kaczor18 Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Witam mam problem z kategoriami ponieważ podczas edytowania listy kategori zniknął mi dział..... Fizycznie na dysku się znajduje ale nie ma go w drzewku kategorii. Jak można go przywrócić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 mówisz o menu? w sensie katalog > kategorie ? jeżeli tak, administracja > menu (add new) i wypełnij zgodnie z tym: Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kaczor18 Posted November 20, 2013 Author Share Posted November 20, 2013 Niestety nie:) Mam utworzone kategorie. np artykuły bhp , nawodnienie itd. oraz mialem utworzoną kategorie nasiona i te nasiona zupełnie znikły z drzewka kategorii..... adres fizyczny do tej kategori mam ale na stronie i w panelu admina sie ona zupełnie nie wyswietla... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kaczor18 Posted November 20, 2013 Author Share Posted November 20, 2013 Jakies pomysły panowie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 mówiąc o drzewie masz na myśli drzewo kategori w back office? czy front office? jeżeli to drugie, to o którym drzewie mówisz? blok kategori? czy top horizontal menu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kaczor18 Posted November 20, 2013 Author Share Posted November 20, 2013 drzewo kategorii w panelu admina i na stronie Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 jeżeli znasz ID tej kateogrii (mówisz, że jest widoczna we front office) to sprawdź phpmyadmin tabela ps_categories dla przykładu kategoria o ID 13 czy masz tam wartości odstajace? np. duże nleft / nright albo brak id_parent Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kaczor18 Posted November 21, 2013 Author Share Posted November 21, 2013 tak mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 trochę lakonicznie stąd też lakonicznie odpowiem: problem może być z tymi odstającymi wartościami. gdzieś na forum (tutaj, Polskim) był dość spory wątek na ten temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
kaczor18
Witam mam problem z kategoriami ponieważ podczas edytowania listy kategori zniknął mi dział.....
Fizycznie na dysku się znajduje ale nie ma go w drzewku kategorii.
Jak można go przywrócić?
8 answers to this question
Recommended Posts