ada Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 (edited) sprawdziłam już wszystkie wątki polskie i zagraniczne i próbował chyba wszystkiego. Mam prestashop 1.5. Mam maile na serwerze ionic (tam mam też prestashop) i gmailu - oba nie działają, nie mogę nawet wysłać maila testowego. W zaawansowanych ustawieniach e-mail próbowałam z SMTP, dane na pewno poprawne. Wpisuję: nazwa domeny:..... serwer SMTP: mail.<serwer>.com (na pewno ok) uzytkownik SMPT: <adres email> hasło:*********** szyfrowanie: brak port: 587 Próba wysłania maila testowego - i nic się nie dzieje, przetwarza... Próbowałam różne rodzaje szyfrowania i porty, ale co najwyżej wyskoczyły mi jakieś błędy. Z gmail jest podobnie. Zmieniam wszędzie gdzie się da adres poczty na gmail i wpisuję ustawienia zaawansowane smtp: Serwer SMTP:smtp.gmail.com Użytkownik SMTP: [email protected] Szyfrowanie: TLS Port: 465 próbuję wysłać wiadomość testową - i nic się nie dzieje...przetwarza w nieskończoność. Próbowałam też rozwiązania ze strony: http://www.presto-changeo.com/en/content/9-fix-email-problems -nie pomogło Nie mam już pomysłów - pomocy!!! Edited November 14, 2013 by ada (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 w tym przypadku trzeba by było zacząć od tego, czy ionic wogóle umożliwa korzystanie z tej opcji, tj SMTP ssl, dowiedz się czy masz aktywną bibliotekę php_openssl.dll mówisz, że po wciśnięciu buttona do wysyłki testowego maila mieli i mieli, sprawdź zatem co masz w konsoli przeglądarki. w chrome wciśnij ctrl+shif+j w logach powinno pojawić się coś takiego: kliknij w to następnie przejdź w zakładkę response co Ci się pokazuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ada Posted November 15, 2013 Author Share Posted November 15, 2013 w tym przypadku trzeba by było zacząć od tego, czy ionic wogóle umożliwa korzystanie z tej opcji, tj SMTP ssl, dowiedz się czy masz aktywną bibliotekę php_openssl.dll Dzwoniłam do ionic i poinformowali mnie, że jak najbardziej umożliwjają korzystanie z tej opcji i biblioteka php+openssl.dll jest aktywna. Po wciśnięciu ctrl+shif+j w Chromie w logach nic się nie pojawia, w console-errors pojawia się coś takiego: Failed to load resource: the server responded with a status of 500 (Internal Server Error) http://thecitynation.com/admin1012/index.php POST http://thecitynation.com/admin1012/index.php 500 (Internal Server Error) jquery-1.7.2.min.js:4 Więc chyba jakiś błąd serwera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 tak błąd serwera, parsowania kodu php, możę htaccess... tak wygląda włącz raportowanie błędów, będzie wiadomo co dokładnie jest nie tak (po przejściu na zakładkę "response") plik config/defines.inc.php znajdz linię:define('_PS_MODE_DEV_', false); zamień na:define('_PS_MODE_DEV_', true); Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ada Posted November 15, 2013 Author Share Posted November 15, 2013 plik config/defines.inc.php znajdz linię: define('_PS_MODE_DEV_', false); zamień na: define('_PS_MODE_DEV_', true); zrobione, i po próbie wysłania maila testowego wyskoczył następujący błąd: Błąd: proszę sprawdzić konfigurację Parse error: syntax error, unexpected T_FUNCTION in /home/vertica1/domains/thecitynation.com/public_html/tools/swift/Swift/Message/Headers.php on line 424 w response nic się nie pojawiło :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 zrobione, i po próbie wysłania maila testowego wyskoczył następujący błąd: Błąd: proszę sprawdzić konfigurację Parse error: syntax error, unexpected T_FUNCTION in /home/vertica1/domains/thecitynation.com/public_html/tools/swift/Swift/Message/Headers.php on line 424 w response nic się nie pojawiło :/ no to mamy odpowiedź na pytanie co jest nie tak o to chodziło! rozwiązanie problemu: https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/commit/ffdc7b51b7f07a1919cbaaafba5a5602671fb3a8 otwierasz plik tools/swift/Swift/Message/Headers.php i stosujesz zmiany w linku powyżej tj. czerwone usuwasz, zielone dodajesz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ada Posted November 15, 2013 Author Share Posted November 15, 2013 Alleluja! Ogromne dzięki, działa ))) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 venlife86 Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 witam serdecznie, mam podobny problem ale niestety powyższa pomoc nie zadziałała u mnie... oraz przy zmianie plik config/defines.inc.php znajdz linię:define('_PS_MODE_DEV_', false); zamień na:define('_PS_MODE_DEV_', true); Nie udało mi się otrzymać nic więcej niż - Błąd: proszę sprawdzić konfigurację Prosze o pomoc ponieważ już dostaje białej gorączki ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 venlife86 Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 zainstalowałem od nowa modul do maialingu ze stroki http://www.inveostore.com/swift-mailer-module-free-45 i teraz dostaje takie info przy próbie konfiguracji modułu..;/ Swift Mailer 5.x is missing. Please <a href=https://github.com/swiftmailer/swiftmailer/releases>download Swift Mailer</a> 5.4.x. and copy swift_required.php file with all other files to 3d/tools/swift5/ directory retaining the directory structure. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 venlife86 Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 teraz mam taki bajer - po zainstalowaniu Błąd: proszę sprawdzić konfiguracjęFatal error: require(): Failed opening required '/public_html/3d/tools/swift5/classes/Swift.php' (include_path='/public_html/3d/tools/htmlpurifier/standalone:.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /public_html/3d/tools/swift5/swift_required.php on line 20 a plik php <?php /* * This file is part of SwiftMailer. * © 2004-2009 Chris Corbyn * * For the full copyright and license information, please view the LICENSE * file that was distributed with this source code. */ /* * Autoloader and dependency injection initialization for Swift Mailer. */ if (class_exists('Swift', false)) { return; } // Load Swift utility class require dirname(__FILE__).'/classes/Swift.php'; if (!function_exists('_swiftmailer_init')) { function _swiftmailer_init() { require dirname(__FILE__).'/swift_init.php'; } } // Start the autoloader and lazy-load the init script to set up dependency injection Swift::registerAutoload('_swiftmailer_init'); 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
ada
sprawdziłam już wszystkie wątki polskie i zagraniczne i próbował chyba wszystkiego. Mam prestashop 1.5.
Mam maile na serwerze ionic (tam mam też prestashop) i gmailu - oba nie działają, nie mogę nawet wysłać maila testowego.
W zaawansowanych ustawieniach e-mail próbowałam z SMTP, dane na pewno poprawne.
Wpisuję:
nazwa domeny:.....
serwer SMTP: mail.<serwer>.com (na pewno ok)
uzytkownik SMPT: <adres email>
hasło:***********
szyfrowanie: brak
port: 587
Próba wysłania maila testowego - i nic się nie dzieje, przetwarza...
Próbowałam różne rodzaje szyfrowania i porty, ale co najwyżej wyskoczyły mi jakieś błędy.
Z gmail jest podobnie.
Zmieniam wszędzie gdzie się da adres poczty na gmail i wpisuję ustawienia zaawansowane smtp:
Serwer SMTP:smtp.gmail.com
Użytkownik SMTP: [email protected]
Szyfrowanie: TLS
Port: 465
próbuję wysłać wiadomość testową - i nic się nie dzieje...przetwarza w nieskończoność.
Próbowałam też rozwiązania ze strony:
http://www.presto-changeo.com/en/content/9-fix-email-problems
-nie pomogło
Nie mam już pomysłów - pomocy!!!
Edited by ada (see edit history)Link to comment
9 answers to this question
Recommended Posts