NutHeme Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Witam. Wie ktoś jaka jest przyczyna takiego błędu podczas instalacji ? Stwórz dane (produkty, strony, kategorie) przykładowe Wystąpił błąd podczas instalacji ...Możesz korzystać z linków znajdujących się po lewej stronie, aby powrócić do poprzednich etapów lub uruchomić ponownie instalację klikając tutaj . Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Witaj szvarc, Jaki hosting, wersja PS? Znalazłem coś podobnego całkiem niedawno: http://www.prestashop.com/forums/topic/282513-instalacja-b%C5%82%C4%85d/Brak rozwiązania chwilowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
NutHeme Posted November 14, 2013 Author Share Posted November 14, 2013 Nazwa.pl v. najnowsza Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 (edited) Hmm... ogólnie to jest tak. Im "większa" firma udostępniająca hostingi tym "większe" potrafią być jazdy. Nie miałem do czynienia z ich hostingiem od 2010 r. kiedy musiałem od nich uciekać z Prestą na Home.pl... Na Home.pl działa z jednym małym zgrzytem odnośnie .htaccess w modules i themes (słynne <Files "\.tpl$">Deny from all </Files>). Na Linuxpl.com działam bez problemu i tu bym celował. Okres 14 dni na przetestowanie dają bez zobowiązań. Przetestuj u nich. To nic nie kosztuje a zainstalujesz sklep bez problemu. Konto W1GB ijesteś w domu Edited November 14, 2013 by kisweb (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 na którym kroku instalacja wysypuje się? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NutHeme Posted November 14, 2013 Author Share Posted November 14, 2013 (edited) Instalacja sypie sie na samym końcu. połączenie z bazą jest ok. Wszystko do bazy wgrywa. Na końcu jak się ps instaluje w ostatnim pkt. Tworzenie pliku settings.inc Tworzenie tabel bazy danych Tworzenie domyślnego sklepu i języków Wypełnianie tabel bazy danych Konfiguracja sklepu Instalacja modułów Instalacja modułów Addons Stwórz dane (produkty, strony, kategorie) przykładowe Wystąpił błąd podczas instalacji ...Możesz korzystać z linków znajdujących się po lewej stronie, aby powrócić do poprzednich etapów lub uruchomić ponownie instalację klikając tutaj . Edited November 14, 2013 by szvarc (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 Dla mnie solucja jest klarowna. Jesli instalacja nie przebiega pomyslnie tzn ze test komatybilnosci prestashop na takim serwerze zostal oblany. Strach myslec co bedzie pozniej... brrr Dla pewnosci pobral bym jeszcze raz paczke instalacyjna. Rozpakowal i jeszcze raz wrzucil na serwer usuwajac poprzednie pliki najpierw. Czasami to pomaga. Poprostu cos na laczach moglo podziurawic pliki. Warto sprobowac. Jesli to nie przyniesie rezultatu to zmiana hosta jest dla mnie oczywista. Jeszcze te ceny w nazwie brrr.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NutHeme Posted November 15, 2013 Author Share Posted November 15, 2013 Miesiąc temu instalowałem testowo preste i było ok. Potem wykasowałem wszystko i pobrałem paczkę i wysłałem na serwer. Nawet kat. modules wysyłałem dla pewności po 3 katalogi. Pobieram na nowo paczkę i wysyłam ... zobaczymy Wydaje mi się, że to raczej ja coś źle robie... nazwa raczej sobie nie pozwoli, żeby presta nie chodziła u nich... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 Miesiąc temu instalowałem testowo preste i było ok. Potem wykasowałem wszystko i pobrałem paczkę i wysłałem na serwer. Nawet kat. modules wysyłałem dla pewności po 3 katalogi. Pobieram na nowo paczkę i wysyłam ... zobaczymy Wydaje mi się, że to raczej ja coś źle robie... nazwa raczej sobie nie pozwoli, żeby presta nie chodziła u nich... W takim razie byc moze wykasowales cos za duzo zazwyczaj w katalogach public_html cos jest, jakies foldery cgi i pliki htaccess. Byc moze ich brak ale nie wiem jak to w nazwie wyglada. Zatem zwracam honor nazwie jesli dzialalo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NutHeme Posted November 15, 2013 Author Share Posted November 15, 2013 na ftp. mam osobny katalog i na ten katalog mam przekierowaną domenę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 Rozwiązanie jest bardzo proste. Podczas podawania danych do bazy danych należy wklepać (jeśli mamy hosting nazwa.pl) np. sql.nazwatwojegokonta.nazwa.pl:3307 I działać będzie bez zająknięcia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NutHeme Posted November 18, 2013 Author Share Posted November 18, 2013 aaaaaaaaaa już wiem.... co fachowiec to fachowiec.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 Nie bez kozery podają w danych bazy Nazwa bazy danych: TWOJABAZA_1 Typ bazy: MySQL 5.5 Adres serwera baz danych: sql.TWÓJLOGIN.nazwa.pl Port serwera baz danych: 3307 Śmiga? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
parasolki Posted November 23, 2013 Share Posted November 23, 2013 To nic nie zmienia dalej jest Tworzenie pliku settings.inc Wystąpił błąd podczas instalacji ...Możesz korzystać z linków znajdujących się po lewej stronie, aby powrócić do poprzednich etapów lub uruchomić ponownie instalację klikając tutaj . mój problem dotyczy home.pl wszystkie powyższe kroki wykonałem macie może jakiś pomysł ? sklep.thermotechnica.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted November 23, 2013 Share Posted November 23, 2013 Witaj! W home.pl nie podajmy portu bazy danych. Powyższa porada dotyczyła hostingu nazwa.pl Wysłałem PM Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Rozwiązanie powyższego błędu użytkownika parasolki to wyłączenie statystyk STAT24 w panelu Home.pl Wszystko działa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
parasolki Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 no jestem w szoku w sumie no i dzięęęęęęęękiiiiiiiiiiii !!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NutHeme Posted November 25, 2013 Author Share Posted November 25, 2013 @kisweb - zawsze da rade :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
wroobciu Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 Witam widzę, że jest garstka ludzi, którzy dobrze sobie radzą z instalacją presty i znają poblemy z instalacją to może zapytam o swój problem. staram się zainstalować prestę w ver 1.5.6.1 na cal.pl i wywala mi taki błąd: Instalacja modułów Addons Wystąpił błąd podczas instalacji ...Możesz korzystać z linków znajdujących się po lewej stronie, aby powrócić do poprzednich etapów lub uruchomić ponownie instalację klikając tutaj . Wie ktoś może czym to może być spowodowane i jak sobie z tym poradzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 Witaj To bardzo zblizony problem jak u pozostalych forumowiczow w tym temacie. Jak dla mnie to cos z portem bazy danych. Nie znam tego uslugodawcy. Jesli po utworzeniu bazy mysql podaja dodatkowy port to nalezy go wpisac po nazwie hosta np localhost:3307 Albo nazwatwojejbazy:3307 nazwa hosta to czasami nazwa bazy danych np w home.pl Ew jakis skrypt statystyk miesza jak stat24 Ew napisz pm. Postaram sie pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 Cal jest partnerem stat24 z tego co widzę... poszukaj i wyłącz jeśli masz włączone ich staty... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wroobciu Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 Dzięki za szybką odpowiedź ale to nie było to mimo wszystko udało mi się znaleźć przyczynę. jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach, chodziło tylko o przestawienie obsługi php z domyślnej na najnowszą mimo wszystko jeszcze raz dzięki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 Dobrze wiedziec i dobrze ze dzielisz sie ze spolecznoscia twoja wiedza. Zatem podsumowujac temat do tej pory problemy powoduja: home.pl - statystyki stat24 nazwa.pl - brak podania portu serwera sql cal.pl - stary interpreter php Link to comment Share on other sites More sharing options...
wroobciu Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 Nie ma problemu po to w końcu są fora (przynajmniej ja tak uważam) dodatkowo przy calu warto jeszcze wyłączyć obie opcje związane z magic_quotes. Zauważyłem, że presta lubi się o to rzucać - niektóre moduły nie do końca chcą pracować albo nie działają prawidłowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kopat Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 Witam ja również mam problem z instalacja najnowszej wersji presty na home.pl, w trakcie instalacji wyskakuje błąd w 5 kroku, wpisuje dane do zalogowania do bazy danych, asystent instalacji przechodzi na następne, ostatnie okienku instalacjii wyskakuje błąd na 'Tworzenie pliku settings.inc' postęp instalacji 0% i nie wiem gdzie robię błąd ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 Witaj, Czy masz włączone statystyki stat24 w www.panel.home.pl ?Wydaje mi się że masz Koniecznie je wyłącz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kopat Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 Dzięki kolego, pomogło a już się rozglądałem za opencart Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 Open cart? A fuj! szerokiej drogi z PS Link to comment Share on other sites More sharing options...
os.rekin Posted July 26, 2014 Share Posted July 26, 2014 a ja mam całkiem inny problem, od razu mówię... jestem totalnym laikiem;/ wykupiłem host w ovh zrobiłem wszystko jak w książce napisali... wgrałem preste na ftp wpisuje www.xxx.pl/install i nic 404 ;/ o co chodzi co robię źle Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaShark Posted July 26, 2014 Share Posted July 26, 2014 a ja mam całkiem inny problem, od razu mówię... jestem totalnym laikiem;/ wykupiłem host w ovh zrobiłem wszystko jak w książce napisali... wgrałem preste na ftp wpisuje www.xxx.pl/install i nic 404 ;/ o co chodzi co robię źle Hej. Spróbuj odpalić po prostu www.twojadomena.pl Mam też podejrzenie że wgrałeś katalog instalacyjny cały a nie jego zawartość. Spróbuj www.twojadomena.pl/prestashop Ew zrób zrzut ekranu jakie masz pliki i ścieżkę na serwerze ftp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niah Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Nowy hosting nowe problemy VPS od ViPower Centos 6.5 x64 (zainstalowałem czystą wersje bez dodatkowych bajerów) PHP 5.3.3 (Memory limit 128, wykonywania i skryptu zwiększyłem do 120) Presta (memory limit 128) W momencie instalacji Instalacja modułów Addons An error occurred during installation... w logach httpd, instalacyjnych nie znalazłem [Wed Aug 13 13:05:18 2014] [error] [client ] PHP Notice: Use of undefined constant _PS_ADMIN_DIR_ - assumed '_PS_ADMIN_DIR_' in /var/www/html/prestashop/modules/cronjobs/cronjobs.php on line 68, referer: http://ip/prestashop/install/index.php?restart=true [Wed Aug 13 13:05:18 2014] [error] [client ] PHP Notice: Use of undefined constant _PS_ADMIN_DIR_ - assumed '_PS_ADMIN_DIR_' in /var/www/html/prestashop/modules/cronjobs/cronjobs.php on line 484, referer: http://ip/prestashop/install/index.php?restart=true [Wed Aug 13 13:05:18 2014] [error] [client ] PHP Fatal error: Call to a member function getAdminLink() on a non-object in /var/www/html/prestashop/modules/cronjobs/cronjobs.php on line 486, referer: http://ip/prestashop/install/index.php?restart=true Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niah Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Wystarczyło ściągnąć po raz drugi instalkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazimazi Posted August 14, 2015 Share Posted August 14, 2015 Witam, Mam ten sam problem co autor tego tematu ale w hekko.pl czy mógłby mi ktoś pomóc ??. Pozdrawiam Michał Link to comment Share on other sites More sharing options...
sieradz628 Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Panowie, odkopuje temat , niestety u mnie też lipton. Serwer webiq, najnowsza Presta z ich głównej strony, Standardowy port db, 3306. Nie działa, co więcej pobralem 2 raz instalke, nie pomogło. Mi sypie błędami od 2 kroku. Tutaj dziwne nie cofam sie, tylko klikam instalując jeszcze raz. Przejdzie 2 krok zatrzyma się na 3-4. Jeszcze raz klikam instalacje zatrzymuje się na dodawaniu contentu, potem na modułach, etc..., czyszczenie tabel w db i instalacja od nowa powoduje tylko moja flustracje. Finalnie nigdy nie przeszedłem kroku z Addons, chyba 78% :-P Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 To wygląda na winę serwera, masz jakieś ograniczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sieradz628 Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Domyślałem się tej diagnozy. Rozmawiałem już z supportem, twierdzą że inni ich klienci mają preste i nie narzekają. Myślałem że wina leży w max_allowed_pocket, jednak to niemożliwe, ponieważ jest ustawione na naprawdę wysoką wartość. Nie widzie nigdzie też stat24. Nie wiem jakie to są ograniczenia i co mogę z tym dalej zrobić. Jakieś sugestie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Jaki masz czas wykonywania skryptu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sieradz628 Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Pomogło, dziękuję !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sieradz628 Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Panowie, problem powrócił. Mianowicie ustawienia PHP 5.5 podstawowe, zmieniony max_execution_time ustawiony na 3600 a i nawet więcej dawałem i instalacja znów sypie błędami w "losowych" krokach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monika Konior Posted March 26, 2017 Share Posted March 26, 2017 Witam, najpierw mialem problem z rozpakowaniem plikow na home.pl, cos mi tam pomogli i sie wypakowalo, nie wiem czy wszystko. Domena powiazana, serwer... i pupa zbita. NIe uruchamia sie nawet instalacja. Po wybraniu domeny pokazuje mi : Parse error: syntax error, unexpected ':' in /config/config.inc.php on line 123 Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 26, 2017 Share Posted March 26, 2017 Jaka wersja php jak mniejsza niż 5.4 to może być problem, poza tym home.pl to problem dla presty i nie tylko dlatego nie zaleca się używać ich serwerów do... niczego poważnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monika Konior Posted March 26, 2017 Share Posted March 26, 2017 hej, wszystko sie udalo, ale jak wykasowalem plik instal sklep sie rozpier..l i wyglada ... nie wyglada, brak grafik, wszystko po lewej stronie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts