda. Do takich zastosowan na probe bedzie jak znalazl ale nie na dluzsza mete.

To samo bylo z OSCommerce i wejsciem Prestashop. Byl opad szczeki i multum sklepow na tym samym templacie z tym samym ukladem. Baaa nawet z tymi samymi bledami w tlumaczeniach.

Ja sie nie martwie wogole lecz ciesze jak dziecko bo bootstrap to nie tylko frontend lecz i backend. Pole do popisu podwojne! :P

• 0

Robiłem jakiś czas temu rozwiązanie które pozwalało na kompletny wybór atrybutów w raz ze zdjęciem, kilkoma listami rozwijalnymi... ogólnie pełna personalizacja już na liście - działało bardzo dobrze, a cache odświeżał się tylko w przypadku zmian na produktach, atrybutach etc. + i tak szedł automatyczny request by .tpl'a wygenerować nawet bez interakcji pierwszego użytkownika. Wszystko kwestia developerów.

obstawiam, że przy kilku modułach kompilacje templatki będzie wywalać (a kilka modułów pewnie będzie bo klient nasz Pan ;)  - Osobne buttony pod like na fejsie, osobne pod twittera, pewnie jakieś oceny tak jak wspominałeś, jakieś cuda wyświetlające ostatnie komentarze w tooltipie etc.) Wyobraźmy sobie, że jest 20 produktów, dajmy na to z 4 zapytania do sql to już się robi niezbyt ciekawie. Dodaj jeszcze ładowanie w tle buttonów z like, twitterem i innymi kwiatkami, 

będzie muł, nawet po skompilowaniu

czarno to widzę, aczkolwiek tak jak zaznaczyłes, wszystko zalezy od developerów.

• 0

witam,

planuję wdrożenie Prestashop oraz integrację z SubiektGT dla sprzedaży B2B i B2C. Z uwagi na to, że nie mogę czekać do wydania pełnej wersji w lutym chciałbym zapytać czy jest możliwość oraz sens wdrożenia wersji alfa 1.6.0.1 z późniejszą możliwością upgrade do wersji finalnej? czy lepiej wdrożyć wersję obecną stabilną, a potem się martwić? 

z góry dziękuję za odpowiedź.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...