pbpo Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 (edited) Mam dziwny problem ... Jakiś czas temu instalowałem moduł homenewproducts i tłumaczyłem go na polski język po swojemu. Teraz chciałem poprawić jego tłumaczenie i w BO nie zapisują się zmiany tłumaczenia.... Tzn. wchodzę w Narzędzia->tłumaczenia-> moduł tłumaczenia-> homenewproducts I tam okna odpowiedzialne za wyświetlanie tłumaczenia są puste .. mimo że po uaktualnieniu wyświetla informacje , że zapisano poprawnie.Pliki odpowiedzialne za tłumaczenie na serwerze posiadają polskie tłumaczenie, MD5 też sprawdziłem i się zgadzają .... Gdzie może leżeć błąd ? EDIT: Widzę , że nie tylko z tym modułem mam problem, nie mogę przetłumaczyć żadnego . CHMOD'y wydają sie w porządku... Edited November 18, 2013 by pbpo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 a z jakiej wersji prestashop korzstasz? wersja 1.5.4.1 miała dość powazny problem z tłumaczeniami Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted November 18, 2013 Author Share Posted November 18, 2013 (edited) W dalszym Ciągu korzystam z 1.4.6.2 .Dodam że robiłem update do nowej wersji , ale później przywróciłem ją z powrotem (głównie przez niezgodność theme z wersja prestashop 1.5.6) Zrobiłem wieczorem przywrócenie z zeszłego tygodnia i tłumaczenie po części się zapisuje w pliku zapisuje się w BO , ale gdy wchodzę na www z np wersja angielską to wszystko jest po polsku... MD5 tworzyłem poprzez ten generator - http://www.adamek.biz/md5-generator.php Poradziłem sobie, temat do zamknięcia, Miałem złe odnośniki w tłumaczeniach zamiast : $_MODULE['<{homenewproducts}theme>homenewproducts_7fcc044cf297dabe909e2b6edda3cc4e'] = 'Brak produktów na tą chwile '; Miałem : $_MODULE['<{homenewproducts}modules>homenewproducts_7fcc044cf297dabe909e2b6edda3cc4e'] = 'Brak produktów na tą chwile '; Edited November 19, 2013 by pbpo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wzr1one Posted November 26, 2013 Share Posted November 26, 2013 No i złe tłumaczenie w tłumaczeniu na TĘ CHWILE nie TĄ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted November 26, 2013 Author Share Posted November 26, 2013 O widzisz ;D . W sumie i tak w sumie zmieniłem formułkę na Brak nowych produktów , ale dzięki za sprawdzenie ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted November 26, 2013 Author Share Posted November 26, 2013 Powracam do tematu. Dlatego, że problem wrócił. Tylko, że ten moduł jest świeżo zainstalowany, chciałem zrobić tłumaczenie. Niestety nie mogę. w ' BO >> Tłumaczenia >> Moduł Tłumaczenia ' nie zapisuje mi tłumaczeń . Przy wciśnięciu zapisz wraca mi do poprzedniej wersji bez tłumaczenia. Przy kilku frazach to nie problem, ale gdy moduł ma 30-40 fraz to jest problem. Pomożesz Vekia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted December 11, 2013 Author Share Posted December 11, 2013 Odświeżam UP !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts