pbpo Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 (edited) Potrzebuję informacji na temat ukrywania modułów czy też części jego kodu w zależności od tego jaki język na stronie został wybrany. czy można wprowadzić to poprzez skrypt ? Edited November 20, 2013 by pbpo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted November 20, 2013 Author Share Posted November 20, 2013 (edited) coś w ten deseń ? -> " {if lang == PL} <div>tekst</div> {endif} ewentualnie coś takiego : {if $language.iso_code == 'pl'} {/if} Lub {if $language.id_lang == 6} {/if} Ale ukrywa mi treść we wszystkich językach.. Edited November 20, 2013 by pbpo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted November 20, 2013 Author Share Posted November 20, 2013 Nikt nie wie jak by to można zrobić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 {if $lang_iso !="EN"} TPL PEŁNY KOD MODUŁU TPL PEŁNY KOD MODUŁU TPL PEŁNY KOD MODUŁU {/if} kod spowoduje wyświetlenie modułu dla wszystkich wersji językowych z wyjątkiem EN 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted November 21, 2013 Author Share Posted November 21, 2013 (edited) brakowało mi wykrzyknika , no ale i tak nie chce działać. dalej wyświetla się w angielskim . Moja presta to 1.4.6.2 Edited November 21, 2013 by pbpo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted November 21, 2013 Author Share Posted November 21, 2013 (edited) Działa, dzięki wielkie !!!!! A jak chcę ukryć moduł dla kilku języków to mogę zrobić to tak ? Trochę nie estetycznie, ale działa. {if $lang_iso !=="en"}{if $lang_iso !=="de"} TREŚĆ MODUŁU {/if}{/if} Edited November 21, 2013 by pbpo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 możesz, ale prościej będzie: {if $lang_iso !=="en" OR $lang_iso !=="de"}MODUŁ{/if} 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted November 21, 2013 Author Share Posted November 21, 2013 or i wszystko jasne Wielkie dzięki Vekia , Jesteś pomocny . Co by było, gdyby Ciebie nie było heh. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts