marcin1987a Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Witam Chciałbym zwrócić się o pomoc do forumowiczów o powiedzenie lub jakies wskazówki odnośnie mojego problemu Ogólnie temat jest taki iż chciałbym aby można było w adminie dla każdego produktu dodać dodatkową wartość przy przelewie dodatkową wartość przy pobraniu Dodawanie tej wartości powinno się odbywać na końcu , w podsumowaniu (chociaż może być wcześniej jeżeli jest taka możliwość) Na załączonym screenie 1.jpg pokazuje o co chodzi Pierwszy etap czyli dodanie inputów w panelu admina przy produkcie jest już zrobione (zał 2.jpg ) Również baza przyjmuje wartości które przekazuje natomiast gdy chce wyswietlic np w wierszu wartosci poprzez: displayPrice price=$product.add_platnosc_przelew displayPrice price=$product.add_platnosc_pobranie Pokazuje 0,00 zł. Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 And63 Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 (edited) Moim zdaniem jest tak dlatego, że dodatkowe wartości masz dodane do produktu, a chcesz je wyświetlić w podsumowaniu zakupów w metodzie płatności. Musiałbyś teraz if-em sprawdzić czy w zamówieniu występują Twoje zmienne w zakupionych produktach i jeśli tak to dopiero je wyświetlać. pozostanie jeszcze kwestia doliczenia tej kwoty do zamówienia... Edited November 13, 2013 by And63 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marcin1987a Posted November 14, 2013 Author Share Posted November 14, 2013 (edited) hej Dziekuje za odpowiedź. mam tylko takie pytanie po co mam sprawdzać warunek czy zmienna jest pobrana , skoro w kodzie shopping-cart , sa pobierane z bazy zmienne dla produktu : {foreach from=$products item=product name=productLoop} {assign var='productId' value=$product.id_product} {assign var='productAttributeId' value=$product.id_product_attribute} {assign var='quantityDisplayed' value=0} to jets w okolicach lini 179 Więc mam rozumieć że skoro mamy pętle to te produkty pobrał , chyba że się myle , i do wartości mojej zmiennej np trzeba zrobić tak : {assign var='platnosc_przelew' value=$product.add_platnosc_przelew} ? Czy mam rację No i potem mam wyświetlić jej wartość poprzez ? : <td class="price" id="total_product"><span class="price">{displayPrice price=$platnosc_przelew}</span></td> Edited November 14, 2013 by marcin1987a (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
marcin1987a
Witam
Chciałbym zwrócić się o pomoc do forumowiczów o powiedzenie lub jakies wskazówki odnośnie mojego problemu
Ogólnie temat jest taki iż chciałbym aby można było w adminie dla każdego produktu dodać
Dodawanie tej wartości powinno się odbywać na końcu , w podsumowaniu (chociaż może być wcześniej jeżeli jest taka możliwość)
Na załączonym screenie 1.jpg pokazuje o co chodzi
Pierwszy etap czyli dodanie inputów w panelu admina przy produkcie jest już zrobione (zał 2.jpg )
Również baza przyjmuje wartości które przekazuje
natomiast gdy chce wyswietlic np w wierszu wartosci poprzez:
displayPrice price=$product.add_platnosc_przelew
displayPrice price=$product.add_platnosc_pobranie
Pokazuje 0,00 zł.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam
2 answers to this question
Recommended Posts