Guest fanfar Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 Witam, skonfigurowałem wysyłanie maili za pomocą SMTP z SSL. W pliku "Swift.php" dodałem opis do pola "From" oraz ukrytą kopię "Bcc". Gdy klikam "Wyślij wiadomość testową" wszystko działa prawidłowo - dostaje maila na dwa konta z poprawnym polem "From". Problem jest natomiast ze wszystkimi innymi mailami wysyłanymi automatycznie przez Prestashop. Żaden z tych maili nie jest wysyłany z ukrytą kopią, ani z opisem w polu "From". Wygląda na to, że te maile są całkiem inaczej procesowane: Testowy mail zawiera: From: MOJA_NAZWA_FROM <sklep@DOMENA_PL> Reply-To: MOJA_NAZWA_FROM <sklep@DOMENA_PL> Subject: =?utf-8?B?V2lhZG9tb8WbxIcgdGVzdG93YSAtIFByZXN0YXNob3A=?= ... Content-Type: text/html; charset=utf-8; format=flowed Content-Transfer-Encoding: 8bit Mail wysłany z Presty: From: DOMENA_PL <sklep@DOMENA_PL> Reply-To: DOMENA_PL <sklep@DOMENA_PL> Subject: =?utf-8?Q?[DOMENA_PL]_Nowe_zam=C3=B3wienie_-_#000001?= ... Content-Type: multipart/related; boundary="_=_swift-8457678565283ec357cb259.95743926_=_" Content-Transfer-Encoding: 7bit Jak widać całkiem inne nagłówki. Po co w takim razie funkcja "testowania konfiguracji" skoro właściwe maile wysyłane są w inny sposób? Czy wiecie gdzie powinienem w takim razie dodać pole "ukryta kopia" i "from"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 a gdzie dokładnie zmieniłeś kod? w jakiej funkcji (w pliku Swift.php) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest fanfar Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 Presta 1.5.6. w pliku /tools/swift/Swift.php w linii 360: $list = $recipients; if ($recipients instanceof Swift_Address) { $list = new Swift_RecipientList(); $list->addTo($recipients); $list->addBcc(adres_na_ktory_wyslac_kopie); } W linii 342: if (is_string($from) && preg_match("/^" . Swift_Message_Encoder::CHEAP_ADDRESS_RE . "\$/", $from)) { $from = new Swift_Address($from, OPIS_FROM); } Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest fanfar Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 Już sobie poradziłem. Aby wysłać bcc należy linijke $list->addBcc(adres_na_ktory_wyslac_kopie); przesunąć za if'a, czyli powinno być tak: $list = $recipients; if ($recipients instanceof Swift_Address) { $list = new Swift_RecipientList(); $list->addTo($recipients); } $list->addBcc(adres_na_ktory_wyslac_kopie); Aby zmienić "from" należy w pliku \classes\Mail.php w linii 100 zamienić na: $from_name = "Moja nazwa"; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts