kerami82 Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Witam. Mam problem z mailami z mojego sklepu. Bardzo często do klientów trafiają jako SPAM. Jak można temu przeciwdziałać? Używam mail() PHP. W GMAIL zdarza się to notorycznie. Używam szablonów maili z tego forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 jeżeli korzystasz z funkcji mail() to niemal wszyscy największy dostawcy (yahoo, hotmail, google) takie maile traktują jak spam. co w tym przypadku? metoda SMTP i korzystanie z dobrej skrzynki mailowej dobrej czyli takiej, która stoi na poprawnie skonfigurowanym serwerze Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerami82 Posted November 13, 2013 Author Share Posted November 13, 2013 Skonfigurowałem SMTP port 587 bez szyfrowania ale nadal wpada w spam. Poproszę o jakieś sugestie w temacie poprawnej konfiguracji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztofsz Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 Witam, posiadam wersje 1.6.14 ustawienia wysyłania e-maili smtp i wszystkie e-maile na gmailu dochodzą do spamu. Adres nie jest na żadnych czarnych listach. Po wysłaniu wiadomości z programu pocztowego (ten sam adres email) wiadomość przychodzi normalnie do odebranych w gmail. Co może być powodem? Złe tłumaczenia i dodawanie do wiadomości [{shop_url}] czy coś innego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 pewnie naglowek maila robi ta roznice Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztofsz Posted June 10, 2015 Share Posted June 10, 2015 Co może być nie tak tych ustawieniach? Nic nie było zmieniane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 nie chodzi o ustawienia, tu nic nie portadzisz, gdy wiadomosc jest wysylana z programu pocztowego jest tam w naglowku "User-Agent: ....." gmail mniej restrykcyjnie podchodzi do wiadomosci z tym naglowkiem... ale to tylko jeden z czynnikow nie wiem jak jest na gmailu ale na yahoo mozna wyslac prosbe o daodanie swojego ip/adresu do zaufanych/nie spamujacych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztofsz Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 Dzięki, czy w tym przypadku może pomóc dodanie rekordu SPF? Wysłałem informacje do google jest również taki formularz gdzie podajemy nagłówki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztofsz Posted June 13, 2015 Share Posted June 13, 2015 (edited) Ustawienie musi być przez SMTP oraz ustawiony rekord SPF, warto również zgłosić nagłówki do gmaila. Edited June 13, 2015 by krzysztofsz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts