wojtopole Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 hej mam dziwny problem chciałem wyciągnąć coś z bazy, ale widzę że ilości mi coś nie grają w tabeli ps_product mam kolumnę quantity która przedstawia ilość na stoku dla starszych produktów w sklepie zgadza się ona z tym co pokazuje backend sklepu jednak dla klikudziesieciu produktów dodanych ostatnio (również przez panel backendu) i dla nich teraz pole quantity = 0 gdzie indziej mogą być zapisane ilości jak nie tam ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 wojtopole Posted November 14, 2013 Author Share Posted November 14, 2013 ok, znalazłem tabelę ps_stock_available gdzie jest dodatkowe pole quanity ale łaj ? czemu niektóre produkty mam w ps_product a nowo dodane w stock_av... ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 domyślnie prestashop (nowe wersje) trzymają informacje o ilości produktów w tabeli ps_stock_available. Czy te produkty których nie ma w tej tabeli zostały utworzone przed ewentualnymi aktualizacjami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 wojtopole Posted November 14, 2013 Author Share Posted November 14, 2013 raczej nie, ale do ich aktualizacji używałem softu zewnętrznego (już nie pamiętam nazwy ale ten jedyny duży do zarządzania produktami i zamówieniami) i może to być tego przyczyną Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
wojtopole
hej
mam dziwny problem
chciałem wyciągnąć coś z bazy, ale widzę że ilości mi coś nie grają
w tabeli ps_product mam kolumnę quantity która przedstawia ilość na stoku
dla starszych produktów w sklepie zgadza się ona z tym co pokazuje backend sklepu
jednak dla klikudziesieciu produktów dodanych ostatnio (również przez panel backendu)
i dla nich teraz pole quantity = 0
gdzie indziej mogą być zapisane ilości jak nie tam ?
3 answers to this question
Recommended Posts